Сергей Аксьонов поиска помощ от Путин

Русия няма да пренебрегне искането на помощ, пише в изявление на Кремъл
Обновена: 1 мар 2014 10:33 | 1 мар 2014 10:33, Петя Славова
147
Сергей Аксьонов поиска помощ от Путин
Снимка: БТА

Новият премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов днес пое контрола над всички военни, полицейски и други сили за сигурност в региона и поиска помощ от руския президент Владимир Путин, за да гарантира мира в републиката, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, цитирано от местни и руски информационни агенции, Аксьонов заяви, че въоръжените сили, полицията, националната сигурност и граничната охрана ще отговарят само на неговите заповеди, пише БТА. Премиерът допълни, че всеки командир, който не е съгласен, трябва да напусне поста си.

Аксьонов също така потърси помощ от Путин. "Осъзнавайки своята отговорност за живота и безопасността на гражданите се обръщам към руския президент Владимир Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието на територията на АРК", се казва в изявлението на кримския премиер.

Още по темата

Както Dnes.bg писа въоръжени лица, описани като руски военни части, вчера превзеха основните летища в Крим, където е базиран руският черноморски флот, припомня АП.

Междувременно стана ясно, че Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна Република Крим (АРК) Сергей Аксьонов. Това се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес.

"Русия няма да пренебрегне това искане", заяви пред Риа Новости представител на президентската администрация. Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
15 Ненич , Крим винаги е билс особен статут , естно казано е чудно въобще защо при разадането на СССР остана в Украйна , по важното е че Украйна излиза от орбитата на Русия а това ,че Крим остава и колкото и стратегически да е все пак е една плюнка територия и население
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Русия отцепи Крим, това ще означава, че се отказва напълно от Украйна - никога повече там няма да има проруско управление (именно руснаците в Крим изравняват резултата и правят възможно от време на време да идват на власт хора от Източна Украйна); никога повече Русия няма да може да използва в преговори с Украйна малцинството си там, нито пък морските си бази...Нещо не ми се вярва. Въпреки силните емоции, не мисля, че руснаците ще постъпят толкова глупаво и че ще се откажат от Украйна.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е ЕС-то с 20 милиарда помощ?Защо така мълчат? Искаха само да си приберат подлогата Тимошенко и запалиха чергата на цяла нация.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tuk nashte bolni rusofili se opitvat da se izkarat po golemi rusnaci ot rusnacite :D
8
4
 
27
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 9 Засега Кремъското джудже им скрива топката на тия от запад. Ходовете му бяха парализиращи за всякакви контра-деиствия. В момента твоите САЩ,ЕС само седят и гледат,както джуджето си гледаше олимпиадата,ама в очите им лееки сълзи от мъка,щото пръснаха едни пари а се оказва че стана не каквото очакваха.В последната седмица,никой в света не го е*е какво правят в Киев.Всички гледат със затаен дъх Крим
7
4
 
29
 
! Отговори
Священная война преди 10 години
Вставай страна огромная!Вставай на смертный бой!
6
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 Праз е разбира се , тепърва ще види кремълското джудже
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен УВАЖАЕМИ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, ПРИГОТВЕТЕ СЕ ДА ПЛАЩАТЕ. СЕГА ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ, ИНОВАЦИИ И СПРАВЯНЕ С БЕЗРАБОТИЦАТА ЩЕ ИДАТ ЗА ПОКРИВАНЕ НА ЩЕТИТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ АВАНТЮРИ.Баш вярно.
4
1
 
24
 
! Отговори
д д д .... преди 10 години
в случая съм съгласен напълно -някои ще трябва да плати сметката в кръчмата и това няма да са руснацитете имат да взимат пари,след многото плюене по техен адрес вероятно ще махнат и преференциалните цени за украина,взеха си и крим даден с няква странна автономия от онова недоразумение хрушчов(които е украинец)ами берекет за тяхсега ще чакаме новото попълнение руса свежа плът по нашите и евро бардаците
3
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките кримски граждани , няма отърваване от Империята , гтвете се за бежанска вълна от там
2
6
 
36
 
! Отговори
1 преди 10 години
ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА. ДО ПЪЛНОТО КАПИТУЛИРАНЕ НА САЩ И ЕС
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А САЩ са направили изявление, че не виждат руска окупация на територията на Крим.ХА ХА ХА ХА ХА