"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ

Личното състояние на Ковалчук е 1,4 мрд. долара
Обновена: 20 мар 2014 22:03 | 20 мар 2014 22:03,
349
"Банкерът на Путин" санкциониран от САЩ
Снимка: Reuters

Новите санкции срещу Москва, обявени днес от Съединените щати, са насочени срещу приближения кръг на руския президент и по-конкретно срещу едно руско финансово учреждение и неговия собственик, представен като "банкера на Путин", съобщи Франс прес.

Банка "Россия" и главният й акционер и медиен магнат Юрий Ковалчук бяха включени в черния списък на САЩ като ответна мярка срещу поглъщането на Крим от Русия. Съгласно санкциите, техните авоари в САЩ, ако имат такива, от днес са замразени и те няма да могат да правят бизнес с американски граждани и фирми.

Още по темата
Според американското министерство на финансите "Россия" е "личната банка на високопоставените държавни служители на Руската федерация".

Тя разполага с 10 милиарда долара активи, концентрирани в петролния и газовия сектор. Тя е 17-ата най-голяма банка в страната, посочва министерството. Главният й акционер Ковалчук е "близък съветник на Путин и често е представян като неговия личен банкер", отбелязва министерството.

Списание "Форбс" изчисли личното му състояние на 1,4 милиарда долара, натрупано благодарение на дяловете му в застрахователни компании, руски телевизии и безжичния оператор "Tele2 Россия".

Новите американски санкции са насочени и срещу други хора от близкия на президента кръг - като милиардера Генадий Тимченко и братята Аркадий и Борис Ротенберг. 

Според "Форбс" Тимченко, който е съосновател на дружеството за търговия с въглеводороди "Гънвър", разполага с 15,3 милиарда долара, което го прави шестия най-богат човек в Русия. Аркадий Ротенберг пък е спаринг партньор по джудо на президента.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: САЩПутинсанкцииОбама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
28
 
! Отговори
пред тесен кръг преди 10 години
Току що световните агенции съобщиха, че Обамата е предложил, Путин да стане президент на САЩ и на Русия. Путин е много по-добър от мен, признал Обамата пред тесен кръг от журналисти.
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvo pak fa be tva e prototip oste i oste nesa otkraddnali dvigatel za nego taka ce daze i 4to pokolenie ne e , smesko raptora e na vaorazenie ot 8 godini i niama analog , pak fa e otkradnato ot raptora kakto vinagi prosto pleme i nemoze da izmisli nisto
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските милиардери за к'во да ходат в САЩ, да пляскат американките - Вилендорфски венери. А виж американци няма да могат да ходят на секс-туризъм при красивите рускини.
13
23
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
На Вова взе да му стяга около врата. Тази авантюра в Крим ще му излезе през едно тъмно *** място. Да го видим сега как ще изпрати тайните си милиции да спрат финансовия натиск върху Русия. И с какви оръжия ще го спират натиска въобще. Много е лесно да притежаваш атомно оръжие и да се звериш на малка дезорганизирана държава. Обаче защо Вова не вземе да изпрати 2 000 въоръжени руснаци в Аляска, страх ли го е нещо? Да не вземе САЩ да изиграе ролята на СССР от 1941-1945? Страх ли те е, Вова?
12
6
 
17
 
! Отговори
вашта леля! преди 10 години
Всичко е ала бала. Руснаците отдавна си изтеглиха парите и мазните ръчички на чичо Сам могат само са ги побарат по рунтавите топки. Щатите просто нямат полезен ход и само имитират санкции.
11
5
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Приятелю, хайде да изправим B-2 срещу която и да е модификация на С-300/С-400 и ако светне на радара като коледна елха ще ме черпиш бира до края на живота ми. Защото новите руски ЗРК-та ловят всичко що лети над 5 метра височина. За твоя справка, най-невидимият американски F-22 се засича от радарите на С-400. Какво остава за други "стелтове" с по-малка радарна видимост като B-2 Spirit.
10
10
 
6
 
! Отговори
демос преди 10 години
Путин и собствени 1.4 милиарда долара?Сега разбирам,че и нашите комунисти по същата схема са окрали народа.На Темида да и развържем червената превръзка за да прогледне .
9
4
 
14
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Техните авоари е замразени в САЩ? Путин е много доволен! Това е добре за Русия и лошо за САЩ, наистина!
8
13
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 10 години
До ЧичоИ руснаците да не се правят на кавър на американците с тез интервенции и бъркане в чужди държави, че изобщо няма да видят B-2 Spirit... ;)
7
14
 
31
 
! Отговори
ХРИСТО преди 10 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
6
13
 
40
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
Американците могат да ми го хванат
5
4
 
30
 
! Отговори
Къци Вапцаров преди 10 години
"Съгласно санкциите, техните авоари в САЩ, АКО ИМАТ ТАКИВА, от днес са замразени и те няма да могат да правят бизнес с американски граждани и фирми."АхахахХАХАахахАХАха
4
6
 
33
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Ами Джордж Сорос(дърт ционистичен Мошеник и спекулант) който по схема на ЦРУ създаде "Отровени общества" ? Кой не е чувал за Американския милитаризъм и проядената отвътре "демокрация" от най-злокачествения Карцином-Ционизма?Ами "Ран Ът" ? Ами така ли се "отваря вратата с корема " и задникът ти да се движи 5 мин.след нахранване с Биг бургери и прекарване с Кока Кола? Айде стига с Хегемонията на "Американската мечта" !
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"техните авоари в САЩ, ако имат такива, от днес са замразени" Много точно написано... Благодаря за информацията... Ши спъ спУкойно!
2
6
 
8
 
! Отговори
кравар преди 10 години
Ей, тая *** се чеше на чужда ограда, ама а да видим.... де тояга де!
1
11
 
37
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
По добре да не зеят много, че да не видим Су-27 и ПАК-ФА над Аляска.