Голям антиамерикански митинг в Пхенян

Десетки хиляди готови да изтрият от лицето на земята американските агресори
Обновена: 29 мар 2013 14:50 | 29 мар 2013 13:03, Елка Василева
58
Голям антиамерикански митинг в Пхенян
Голям антиамерикански митинг в Пхенян. Снимка: Reuters

Десетки хиляди военнослужещи, работници, служители и студенти участваха в голям антиамерикански митинг на централния площад в столицата на Северна Корея. Те заявиха, че подкрепят държавния лидер Ким Чен Ун, призовал армията и народа да отговорят с твърди мерки "на провокативните военни действия на САЩ и Южна Корея", предаде ИТАР-ТАСС.

Участниците в митинга увериха, че са готови "да изтрият от лицето на земята американските агресори", да отвърнат със "свещена война" на провокациите на южнокорейския режим, "накърняващ достойнството на ръководството на народната република". Чуха се призиви "с цената на живота си да защитим ЦК на Корейската трудова партия начело с Ким Чен Ун".

Чуждестранните журналисти, акредитирани в КНДР, включително кореспондентите на ИТАР-ТАСС и на китайската агенция Синхуа, не получиха покани за митинга, отбелязва руската агенция.

Още по темата

Както съобщи радиото в Пхенян, Ким Чен Ун свикал извънредно оперативно съвещание и там било изтъкнато, че американско-южнокорейските маневри с участие на бомбардировачи Б-52 и Б-2, започнали на полуострова, "са реална заплаха за сигурността на КНДР и висшите й интереси". Заради това севернокорейският лидер подписа "окончателен план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хаваи и Гуам, а също и по Южна Корея в случай на провокации от страна на противника".

"КНДР няма намерение пасивно да следи как САЩ подготвят агресия" и въоръжените й сили "ще отвърнат на ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", подчерта Ким Чен Ун.

След получаване на съответната заповед "бойците от Корейската народна армия с един удар ще превърнат в пепел (противниковите бази)", добави председателят на държавния комитет за отбрана.

Радиостанциите в КНДР излъчват популярни патриотични и народни песни, също и военни маршове. В дипломатическото градче, където се намират чуждестранните мисии, тази сутрин се чуваха далечни артилерийски залпове. Обстановката в Пхенян в общи линии е нормална. Действат международните телефонни връзки, има и
достъп до интернет. Магазините, аптеките, ресторантите са отворени. Из градските улици не се движат войски.

Ръководствата на действащите в Северна Корея международни хуманитарни организации приканват персонала да запази спокойствие, да не се поддава на паника и да не разпространява непотвърдени слухове.

По-рано бе съобщено, че до края на месеца в Пхенян ще заседава пленум на ЦК на Корейската трудова партия, а на 1 април ще има сесия на парламента.

Обстановката на Корейския полуостров се изостри, след като през декември Пхенян изстреля сателит, а миналия месец извърши трети ядрен опит. В отговор Съветът за сигурност на ООН разшири санкциите срещу КНДР. Северна Корея заяви, че не признава "престъпните" резолюции, приети според нея под натиска на САЩ и с активното участие на Сеул. В момента САЩ и Южна Корея провеждат мащабни двумесечни маневри, които според севернокорейски медии "имитират ядрена война", допълва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Лисицата преди 11 години
до 51 постПреди да почнеш да говориш подобни неща ( защото ти едва ли мислиш преди да кажеш каквото и да било) че америка ще се справи много лесно с кореиската държава , то първо прочети това - И ПОСЛЕ ДРЪНКАИ КОИ ЗА КОЛКО ЩЕ СЕ СПРАВИ ...
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тц тцТози (Ким-3 ти), шашка народа само. Този феодал долен, заедно с феодалите от военачалниците и другите *** правят това само за да държат народа в подчинение. Там вероятно интернет е недостъпен. Жалко за хубавия народ, за милионите страдащи под ненорманата партия на този .... думи няма да се опише.
50
3
 
