Единият от атентаторите от Бургас е в Ливан

Отава е обезпокоена от канадската следа в атентата в България
Обновена: 6 фев 2013 16:41 | 6 фев 2013 16:10, Елка Василева
74
Единият от атентаторите от Бургас е в Ливан
Отава е обезпокоена от канадската следа в атентата в Бургас. Снимка: архив, Reuters

Единият от атентаторите от Бургас е с двойно канадско и ливанско гражданство и в момента живее в Ливан. Това беше потвърдено от външния министър на Канада Джон Беърд. "Мога да потвърдя, че въпросното лице е с двойно гражданство и живее в Ливан", заяви пред репортери Беърд, цитиран от Ройтерс.

Министърът каза, че българите поемат водещата роля в разследването, добавяйки, че не знае много за въпросния човек.

Още по темата

"Не става дума за лица, пребиваващи в Канада, където бихме могли да поемем сериозен дял от разследването. Те нито живеят, нито пребивават тук", каза той, като допълни, че не знае кога за последно мъжът е живял в Канада.

Вчерашното разкритие, че лице с двойно канадско и ливанско гражданство е участвало в миналогодишния бомбен атентат срещу туристически автобус в България, засилва безпокойството на службите за сигурност за опасността от участие на канадци в нападения в чужбина.

"Отдавна се сблъскваме с това, че някои лица, живеещи в Канада, са свързани с редица проблеми, които носят от родните си страни, дали ще е сикхският есктремизъм или подкрепа за ИРА-Истинска например, или подкрепа за Хизбула и други сунитските ектремистки групировки. В Канада продължават да се набират средства за Хизбула", каза Рей Боавер, бивш помощник-директор на канадската служба за разузнаване и сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 11 години
"....или друго враждебно действие против Републиката..."-----като продаване на Българските енергийни интереси на Русия---НАПРИМЕР!КОЛКО ЛИ *** ЩЕШЕ ДА ЛИКВИДИРА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ АКО БЕШЕ ЖИВ.....ХА,ХА,ХАААААА......??!!!!Еееех, другарчете ....НАМЕРИЛИ СТЕ СТАДО БЕЗ КУЧЕТА...затова сте толкова ербап..!АМА , ...НЕМА ДА Е ЗА ДЪЛГО...!!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Без коментар преди 11 години
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС Раздел II Предателство и шпионство Чл.98. (1) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.
57
2
 
3
 
! Отговори
ТРЯБВА ЛИ ДА ОБЯСНЯ. преди 11 години
....ЧЕ КОМУНИСТ----ОЗНАЧАВА ТЕРОРИСТ!??????ТЕРОРИЗМА е ---началната фаза на" комунизма"!ВИНАГИ СЕ ЗАПОЧВА С "ТЕРОРИЗЪМ".....КАКТО Е ЗАПОЧНАЛ И ДР.КОБА...!!!!РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ЗНАЯТ ТОВА --ЗАТОВА ФИНАНСИРАТ ИРАН , БАШАР АСАД , ХИЗБУЛА И ...ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ ПО СВЕТА ...СТИГА ДА КАЖАТ ,ЧЕ СА ПРОТИВ ЗАПАДА!
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо бсп,дпс,дсб и атака подкрепят терористите и се страхуват от хизбула които не са терористи. Тези никога не са имали честа да говорят истината за разлика от герб.
55
0
 
3
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До 62! Не е лесно да си *** и неук! Да си спомняш нещо за Възродителен процес и за над милион турци напуснали България по времето на управляваната от комунистите България? Не се тормози *** да се опитваш да мислиш защото може да те хване главоболие!
54
2
 
4
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖКА : преди 11 години
ДПС/дс---ТОВА НЕ СА ВСИЧКИ МОХАМЕДАНИ В БЪЛГАРИЯ!ПОЗНАВАМ ХОРА ОТ ТЯХ...КОИТО ОТКРОВЕННО МРАЗЯТ ДОГАН И ***!!ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ХОРА СА ПРОСТИЧКИ И ОТРУДЕНИ .....ВЯРВАТ НА КТАРТОРИТЕ В СЕЛОТО...ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД!СЪДБАТА НА БЪЛГАРИ ,ТУРЦИ И *** ---Е ЕДНА В "СОЦ-***"---НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ!ВЛАСТТА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ---Е ГАРАНЦИЯ ЗА БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ НА НАРОДА!
53
2
 
3
 
! Отговори
САМО С МОЛБИ И .... преди 11 години
...С ВЯРА В БОГА ---НЕ СТАВА 60...!ГОСПОД ПОМАГА ---АМА В КОШАРА НЕ ВКАРВА...... И ОТ ТЕРОРИСТИ НЕ ПАЗИ!!НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СЕ ОПАЗИМ САМИ ---ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ С АМЕРИКА ,ИЗРАЕЛ И ЕВРОПА ЗАЕДНО!!!"ОВЧЕТО МЪЛЧАНИЕ" И "РОБСКО ПРЕКЛОНЕНИЕ" ---НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ 66!!!НЕ СЕ И ЗАЛЪГВАЙ!ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИЙ....ЗАЩОТО ,ТОВА ГИ УСТРОЙВА!КОМУНИСТИТЕ --ФИНАНСИРАТ И ВЪОРЪЖАВАТ ТЕРОРИСТИТЕ...ЗА БОРБА СЪС ЗАПАДА!
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележете комунистите (БСП) и турците (ДПС) винаги са заедно. България в историята си най-много е страдала именно от комунисти и турци. Те винаги са правили всичко възможно в ущърб на българите. Така, че не се учудвайте, че комунистите подкрепят терористи. Та нали те самите са такива.
51
0
 
