Китай не потвърждава снимките на изчезналия "Боинг"

Виетнамски самолети не откриха нищо в района
Обновена: 13 мар 2014 10:04 | 13 мар 2014 07:32, Анисия Иванова
13
Китай не потвърждава снимките на изчезналия "Боинг"
Снимка: БТА

Началникът на китайската гражданска авиация заяви днес, че няма доказателства, че плаващите предмети в Южнокитайско море, показани на сателитни снимки, са свързани с изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии, съобщи Ройтерс.

"Китайски сателити са открили дим и плаващи предмети /.../ За момента не можем да потвърдим, че това е свързано с изчезналия самолет", заяви Ли Цзясян пред репортери в кулоарите на годишната сесия на китайския парламент.

Още по темата
Той добави, че няма доказателства, че малайзийските военни крият информация за изчезналия самолет.

По-рано днес агенция Синхуа съобщи, че на китайски правителствен сайт са поместени снимки на предполагаеми отломки от изчезналия самолет "Боинг" на Малайзийските авиолинии.

На сателитни снимки, направени на 9 март сутринта, се виждали "три подозрителни плаващи предмета" с различни размери.

Най-голямата от предполагаемите отломки е 24 на 22 метра. Синхуа посочва и координатите на мястото на тези предмети - в морето южно от Виетнам и източно от Малайзия.

Китай ще продължи операциите по издирването на самолета "Боинг-777" на Малайзийските линии, изчезнал от събота, "докато има лъч на надежда", заяви днес китайският премиер Ли Къцян, цитиран от Франс прес.

"Ние няма да се откажем да разследваме и най-малката следа, която бъде открита", каза Ли на пресконференция в Пекин след  закриването на годишната сесия на китайския парламент.

Два виетнамски самолета бяха изпратени в района, където  китайски спътник бил забелязал предполагаеми отломки от изчезналия "Боинг-777" на малайзийските авиолинии, но не откриха нищо. Това съобщи кореспондент на Ройтерс от борда на един от  самолетите.

Машините многократно кръжаха над района в Южнокитайско море, но не успяха да открият никакви предмети, уточни журналистът, който прекара три часа на борда на транспортния самолет Антонов 26. (БТА)

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
ник преди 10 години
Ми на мен тия отломки на снимката ми приличат на самолет без опашката?
11
1
 
5
 
! Отговори
Човек преди 10 години
За непредубедения, действително е ТРУДНО ЗА ПРОУМЯВАНЕ, какво значи това "предполагаеми отломки от изчезналия самолет, подозрителни плаващи предмети".След като са били видяни:- защо веднага не са били взети и проучени и/или изследвани (на място или в лаборатории), ЗА ДА СЕ ЗНАЕ със сигурност дали става въпрос отломки, предмети и прочие от въпросния самолет?!
10
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
Гений, я обясни сега как един 200 тонен самолет, съставен от МЕТАЛ изезва от РАДАР. Или някой го е изтреил от радара, а? На такива умствено скопени хора им се чудя къде им се намира мозъка!
9
4
 
20
 
! Отговори
р преди 10 години
в продавалника провериха ли, има май някакъв боинг там
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак разбирачите започнаха да ръсят акъл :)Слагайте чадърите, ***, че самолетите ви пръскат отгоре :D
7
6
 
2
 
! Отговори
pesimista преди 10 години
До Бай Онзиdano neee taka naj weroqtno horata sa myrtwiii no za6to i k koj e winowen e wyprosyt
6
9
 
14
 
! Отговори
Бай Онзи преди 10 години
Най -вероятно Боинга се е сблъскал с някой американски невидим самолет.В момента злодейте почистват останките на секретното си тенеке за да не попадне в Китайски ръце.Като почистят района и веднага ще се намери Боинга ей атака от нищото ....Нещо като Курско ще да е,така ми се струва!
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Проктър енд Гембъл, прекалено голямо доверие имаш в технологиите. За съжаление технологиите с които разполага човечеството далеч не са толкова съвършени, колкото си мислят любителите на конспиративни теории.
4
18
 
3
 
! Отговори
логика преди 10 години
самолета е отвлеяен и призимен някъде -по късно ще сеизползва за тероризъм-представе те си този съмолет пълен до горе с експлозиви каца някъде
3
4
 
9
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Военните криели нещо! Какво ли може да е то? Май никой не се досеща.Иначе веднага щеше да каже.
2
8
 
16
 
! Отговори
Проктър енд Гембъл преди 10 години
Да си кажат какво толкова крият. Хората не са ***. Технологиите, които имат са им напълно достатъчни, за да го открият веднага. Явно сега мислят сценарий, с който да се измъкнат...
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета е на сушата!