Вадим още доказателства, че Хизбула стои зад атентата в Бургас

Страната ни обаче няма да поиска включването й в списъка на терористичните организации
Обновена: 28 мар 2013 07:19 | 28 мар 2013 07:14,
40
Вадим още доказателства, че Хизбула стои зад атентата в Бургас
Снимка: архив, Булфото

България ще предостави още доказателства, че групировката Хизбула е планирала атаката, която отне живота на петима израелци и един българин през юли миналата година в Бургас, но няма да поиска включването й в списъка на терористичните организации, заяви снощи в Брюксел служебният премиер и министър на външните работи Марин Райков, цитиран от Ройтерс.

България обвини на 5 февруари ливанската въоръжена групировка за провеждането на бомбено нападение срещу автобус в черноморския курорт, при което загинаха петима израелски граждани и българският им шофьор.

Това накара ЕС да вземе предвид включване на групировката в списъка на терористичните организации, заяви на 6 февруари говорител на съюза. Но много европейски правителства са предпазливи по отношение на налагането на санкции на Хизбула, защото според тях това може да засили напрежението в Близкия изток.
България представи резултатите от разследването на атентата пред външните министри на ЕС на 18 февруари, като ги призова да заемат по-твърда позиция спрямо групировката, напомня агенцията.

Два дни по-късно обаче правителството подаде оставка след масови протести заради икономическата криза. Дипломатът Марин Райков, назначен за временен премиер до изборите през май, заяви, че България няма да инициира включване на Хизбула в "черния списък" на ЕС. Това може да направи което и да е друго правителство от ЕС, но досега такъв ход не е  предприет.

Някои членки на ЕС "не бяха достатъчно убедени" от доказателствата на България, заяви Райков в Брюксел вчера. "За България е от ключово значение да имаме обща позиция, да имаме консенсус по този въпрос (с ЕС)", каза той пред журналисти по време на посещение в централата на НАТО в Брюксел. "Ние ще продължим разследването. Ще продължим да работим върху това много сериозно, много активно. Ще предоставим необходимите доказателства", посочи той.

"Но не България е тази, която трябва да инициира техническата процедура за включване в списъка (на Хизбула). Мисля, че нашите партньори ще могат да направят това веднага щом постигнат определено ниво на консенсус по този въпрос", добави Райков.

Хизбула отхвърли тези обвинения и обвини Израел, че води кампания за очернянето й. В Европа само Холандия определя Хизбула като терористична организация, а Великобритания включва в "черния списък" само военното й крило.

Европейските правителства и компании трябва да прекратят всички финансови сделки с групировките, които са включени в списъка на терористичните организации, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Ana преди 11 години
Не е за очудване .Намериха се един фаитон антесемити ,да пишат глупости ..Това не са само глупости,но и пълни с умраза излияниа.Дали сме управили нашата държава ,която е полуразрушена .Най лесно е да виниме евреите за нашите нещастия.Евреите напустнаха Бг масово прес 1947 г. След вековни страданиа бес родина.Един народ ,който е дал принос във всички отрасли на човеското развитие.Наука ,искуство ,медицина ,хиляди лауреати и нобелисти .Основаха си държава при най тежки условия.Израел е бил блат
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сме ги вадили ... доказателствата, че си извадихме оцапаните от МОСАД ***, пардон - доказателства.Да афишираме ИЗЗЕТИ и ВЪРНАТИ или ДОБАВЕНИ от Израел доказателства, НЕ Е РЕДНО, освен, че ги прави манипулирани и НЕВЕРНИ !МВР да не шуми допълнително около случая, който вече се изясни даже на Обамата... няма да има Америк.подкрепа за Израелска инвазия в района !Европа няма да сложи Хизбула в черния списък !Бълг.политици ДА СИ НАЛЯГАТ ПАРЦАЛИТЕ и да мислят за ПРОБЛЕМИТЕ на Българите !!!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еи наи после ...цела година прехвалените евреиски спецслужби едни кирливи доказателства не могат да измислят.
29
2
 
7
 
! Отговори
СЪН...СЪН... преди 11 години
Тези "допълнителни доказателства",май се събраха докато някой от нашите слуги на евреитетайно си е блъскал главата с "стената на плача",и докато е ревал,господарите са му съчинили"доказателствата".Май на нашите политици емблемата трябва да бъде един език,който лижееврейски ***.Това са ви политиците,които си избирате и чиито *** лижете.Те са сиваше творение.
28
1
 
