НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница

Москва: Снимките са от август 2013 г.
Обновена: 10 апр 2014 21:55 | 10 апр 2014 21:46, Елка Василева
159
НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

НАТО показа пред репортери сателитни снимки, които според Алианса показват, че Русия е разположила около 40 000 войници край украинската граница, дълги колони танкове, БТР-и, артилерия и самолети, готови за действие, предаде Ройтерс.

"Това е една много добре подготвена и готова за бързи действия сила. Както сочат снимките, тя е разположена близо до пътища и комуникационни линии", каза британският генерал Гари Дейкин на брифинг в натовския военен щаб в Монс, Южна Белгия.

НАТО показа снимки на руските войски край украинската граница
Снимка: БТА

"Тя има ресурсите да навлезе бързо в Украйна, ако й бъде заповядано", добави той. Според него, ако руските политически лидери вземат решения да изпратят войски в Украйна, предните руски части могат да тръгнат до 12 часа.

От натовските снимки личало, че руските сили са разположени на над 100 различни площадки на разстояние от 40 до 150 км от украинската граница. Тези площадки били по-скоро полеви, отколкото военни бази. Снимките били направени между 22 март и 2 април.

Още по темата

Висш представител на генералния щаб на руските въоръжени сили заяви обаче, че сателитните снимки на НАТО, за които се твърди, че показват струпани край границата с Украйна руски войски, са направени през август 2013 г., съобщи Ройтерс, позовавайки се на руската осведомителна агенция РИА Новости. Изявлението бе направено часове след като НАТО показа снимките, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Какъв ли ще да е тоя март и април с тези разлистени дървета и сочна трева на първата снимка ? Тия генерали съвсем оглупяха от шубе!
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По комунистическо време се оплаквахме, че медиите прикриват истината, но сме били наивници. Сега разбрахме, че можело да бъде и по-лошо - медии и политици безсрамно лъжат в един глас без изобщо да им пука.
83
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати долната пропаганда! Какво виждаме на снимките? 10 изтребителя Су27. Какво е това животно и за какво се бори - питайте чичко гугъл. Но не е самолет за нападение! Няколко десетки единици бронирана техника и палатков лагер за не повече от няколко стотин до хиляда души. Тия *** са взели раите за тотална ***, ако си мислят, че могат да заблудят някой с такава долна пропаганда. Американците са струпали по границите на Русия в пъти повече техника на ЧУЖДИ за тях територии, но това е демокра
82
7
 
25
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Ахам...значи туриците могат да държат 45 000 войска на 120 км от България а руснаците не могат:)))
81
7
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
А АКО ЕВРОПА ИСКАТ ГАЗ ОТ РУСИЯ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ПОСТОРОЯВАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК. ТАКА ЕВРОПА СЕ ПОСТАВЯ САМА В ИЗОЛАЦИЯ ОСТАВАЙКИ БЕЗ ГАЗ И ИЗПАДАЙКИ В КРИЗИ ! РУСИЯ ВИЕ СТЕ ВЕЛИК НАРОД И ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ВСИЧКИ НО БОГ Е КАЗАЛ: ПОМОГНИ СИ САМ ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ ГОСПОД ! ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ПРЕМИНАТ ПРЕЗ АДА И ДА ПРЕМИНАТ В ОСЪЗНАВАНЕ И ТОГАВА ЩЕ ИМА И ПРОВИДЕНИЕ ?
80
5
 
14
 
! Отговори
... преди 10 години
ДО ПУТИН ! НЕКА ВСИЧКИ РУСНАЦИ КОИТО ЖИВЕЯТ В УКРАИНА ДА БЪДАТ ИЗТЕГЛЕНИ НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ, НА ПЪРВО ВРЕМЕ ГИ НАСТАНЕТЕ В ЛАГЕРИ? АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ВОЙНА, ИСКАТ ЖЕРТВИ, ЕС ПРЕТЕНДИРАТ ЧЕ СА СИЛА НО СИЛНАТА ИМ ЧАСТ НЕ Е В МОЗЪКА А В ПРОСТОТИЯТА ! АМЕРИКА ИСКАТ ДА ПРЕСЪЗДАДАТ СИРИЯ И ЛИБИЯ В УКРАИНА, ОТТЕГЛЕТЕ РУСНАЦИТЕ ОТ УКРАИНА И УКРАИНА ДА ГИ ОСТАВЕТЕ НА ПРОИЗВОЛА,
79
4
 
