Украйна ще се защитава, ако руската намеса се разрасне

Споразумение за асоцииране с ЕС ще се подпише при първа възможност
Обновена: 6 мар 2014 17:59 | 6 мар 2014 17:57,
137
Украйна ще се защитава, ако руската намеса се разрасне
Снимка: Reuters

Въоръжените сили на Украйна ще действат, ако руската военна намеса на украинска територия се разрасне още повече, заяви днес украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"В случай на по-нататъшна ескалация и военна намеса на чужди сили на украинска територия украинското правителство и украинската армия ще действат в съответствие с конституцията и законите", каза Яценюк на пресконференция в Брюксел. "Ние сме готови да защитаваме нашата страна", заяви украинският премиер, който пристигна в белгийската столица, за да обсъди кризата с лидерите на страните от Европейския съюз.

Още по темата
Досега украинските сили не са отвърнали на завземането на Кримския полуостров от руски войски. Но според Яценюк това може да се промени, ако руската намеса се разрасне.

Той каза, че в разговорите с лидерите от ЕС са обсъждани само политически и мирни средства за уреждане на конфликта.

Яценюк отбеляза, че Украйна е готова да подпише веднага щом е възможно споразумението за асоцииране с Европейския съюз, което бившият президент Виктор Янукович отказа да подпише през ноември.

Същевременно първият вицепремиер на Крим Рустам Темиргалиев заяви, че всички предприятия, разположени на територията на полуострова и които са държавна собственост на Украйна, ще бъдат национализирани.

"Всички държавни предприятия на Украйна ще бъдат национализирани и ще преминат в собственост на Кримската автономия", посочи Темиргалиев. Той отбеляза, че цялата собственост на частния бизнес, включително земи, недвижимост, предприятия, ще бъде преоформена в съответствие с руското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
15
 
! Отговори
$?! преди 10 години
Кой пък точно го избра тоя, че да се изказва.? Украинският народ? И изобщо наясно ли е какво означава автономна република?
36
9
 
11
 
! Отговори
тен преди 10 години
Добре де, къде са разните му организацийки за приятелство в Русия, толкова ли не могат да организират един митинг, да покажем истинското, достойно лице на българския народ и на измием срама, който ни лепи соростуцията?
35
2
 
18
 
! Отговори
Гого преди 10 години
То за това май имаше съмнения, че "демократичните" САЩ и ЕС имат пръст в тези "мирни" протести.Ама каруцата вече се прекатури ...
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно беше на всички, че не може професионален полицай или военен да стреля срещу своите съграждани! Ако би получил подобна заповед, би напуснал, но не би дръпнал спусъка!
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като го гледам какъв е брадясал и ококорен все ми е на ума,че мого му вярват и го обичат украин-е войници!ако започнат сериозни военни действия най-вероятно голяма част от укр. армия или няма да се подчинява на тези метежници или ще премине на руска страна!хората не са толкова *** да си дават живота за западни маши и близачи!
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко за загиналите в безредиците, сега запада трябва да обясни на почернените майки, кой е убил синовете им! А нашите продажни телевизии да се ИЗВИНЯТ пред всички, за бълвочите които представяха като дело на законната власт в Киев!
31
3
 
15
 
! Отговори
такаионака преди 10 години
Русия пък ще защитава Крим от Украйна...
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 16 март , другата неделя Крим гласува на референдум влизането си в Руската федерация . Следват Донецк , Одеса, Харков ...
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по-долно и гнусно нещо от еврогейовете.
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,Евросъюзът отказа да коментира появилия се запис. "Не коментираме изтичания на частни разговори", каза прессекретаря на Аштън Мая Кочиянчич,,.Какво да коментират,а и за децата е ясно какво стана в Украйна.След Сноудън и Сирия,сега и Украйна. Резултата е Путин- Обама 30.Играта загрубява,а ние пак сме в грешния лагер...поне засега
27
6
 
20
 
! Отговори
4oko преди 10 години
ХАХАХАХ ти ли ще се биеш с непобедимата Червена Армия бе ***? Нямате пари да си напълните манерките с вода тръгнал с война да плаши! ***!
26
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора вие нормални ли сте. Та Яценюк е герой. Как не ви е срам да вземате страната на проклетата *** русия?!! Как може някой да каже, че ще национализира украинските предприятия и ще ги предаде на русия и да му симпатизирате. Презрени да сте всички вие от сега и до века! Това е все едно да кажат българските турци, че се отделят от бг и преминават към тр и взимат и индустриалната инфраструктура. Как не ви е срам вместо да изразите солидарност към украйна вие се подпичквате,,че бил с кол задн
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управлението на Украйна се взе от убийци.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
я кажи Кой поръча снайперистите в Киев?
23
4
 
6
 
! Отговори
boko преди 10 години
OTKQDE GO NAMERIHA TOZI PROTIVEN OCHILAT MISHOK. KAKQV E TOIA? NIKOI NE GO E IZBIRAL. DA VZEME DA SE GRQMNE NAI-DOBRE.
22
2
 
15
 
! Отговори
хехе преди 10 години
***, с това ли ще се отбраняваш ,*** та ти нямаш никаква армия ,къде си тръгнал изобщо Ето тук в линка състоянието на украинската армия youtube/watch?v=rWsmPvg0jw8
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Арсений Яценюк е просто един използван от щатите и ес презерватив, а какво правят с исползваните презервативи всички знаят.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинските сили за сигурност са задържали Павел Губарев днес, предаде УНИАН. Губарев беше незаконно провъзгласен за губернатор на Донецката област, която е разположена в югоизточната част на Украйна. По наш'те нашистки медии ни дума,ни вопъл,ни стон за такива новини!
19
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Щял да...подпише с ЕС при първа...възможност за присъединяване на Украйна.Че кой подписва с...фалирала държава,или мислиш че те чакат с хляб и...сол.Една Гърция едвам крепят,остава и вас да вземат и да се...юрнете за по добър живот към...запада;тогава англичаните и франсетата ще ядат мазната...опашка.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре се изказа от трибуната на ЕС, а сега да си признае и че е пасивен левичар.