САЩ: Нереалистично е Северна Корея да бъде призната за ядрена държава

Пхенян поиска това в отговор на поставено от Вашингтон условие
Обновена: 23 апр 2013 15:33 | 23 апр 2013 15:18, Елка Василева
30
САЩ: Нереалистично е Северна Корея да бъде призната за ядрена държава
Невъзможно е Северна Корея да бъде призната за ядрена държава, заявиха САЩ. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати отхвърлиха категорично искането на Северна Корея да бъде призната за ядрена държава, предаде Ройтерс.

"Искането на Северна Корея да бъде призната за държава, притежаваща ядрено оръжие, не е нито реалистично, нито приемливо," заяви за Ройтерс Томас Кънтримен, помощник държавен секретар по въпросите на неразпространението на оръжията за масово унищожение и международната сигурност, който ръководи американската делегация на преговорите в Женева по прегледа на Договора за неразпространение на ядрените оръжия.

Още по темата

Северна Корея поиска по-рано днес да бъде призната за ядрена държава, отхвърляйки поставеното от САЩ условие да се откаже от оръжейната си ядрена програма, за да започнат преговори. Освен това Пхенян се закани да ускори ядрената си програма в отговор на доклад на Държавния департамент на САЩ, обвиняващ го в нарушения на човешките права, съобщи Асошиейтед прес.

Външното министерство на КНДР окачестви днес годишния американски доклад като доказателство за враждебната политика на Вашингтон, целяща сваляне на севернокорейското ръководство, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
За да те признаят за ядрена държава, трябва да гръмнеш някъде. - А къде? - А в България.
18
1
 
1
 
! Отговори
slav преди 11 години
Неможе всеки който иска да притежава ядрено оръжие има си съвет по сигурността към ООН който решава кой има право и кой не мн ще кажете да бе да кой ще ми каже но примерно една фанатизирана страна или по точно 10 човека в тази страна могат да изнудват света за пари и влияние и не е длъжен света да концентрира сили пари и страхове заради някой който иска само да му се дава дава и да се плаши останалият свят нали така замислете се малко, не е ли същото все едно луд да има разрешително за оръжие
17
0
 
0
 
! Отговори
До bg преди 11 години
USA не е проблема - там живеят обикновенни хора като теб и мен, всички мразят Америка и е нормално, но се замислете кой командва парада.
16
1
 
1
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
ехх, изтриха коментара за *** :) но правилно, caps и латиница не се толерирата ... евреите са *** и *** ще си останат :) айде някой сега да ме обвини в антисемитизъм ... как няма такава дума "антиромизъм" ... леле какво щяхме да правим тогава незнам !
15
7
 
11
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 11 години
Точно така е, Уилям Енгдал, американски икономист и писател казва че ''американската икономика е изгнила, тя произвежда само виртуални продукти''! А за кухият им долар всеки среднопросветен човек знае!
14
9
 
18
 
! Отговори
КНДР е светът преди 11 години
13 ти шегуваш ли се? САЩ е държавата която е добре по скоро беше добре заради парите които открадна от света. За да си изплати дълга към света тя буквално трябва да се продаде. Яко се печатат долари без покритие за да може да се плаща фантомна заплата за да не колабира икономиката. Америка е страна на лъжливата рекламата, измамите, законовите безобразия, разрухата и разврата и затъпяването до ниво животно.Но със захаросаната си обвивка успя да подлъже и омърси много нации натрапвайки модела си.
13
5
 
5
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 11 години
Аз лично имам няколко близки познати, които се преместиха да живеят от САЩ в Канада, така че е доста пресилено твърдението ти че ''всеки иска да живее в САЩ''! А относно че си гледат интересите - да, но за сметка на интересите и благополучието на целия останал свят, а това определено не е демократично и хуманно както те го твърдят!
12
8
 
12
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Ами Северна Корея да им пусне 3-4 ядрени бомби над Вашингтон и тогава ще бъде реалистично да ги признаят за ядрена държава! Просто като 2 и 2!
11
14
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 11 години
И как ще го излекува? Като го унищожи ли? Стига глупости - всеки плюе по САЩ, но всеки иска там да живее. Защо? И на мен не ми харесват много неща, но САЩ си гледат интересите на държавата и на гражданите и затова там има закони, принципи, политици и се живее добре. Системата се е доказала.
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
11 аз викам първо от теб да започне и на света ще му олекне
9
12
 
11
 
! Отговори
КНДР е светът преди 11 години
Корейската народна армия ще излекува света от простотията му като започне от главния и източник-САЩ.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Кънтримен!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 но е полезно за останалите иначе , толкова гъби ще изникнат за нула време
6
8
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Не че одобрявам ядрените програми (оръжията има предвид), но не мисля, че някоя държава може да казва на друга независима държава дали да развива ядрена програма или не. Това е обидно да искаш разрешение от кой да е.
5
12
 
7
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Гледах клипове в нета с учения на Северно корейски войници, голям смях, тия са пълни аматьори....това което ги пази е Русия и по-точно фалшивите долари, които печатат.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot 4 звинявайте с тази латиница , но няма как да го върна
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисълта ми беше, че след като ги обявят за ядрена държава, повече не могат да им налагат санкции заради това.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mi te ewreite sa si go izmislili qdrenoto oryvie ostswa i te da nqmat
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е така де, но на Израел заради това не им налагат ембарго.