25
 
! Отговори
232 преди 10 години
НАТО няма работа да се меси- До сега тази организация никого не е защитила, а за това ние плащаме пари и човешки животи. Когато Турция - членнка на НАТО нападна Кипър.член на НАТО, то какво направи? Зашити ли някой. Толкова и ще ни защити ако се наложи. Така че - само с Русия, не на НАТО.
78
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само дето снимкаджиите не казват,че по споразумение с Украйна ,Русия има право да държи свои войски на украинската граница,а НАТО няма никакви правомощия там.
77
2
 
16
 
! Отговори
истина преди 10 години
като стари снимки,защо пишете глупости ,продажни
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
115 Никой не е предприел военни действия и няма да го направи не виждаш ли че путин си мълчи за руснаците в украйна сега се занимава само с *ната му газ.
75
3
 
35
 
! Отговори
еееее преди 10 години
То бива да ни смятат за глупави....Точно заради такива УМНИ пропагандни статии западняците тотално губят доверието на хората
74
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ти ако мислиш че казаното от русия не е лъжа...
73
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо те са на територията на Русия. Второ не е ясно къде са. Тези снимки както и всичко останало казано от НАТО е лъжа. Ако наистина са там то те осигуряват границата си от евентуално нападение от НАТО. НАТО е агресивна, не Русия и всички продажни драскачи целят манипулация на общественото мнение. Търсят оправдание за агресивното поведение на САЩ и НАТО. Крайно време е да се дистанцираме от НАТО и Европейския съюз. Все едно никой не ни бръсне за слива само пари хвърляме файда йок...
72
1
 
10
 
! Отговори
до 112 преди 10 години
ти пък кво сравнение. къде е Третия райх, къде е нато. Човек на Третия райх създаде космическата програма Аполо, и ги научи на ракети. много си зелен.
71
2
 
7
 
! Отговори
CSKA преди 10 години
Tezi snimki mi prilichat na parkinga na stadion predi mach na CSKA sreshtu Levski, hahahahaha.Da im imah natovskite skapani snimki,strah loze pazi,mai se ponaakaha tezi ot NATO,vze da mirishe ot Zapad na mazni lajna, vizhda se che njamat nikakyv plan za zashtita i desitvie,samo bla,bla,bla i tlysti zaplati za mazni generali celi ohranvani s nardoni pari celi desetiletija.Maleee,tozi Putin ako gi udari,sami shte padat v kalta tezi neshtastni maznici.Sreshtu Warshavskijat pakt NATO umira za 2 dni
70
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тито Не виждам кой цели да ни настрои срещу Русия . Нато не е фашистка групировка . А колкото до Украйна , най-добре за тях ще е да се присъединят към ЕС да се набълбукат със заеми като България и да затънат още повече в мизерията . Те и сега са наводнили пазара на труда в Европа било то и с визов режим . Но с да се предприемат военни действия от страна на Русия заради няколкостотин проруско настроени украинци , Не съм съгласен . Все едно заради турско говорящите Турция да нахлуе в България .
69
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКолкото до НАТО - бяхме съюзници и на третия райх, е и? Третия райх го няма, нали!----------в момента русия много наподобява на третия райх
68
6
 
31
 
! Отговори
тито до 111 преди 10 години
До АнонименМомче,запомни това което ще ти кажа--Забрави това което си написал-Българският народ,НИКОГА няма да бъде срещу Русия. НАТО и другите душмани НИКОГА няма да настроят народът ни против руският народ.Каквото и да говорят политиците и подвласните им медии,ти запомни едно-- БЪЛГАРИТЕ имат само едни братя--РУСИТЕ.....а както знаеш кръв,вода не става...Бъди здрав и БОГ да пази народът ни от фашиското НАТО.
67
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 111Не сме врагове на руснаците и не можем да им бъдем врагове!Колкото до НАТО - бяхме съюзници и на третия райх, е и? Третия райх го няма, нали!
66
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам дали някой си дава сметка че сме в нато и сме враг на руснаците