1
 
! Отговори
hgdkig преди 11 години
До 55. Съжалявам, че трябва да ви го кажа, но така разсъждават само п..........
50
0
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
В сега създалата се обстановка по добре с Америка и Израел отколкото с арабите и Русия.** Искаш ли да чуеш съвет от мен? В сега създалата се обстановка е най добре да си кротуваш и да не си вириш главата на високо. Да знаеш как да се измъкнеш от конфликт който не е твой. Искаш да се вреш и да помагаш троши си главата ! Нито с руснаци нито с американци а най малко с евреи! Да гледаме да сме добре с комшиите Гърция, Турция, РумънияДА СЕ МОЛИМ ДЕЦАТА НИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ЖИВЕЕМ В МИР !
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво и канадците се измъкнаха хитро тактично и практично ! Само ние българските *** се врем между шамарите , белким ни забележат но не си дават сметка какви са последиците. Аман от ***, Някога Тодор Живков му хрумна да сменя имената на турците и ни докара до главата атентати и куп бели. Бог да го прости това беше пълен ***. Кой му даде право да раздава наши христиански имена на турци мюсюлмани и да взема тяхните, Какво спечели от това? Хората се раждат такива каквито са.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
76 3 АТЕНТАТОРИТЕ .... преди 32 минути..СА ДОБРЕ ВЪОРАЖЕНИ И ФИНАНСИРАНИ ОТ РУСИЯ ,ЗАЩОТО ПРЕДНАДЛЕЖАТ КЪМ "ПАЛЕСТИНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ "---ОБУЧАВАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ,РУСИЯ И ГДР!АТЕНТАТОРИТЕ СА ЛИВАНСКИ КАДРИ НА "ПАЛЕСТИНСКИТЕ ПАРТИЗАНИ"!ПРОСТО КАТО БОБ!ПРИ КОМУНИСТИТЕ И ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ, НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!!!!" ЩО МУ ЦВЪКАТЕ МИНУСИ НЕЩО ДА ИЗЛЪГА ЧОВЕКЪТ
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме независими от нас нищо не зависи,колко по бързо го разберем толкова по лесно ще ни бъде.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В сега създалата се обстановка по добре с Америка и Израел отколкото с арабите и Русия.
45
2
 
2
 
! Отговори
простак преди 11 години
Ние сме държава ,която поради местоположението си и големината си е принудена да бъде зависима от някого,така че въпросът е за колко пари и за какви ползи ще го правим.
44
0
 
4
 
! Отговори
igkrgkiwlg преди 11 години
Всичко е инсценировка. В първия ден на атентата ни казаха от Тел Авив и от слугите им във Вашингтон, че виновна е Хизбула. Трябваше да се направи театър. Вижте след 6 месеца разследване сме сигурни, че това е проиранската " Хизбулаллах". Българските управници, както винаги са били слуги. Преди бяхме първи за СССР, сега сме първи със САЩ и НАТО. Как може да се нарече такова поведение, освен ако не я отнасяме към древната професия. Търси се претекст за да се нападне Иран.
43
5
 
3
 
! Отговори
РУСИЯ ФИНАНСИРА ... преди 11 години
...И ВЪОРАЖАВА ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРСКИТЕ ТЕРОРИСТИ НА АСАД , ИРАН И ЦЕЛИЯ АРАБСКИ СВЯТ!ТОВА Е ЖИЗНЕНО ВАЖНО ЗА РУСИЯ ---ЗАЩОТО ТЯ НЯМА ПРОИЗВОДСТВО И МОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ , А САМО ИЗНАСЯ ОРЪЖИЯ И СУРОВИНИ!РУСИЯ ---ОЗНАЧАВА ВОЙНА!!!ЕТНИЧЕСКОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ....СЕ ДИРИЖИРА ОТ МОСКВА!!!!ДОГАН И ВОЛЕН....СА ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА "РУСКА МОНЕТА" НА КГБ/дс!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие знаете ли че Израел трупа военни техники на границата им с Ливан. от няколко дни в Израел се говори че Сирийците хората на Асад се опитвали да прехвърлят химическо оръжие от Сирия към Ливан ? Честно казано българските политици нямат акъл за една стотинка. Ще наврът България между еврейските и ливанските конфликти. Тези момчета от правителството някога участвали ли са във война ? Знаят ли какво значи това ?
41
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 11 години
"...в подкрепа на Хизбула или други СУНИТСКИ екстремистки групировки". А аз, невежият, мислех, че Хизбула е ШИИТСКА организация и затова Иран я подкрепя! Ц-ц-ц ! Вси пак г-н Боавер е бивш помощник-директор на канадската служба за разузнаване и сигурност.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не харесвам Хитлер защото не сие е свършил работата докрай с *** и евреите