Украинският премиер Азаров подаде оставка

Направил е това, за да се запазят единството и цялостта на Украйна
Обновена: 28 яну 2014 14:10 | 28 яну 2014 10:42, Елка Василева
146
Украинският премиер Азаров подаде оставка
Микола Азаров. Снимка: Reuters

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, позовавайки се на пресслужбата на правителството.

„Конфликтната ситуация, създала се в държавата, заплашва икономическото и социалното развитие на Украйна, носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин“, посочва Азаров в обръщение.

По думите на Азаров по време на противопоставянето правителството е правило всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. „Ние правихме и правим всичко възможно, за да не допуснем кръвопролитие, ескалация на насилието, нарушаване на правата на гражданите. Правителството осигуряваше функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремални условия“, отбеляза Азаров. Той допълни, че остротата и опасността от конфликта за украинските граждани, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки.

„С цел да бъдат създадени допълнителни възможности за общество-политически компромис, за мирното урегулиране на конфликта, приех лично решение да помоля президента на Украйна да приеме моята оставка от поста премиер на Украйна“, подчертава Азаров.

Той допълва, че днес най-важното е да се запазят единството и цялостта на Украйна. „Това е много по-важно от чиито и да са лични планове или амбиции. Точно заради това взех това решение“, добави Азаров.
 
Започналата извънредна сесия на парламента, на която ще се обсъжда уреждането на политическата криза, бе прекъсната и бе обявена 30-минутна почивка за съгласуване на дневния ред, съобщи председателят на парламента Володимир Рибак.

Още по темата

От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.

От своя страна лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него „никога не е стоял въпросът за участие в правителството“.

Преди това Рибак заяви, че парламентът на Украйна няма да обсъжда днес въпроса за въвеждане на извънредно положение в страната. Той каза, че в дневния ред е само един въпрос: "за уреждането на политическата криза и осигуряването на стабилност в страната".

Председателят на Върховната рада не уточни обаче какви точно въпроси, свързани с решаването на кризата, имат намерение да обсъждат депутатите. Очаква се, че днес ще се разисква отмяна на законите за неразрешените демонстрации, предизвикали недоволството на протестиращите и довели до кървави сблъсъци в Киев, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 139Документалните филми не подкрепят тезата ти. Е попълниха Грузинците руската армия а американски образци бойна техника и камиони. То не е много за смях,защото срещу батальона 'Возток' и нашата армия цялата ще си счупи краката да бяга на зад.
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Азаров беше един арогантен *** и демагог. Чел съм му интервю в Известия.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРусия нападна Грузия и това го знае всяко хлапе. Русия дислоцира на границата цяла армия, което се нарича casus belli. От ЮО предварително бяха евакуирали жените и децата, остана само мъжкото опълчение. Накрая и руските сини каски започнаха да стрелят срещу грузинците. Грешката на Саакашвили беше, че подцени руснаците и не обезопаси Рокския тунел.
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на украинците. Постигат всичко дружно заедно. Ще се справят повече от родината на тиквите България. :)
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametОсвен това премиерът смята, че е целесъобразно да се разпита президентът Михаил Саакашвили, тъй като тази война все още е "забулен в мъгла". "Ние имаме голямо желание да регулираме отношенията с Русия, има много прости механизми за това", заявява Бидзина Иванишвили. В Кремъл петдневната война с Грузия се определя като "принуждаване към мир". След като Русия призна независимостта на отцепилите се области Южна Осетия и Абхазия, Тбилиси скъса дипломатическите отношения с Москва.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametГрузия призна своята вина за войната с РусияГрузинският премиер Бидзина Иванишвили призна, че действията на грузинските власти по време на конфликта с Русия през август 2008 г. са били неадекватни, съобщиха медиите в двете страни. "Смятам, че нашата бивша власт начело с президента Саакашвили е постъпила неадекватно, след като започна военните действия, преди още Русия да беше пресякла границата", заяви Иванишвили. Според него войната е могла да бъде избегната с помощта на международни наблюдатели, да се евакуират жителите на пограничните села и да се въведат войскови поделения.
133
0
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До pametЯ питай някой случаен човек дали е съгласен да заебем "евроценностите" и да се съюзим с Русия срещу реални блага- евтини горива и храни и оръжия за армията, да видиш кой ще е жалък и смешен като чуе отговора. За българина "европейските ценности" не струват нищо. Празни думи.
132
3
 
