Г-8 замразява участието си в заседание в Сочи през юни

Руски сенатор: Тези изявления са емоционални
Обновена: 3 мар 2014 15:19 | 3 мар 2014 15:19, Веселина Йорданова
31
Г-8 замразява участието си в заседание в Сочи през юни

Лидерите на държавите от Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и САЩ), както и председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет, разпространиха обща декларация, в която осъждат Руската федерация за нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Още по темата
Те призовават всички засегнати страни да проявят възможно най-силно въздържание и отговорност, за да бъде постигнат спад на напрежението.

Лидерите отбелязват, че действията на Русия противоречат на принципите и ценностите на Г-7 и Г-8. Затова засега решихме да преустановим участието си в подготовката на насроченото през юни заседание на Г-8 в Сочи, докато обстановката не се промени, така че Г-8 да може да приеме смислени решения, се посочва в текста.

Обединени сме в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и за правото на страната да определя сама собственото си бъдеще. Ще подкрепяме усилията на Украйна да възстанови единството, стабилността, както и политическото и икономическото здраве на държавата. Ще подкрепим Украйна в преговорите с Международния валутен фонд (МВФ) за нова програма и за прилагането на реформи, се казва още в декларацията.

Изявленията на държави от Г-8, че замразяват подготовката за лидерския форум на Осморката в Сочи, също и заплахите, че Русия може да бъде изключена от организацията, са "емоционални". Това заяви днес Владимир Джабаров, първи зам.-председател на външнополитическата комисия в руския сенат - Съвета на федерацията, предаде ИТАР-ТАСС.

"Не бива да възприемаме тези изказвания, засега те най-вероятно са емоционални, защото Русия не е страната, с която може да се говори от позиция на силата, това неведнъж е доказвано от ръководството на нова Русия", каза депутатът пред журналисти.

Русия има преки национални интереси в Крим, каза той. "Ние винаги зачитаме международните закони, винаги зачитаме позициите на другите страни, когато те говорят за свои национални интереси", подчерта Джабаров. Според него изявленията на руски партньори от Г-8 демонстрират нежелание ситуацията в Украйна да бъде обсъдена колегиално.

"Чуват се заплахи за евентуално изолиране на Москва, но светът днес е сложен и многополюсен, много проблеми в него изискват участието на Русия, тъй че изолирането й ще излезе скъпо на световната общност като цяло", увери руският сенатор.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: УкрайнаГ-7РусияГ-8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Дори и Япония хехехехехе
21
4
 
6
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИ! преди 10 години
АНГЛИЙСКИ ОКУПАТОРИ! ВЪН ОТ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ, ШОТЛАНДИЯ, УЕЛЗ, ИСПАНСКИ ГИБРАЛТАР И АРЖЕНТИНСКИТЕ МАЛВИНСКИ ОСТРОВИ!ДАЙТЕ СВОБОДА НА ТЕЗИ НАРОДИ!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин лесно няма да се откаже! От идването си на власт през 2000 г. той и кагебистката му шайка готвят своя реванш за разпадането на СССР - Евразийския съюз!Рухването на този проект ще е и краят на Путин. Докато е жив и на власт той няма да се откаже. Готов е на всичко, дори морета от кръв няма да го спрат!На този фон Запада има изключително слаби ръководители. И Путин логично се възползва от това.Но украинците са костелив орех и затова целта е Крим и Североизточна Украйна!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако до края на седмицата тази криза продължи Русия ще е в пасив със сума колкото похарчи за цялата олимпиада в Сочи!Да видим докъде е готов да стигне Путин! Засега сценарият му не дава резултат, защото украинците не стрелят, така както на него му се иска за да разгъне агресията в съседната държава!В Крим и Източна Украйна вървят всякакъв род провокации от паравоенни структури и местни руски мутри(титушки), но до кръвопролитие не се стига!Предстоят интересни дни!
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9 Г-8 замразило подготовката за срещата в сочи и Путин го преместил в другия крачол. Ами тогава защо не напада Украйна? що така се получава. Щото ако я отрежа половината останалата дали не може да събере една атомна бомба и да му я тресне в Москва? Ти как мислиш?
17
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Интересно, Украйна се опитва да си решава проблемите а истока и запада застанали отстрани и си мерят ***. Явно целия свят заминава на кино, щом сериозни въпроси се обсъждат с децкоградински аргументи.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само днес Руската централна банка хвърли 10 милиарда долара на борсата за да спасява рублата, но без особен ефект!Един месец ще нужен за да разбере кремълския кагебейски запъртък, че времето на СССР е отминало.Евразийския съюз няма да го има. Украйна е в Европа, а не в Азия!
15
3
 
17
 
! Отговори
gogob преди 10 години
Всички червени *** под строй в форумите.
14
7
 
3
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Да не лаят толкова от запад, че ГЩ на РФ да не получи заповед за съкращаване на щатовете! (който знае вица ще се посмее)
13
11
 
6
 
! Отговори
Ник преди 10 години
Много ми е интересно, тъпите американци, ако бяха сами без EC, дали щяха да държат такъв тон на Русия.
12
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През юни кремълското империалистическо джудже ще се среща в Сочи с Лукашенко и Ким Чен Ун!
11
5
 
6
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Нека замразяват тяхното Г....Бог няма да даде- свинче ще не яде.
10
9
 
8
 
! Отговори
Cold War returns преди 10 години
паднаха маските , Запада така се беше загледал в Ислямския проблем, че изпусна Путин и сега ще си плати, може да станем свидетели на голям обрат в политиката , ще е интересно как СерГей ще плонжира пред Европа и пред косподарите си в Кремъл...май Син поток изгоря преди да е започнал....
9
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Г-8 замразява участието си"- И Путин го прмести ш другия крачол.
8
8
 
17
 
! Отговори
А преди 10 години
"Замрази" а значи все пак не са се отказали напълно.До Юни ще се с стоплило и всички ще са в Сочи.
7
5
 
18
 
! Отговори
от Г8 - към Г2 преди 10 години
Може да се окаже, че светът ще спечели
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
morise na presahnali gazovi trabi....Pushecite trugvatSega ste gledame kolko ot euicite ste pokajatna GBUS polovinata ot prstovia znak na pobedata=sreden prst
5
15
 
11
 
! Отговори
започна се преди 10 години
Първото колче в *** на ''императора''...
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ревльовци като си спомням колко колко суверенитета нарушиха през последните години, при това в държави, в които нямат ни сънародници, нито са им съседи, нито ги застрашават. Ирак, Афганистан, Пакистан, Мали, Либия, Сърбия, Виетнам... А за режисирани отвътре преврати, няма да ми стигнат символите в поста да ги изброя.
3
10
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
"Лидерите отбелязват, че действията на Русия противоречат на принципите и ценностите на Г-7 и Г-8. Затова засега решихме да преустановим участието си в подготовката на насроченото през юни заседание на Г-8 в Сочи, докато обстановката не се промени, така че Г-8 да може да приеме смислени решения, се посочва в текста."След тази декларация на Г-7, Путин си го премести в другия крачол и извика българското каракачанче Бъфи за да го нахрани на верандата на резиденцията си.