3
 
! Отговори
§§§ преди 11 години
Този с ник"Луд"показва омраза и обижда християни и мюсулмани,следователно е ясно от кои е,но вместо да насъсква етническа омраза към тези, които мрази с религиозен фанатизъм да обува по-дебели *** и да се кандидатира доброволец в армията на страната където е лоялността му.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мк(25),каква е тази ислямофобия и реч на омраза срещу араби,това е антисемитизъм.Вярно принадлежат в Средния Изток и прочие но ето другарката Барбара Спектър от т.нар.Израел е цитирана в Метапедия,че Европа ще стане "многокултурна"и хора като нея ще бъдат в центъра на това иначе Европа нямало "да оцелее"
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тероризмът е лошо нещо,ето само се говори за санкции срещу ционистката политика на апартейд,окупация,терор над деца и жени и беззащитните хора в концлагер Газа,изявления на ООН за"незабавно изтегляне на заселниците от окупираните територии"и нищо.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... в България и на децата вече им е ясно, че тези доказателства са измислени, и то под натиска на Израел и Сащ, за да могат последните да си следват политиката да тероризират по - малките държави.... нефта свършва.
24
2
 
7
 
! Отговори
Бенямин Хизбулаху преди 11 години
Бре,колко са добри наш'те милиционери!Само се питам какво ли им пречи да намерят двамата ИзбеГалеви...
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще стане големо объркване,накрая!
22
1
 
8
 
! Отговори
хм преди 11 години
До Denis-не си в ред момчето ми...до момента няма и едно доказателство,че са точно тия..по скоро се знаят кои са,но на никого не му оттърва да ги назове,защото са силни и те в момента правят "арабските пролети"....кво става ако посочим...ние не смеем...израел също не смее защото ако само гъкне и всички пролети в близкия изток се обръщат срещу него...и в тел авив ще трябва газ да пикаят...затова им е удобна хизбула...мисли малко...
21
4
 
6
 
! Отговори
Denis преди 11 години
ako tozi atentat se beshe sluchil v niakoq druga strana ot ES ,Hizbula otdavna da e obqvena za terorestichna organizacia .Niamame li pone malko dostoinstvo ili poneje sme malka darjava vse triabva da si malchim.
20
7
 
20
 
! Отговори
Мк преди 11 години
Този ЕС става все по импотентен. Те затова арабелите в цяла Европа се качиха на главите на шсички. 500 милионен съюз го е страх от няколко хиляди брадясали фанатици. Резил
19
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ей, тези не мирясаха да правят глупости.
18
7
 
20
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Аз пък вадя доказателство че Мосад е гръмнал фишека, но изсраел не може да го приеме ако не го занесе лично Ники Младенов. Натаняху не иска да говори за никакви атентати ако не е лично с Ники и то на четири очи. Всеки ще каже че не може да бъде, че Натаняху е разнебитен от борба за Мир ***, но очевидци казват, на мен ми го пошушна Сашо, че Натаняху само при появата на Ники в Кнесета, се натупорчвал като паша в момент на рахат на софрата с кадънките!
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредните простотии на продължаващото гербавото управление. Така и не проумяха и затова се провалиха, че днес не е народният им съд от 1944 г и че от значение е решението на Съда за виновност, а не милиционерските сводки и бюлетини. Къде досега има решение на съда кой е виновен и съпричастен към този акт. А ако съдът на по-късен етап отхвърли обвинението. Затова и народът ги измете от власт, некомпетентност във всяка област.
16
6
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
Прочетете стихотворението "ЖИДОВ ГРОБ".Ще разберете какво ни готвят пак "НЕДАДЕНИТЕ"
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за мен са важни фактите. които е виновен трябва да си поеме отговорността. тук някои *** пак говорят за политика и бла бла бла.
14
2
 
9
 
! Отговори
bolka преди 11 години
И служебният ни премиер побърза да се включи в играта относно атентата.Защо си мисля, че изборите са приоритет на това временно правителство?Или за двата месеца, за които е избрано, трябва да свърши черната работа?Затова Брюксел си назначи правилните хора, а те ще се отблагодарят подобаващо.
13
6
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
МАРШ ОТ ТУК МРЪСНИ КРАДЛИВИ ЕВРЕЙ...И АМЕРИКАНЦИ...ЗАВРЕТЕ СЕ ТАМ ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ ЗАЩОТО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕТЕ КОЙТО С НАС СЕ Е ЗАХВАНАЛ ДОРИ ДА Е МИСЛЕЛ ЧЕ НИ Е СМАЗАЛ НАКРАЯ ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ..ЩЕ ВИ ВКАРАМЕ В АДА ***