3
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До БАЧКАТОРПо тази логика целият свят е много *** защото вкупом не се е затичал към евразийския съюз на Путин.Как ли обработват земята поляци германци французи и т.н с тази скъпа нафта и как се оправят с това скъпо олио.***, как не се сетиха да влязат в путинландия.Жалки и смешни сте Вижте помислете за по-интелигентни "опорни точки'
131
0
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До ненаучилия урока си по-долу.Войната в Ирак от 1991г се провежда ПОД ЕГОДАТА НА ООН. Не ползвай само "Википедия",чети и "Уикипедия"Дори там ги има тези неща.
130
4
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Айде колите майната им, ами като дойде време напролет да се разоре оная безкрайна украинска степ и да се засяват пролетните култури- царевица, слънчоглед, дини, а нафтата скъпа? Колко ще струва литър олио, колко ще струва храната за свинефермите за кравефермите? Колко ще струва литър мляко ,килограм месо в Украйна? А ? Евромайдан хляб не дава. Мускули държава не управляват. Трябва и акъл , а те нямат акъл колкото един бачкатор.
129
3
 
2
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименГлавен изпълнител в мисията срещу" агресията " на САЩ е американската армия.Не отговорихте на въпроса с чий мандат Русия напада СУВЕРЕННИ държави ?????????????????
128
1
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименТехническа грешка.Войната се води за ЮЖНА ОСЕТИЯ която е ГРУЗИНСКА ОБЛАСТЮжна Осетия (на осетински: Хуссар Ирыстон; на грузински: სამხრეთ ოსეთის; на руски: Южная Осетия) е историко-географска област в Северна Грузия, бивша автономна област, самопровъзгласила се за независима република, но само частично призната.
127
1
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Знаете ли защо проевропейските Кличко и Яценюк не щат властта? Путин ги чака на гюме, само да застъпят и вдига цената на горивата за Украйна до международни цени :)))))))) Както сега е около 1,60 литъра нафтица наши пари, утре веднага става 2,70. И тогава??? Кой премиер ще обяснява на украинците като побеснеят че трябва да се правят жертви в името на ЕС? Умирам от смях ,Путин пак излезе най-умния играч в политиката както обикновено.
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametISAF е мироопазваща мисия на ООН и тя следствия на американската агресия.
125
0
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.От своя страна лидерът на партия УДАР Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него никога не е стоял въпросът за участие в правителството.
124
1
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Операцията в Афганистан с абривиатура ISAF е в изпълнение резолюция на Съвета за сигурност на ООН !!!!
123
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametНаселение[редактиране | edit source]По данни от преброяването от октомври 2002 г., населението наброява 710 275 души (0,49% от Руската Федерация, 68-мо място в Русия) с гъстота 88,8/км2 и урбанизация 65,45%. Националният състав е следният:осетинци - 62,70%;руснаци - 23,19%;ингуши - 3,02%;арменци - 2,41%;кумики - 1,78%;грузинци - 1,52%;украинци - 0,73%.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametСеверна Осетия (официално название: Република Северна Осетия Алания, РСО-А), e република в състава на Руската Федерация, разположена е в Северен Кавказ. Влиза в Севернокавказки федерален окръг и Севернокавказки икономически район. Официалното название на осетински е: Республикæ Цæгат Ирыстон Алани.
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametСеверна Осетия е автономна република в състава на Русия. Защо не нападнем западните покрайнини там са Българи,но живеят на територията на Сърбия? Никъде не е призната Северна Осетия, като грузинска територия.
120
0
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименСеверна Осетия е грузинска област Или българската полиция трябва да "напада' примерно Полски Тръмбеш за да въведе ред? И така -кой даде мандат на Русия да напада СУВЕРЕННИ държави ?Само не излизай с номера "вие защо биете ***".Изтъркан е