0
 
! Отговори
АРЕС преди 11 години
ВОЙНА УБИВАЙ РАЗРУХА ГЕНОЦИТ
49
2
 
5
 
! Отговори
Тц тц преди 11 години
Абе тези защо така несериозно се отнасят към съдбата и живота си ? Тая малка държавичка обявява война на Ю.Кореа и съюзника и САЩ? Ми те САЩ имат 2 бомбандировача B2 на учение в Ю.Кореа,те ще са предостатъчни да приключат всички военни амбиции на тоа болен човечец.Много жалко за тероризирания народ там ,надали това е техния избор .
48
3
 
4
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Реално погледнато,освен,ако не се казваш Бонд,Джеймс Бонд,няма как да знаеш не само дали има какво да ядат,но и каквато и да е за Северна Корея.Но така или иначе един ядрен конфликт ще засегне и нас,така че дано се разминат нещата,пък кой крив, кой прав зависи от броя на ядрените глави
47
13
 
17
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
А, дано да си получат заслуженото юдомасонските изчадия!
46
11
 
5
 
! Отговори
slav преди 11 години
Преди много време Кисинджър беше казал на Ким Ир Сен обединете със юга и бъдете една страна такава каквато сте си едно цяло и се развивайте но само юга прие не неговите съвети а истината но севера и най вече Ким Ир Сен каза тук е комунизъм и така ще бъде резултатът го виждате ядрени бомби заплахи към всички терор на гражданите си и тн и тн.
45
9
 
24
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Всеки който се опъва на заслужава не само уважение, а и подкрепа! Ако направим съпоставка на ''свободна'' България със Северна Корея изолирана от почти целия свят от десетилетия ще видим как от средно развита промишлено-аграрна страна България вече не е даже и ''доматена'' страна, защото вече и домати не произвежда, а Северна Корея е вече и ядрена и космическа сила! Така че нека всеки си извади извода какво спечели България от капитализма!?
44
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, не виждате ли колко е абсурдно? Там буквално нямат какво да ядат, а в същото време давам милярди за разработването на ядрено оръжие! И това ако не е безумно! Колкото до минига и ние сме живели преди 89 г. и ние знаем как са организираха такива мероприятия.
43
11
 
4
 
! Отговори
кк преди 11 години
За какъв комунизъм става въпрос? Това, че се виждат из цялата КНДР лозунги с цитати на Маркс и Ленин, не означава нищо. Просто стремящи и болни за власт хора се крият зад тези лозунги. В нито едно училище и университет в КНДР не се изучава марксизъм като наука, а само извадки и цитати от такива учуния. Някъде в теориите на комунизма да се говори за наследствено предаване на властта при комунизма? Това е един измислен свят, който може да бъде преодолян и с други средства, не само със санкции...
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да правят каквото щат, само да не вземат да предизвикат някоя ядрена война тия и..ти!
41
7
 
15
 
! Отговори
Червен бабичка преди 11 години
А видях един с различна шапка! Как може! Веднага да се привика в Милицята или както там се нарича в Сев. Корея да дава обяснение! Какво е това своеволие, а?! Че ако я караме така един ден и дънки ще почнат да носят и упадъчна музика ще слушат! Не ги е срам!!!
40
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сев. Корея живеят зле заради международната изолация и санкции, наложени им от ООН под натиска на САЩ, който си мисли, че само комунизма им е виновен не е в час
39
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как няма да е голям митингът, като я не си отишъл, я са ти се случили случки!
38
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvo xubavo PLOSHTAD4E I VSI4KO E SPRETNATO OKOLO NEGO NEKA DA IM E ZLE NA SEVEROKOREANTSITE BRAVO NA TAKIVA DARJAVI KOITO USPIAVAT DA SE PROTIVOPOSTAVIAT NA AMERIKANSKATA TIRANIA I INTERESI
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СидероФФ,Марш на скок да подкрепяш братския ти севернокорейски народ!
36
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яяяяя тия правят типичен нацистки поздрав!Което още един път доказва,че разлика между *** и национал-социаляги почти няма.Опс,едните са избили двайсетина милиона души повече от другите.
35
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горките хора, заради един психопат всички ще теглят.
34
0
 
1
 
! Отговори
anti-kumonist преди 11 години
tiq seriozno shte napadnat qvno se
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Света щеше да е мнооого по-добър ако ги нямаше комунистит