Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна

Путин зове сепаратистите в Източна Украйна да отложат референдума
Обновена: 7 май 2014 20:36 | 7 май 2014 17:15, Веселина Йорданова
270
Русия оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия е оттеглила въоръжените си сили от границата с Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Кризата в Украйна се развива по най-неблагоприятния сценарий и вината е на "организаторите на държавния преврат" в Киев, каза руският президент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Путин каза, че кризата в Украйна може да бъде решена чрез пряк диалог между Киев и Югоизточна Украйна, предаде Ройтерс. Меркел е предложила това да стане чрез "кръгла маса", Русия е съгласна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Путин призова проруските сепаратисти в Източна Украйна да отложат планирания си за 11 май референдум по "декларацията за независимост" на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде Франс прес.

"Призоваваме представителите на Югоизточна Украйна да отложат предвидения за 11 май референдум, за да се създадат необходимите за диалог условия", заяви Путин на пресконференция след срещата си с председателя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Дидие Буркхалтер.

Буркхалтер заяви от своя страна, че ОССЕ ще предложи в близките часове "пътна карта" за уреждане на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

"Пътната карта" на ОССЕ за Украйна се свежда до спиране на огъня, деескалация на напрежението, установяване на диалог и избори, каза Буркхалтер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пред журналисти вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема съобщи, че в Украйна, особено в Одеска област, за 9 май пристигат екстремисти от Русия и контролираното от нея Приднестровие, предаде украинската държавна информационна агенция Укринформ.

"Знаем, че днес за източните и южните региони, особено за Одеска област, са изпратени групи от сепаратисти и екстремисти от Приднестровието и Руската федерация. Те ще предизвикват нещо по подобие на Одеската трагедия, но ние ще направим всичко възможно това да не се повтори", каза Ярема.

Според него се готвят провокации около честванията на Деня на победата - 9 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
1
 
! Отговори
Всичко е обяснено преди 10 години
тук youtube/watch?v=7_PmJF0xAik&list=UUFwlsIXRvtTsO_LH-rVy6Sg&hd=1 подготвя мащабен геноцид, Одеса е само прелюдията. Вкарани са славяноговорещи бивши "активисти" от Сирия.Всичко (световната война) е трябвало да стратира от Крим . Европа се бори това да не стане, защото иска да живее.Сега Одеса е стартовата позиция там искат да сложат база на нато чрез румънски контингент (вече е предвижен) и територията да се присъедини към Румъния. Италианците са предложили да влязат за да осуетят плана.
178
2
 
3
 
! Отговори
турчин преди 10 години
ДО 249-С простия българин не искам да споря.НА БЪЛГАРИНА МУ ЛИПСВАТ МНОГО РАБОТИ.ИНДИАНЕЦ,ДРУГО ОБЕСНЕНИЕ НЯМА.
177
1
 
19
 
! Отговори
Оная преди 10 години
Почувствах тотално надупената ни държава, когато чух нашия военен духов оркестър да изпълнява "Амейзинг грейс", която си е една американска почти народна песен. Тогава разбрах в какво колониално положение сме. Просто си сменихме един господар с друг и за никаква демокрация и независимост не може да става дума. С руснаците поне имаме много по-дълбоки връзки като НАЦИЯ, без да се налага да губим идентичността си. Егати жалката колония сме така, свирейки чужди национални песни на официални държавни паради. И като добавим тоя тотален *** Плевнята, който пръв гърди женски пърчи на Русия..., но
176
4
 
15
 
! Отговори
АК47 преди 10 години
До Турчин Само ЕДИН СУ24 на руските ВВС от 300 км парализира системата ИДЖИС на американския разрушител Доналд Кук и безнаказано симулира 12 атаки върху кораба и янките напълниха памперсите и подаддоха 27 рапорта за напускане "поради заплаха за живота".Пак в Черно море американския кораб Керън бе изтикан след провокация от руски кораби в буквалния смисъл.И янките добре знаят какво означава Периметър-по тяхному е Ръката на мъртвеца, защо ли?
175
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хваща го страх *** от мощта на Европа и САЩ. *** се яко и почна да мирише.
174
5
 
13
 
! Отговори
бореца преди 10 години
Чета ви коментарите и се заливам от смях!След изказването на Путин всички борси тръгнаха нагоре ами четете другите неща и мислете с главите си! При цялата тази олелия някои направиха много пари,рублата падна в бюджета на Русия влязоха допълнителни едни 400 млрд. рубли от по ниският курс сега рублата се вдига и срещу рубли си купуваш долари или евро на по ниска цена така че някой спечели сами помислете кой!А югоизтока Русия пак ще си го прибере ама без война! Мислете! Мислете поне малко!
173
0
 
0
 
! Отговори
timofei преди 10 години
До Анонименхора с акъл!
172
0
 
11
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Божкеее, като чуя за "пътна карта" на ОССЕ и почвам да мисля за консерви, газ, запас от цигари.
171
40
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Пак го казвам,Русия няма никакви шансове срещу НАТО.
170
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Донецка народна република" - Каква е тази ГЛУПОСТ ?
169
16
 
6
 
! Отговори
nevolen преди 10 години
един Болен;*** и защита е все едно *** азбука
168
15
 
11
 
! Отговори
Ka преди 10 години
Путин: вервайте ми! То аз нали Ви казах, че в Крим няма Руски военни, нали? И беше така - нямаше. После обаче ги похвалих и наградих.
167
6
 
21
 
! Отговори
Ястреб** преди 10 години
"Още повече, че този процес се подклажда не само отвътре, но и отвън - от Русия!" Няма такава жестока подигравка с птичия ми интелект, на каквато ме подлага милата ми *** Василева от отдела за медийна пропаганда на краваристанското ЦРУ! Американците казват, че от 2004 година насам са изхарчили над 5 милиарда $ за "демократизирането" на Украйна, страната гъмжи от оперативци на ЦРУ/ФБР, наемници от частни армии като Грейстоне, Кзи и т.н. Знаем, че сме проЗти, но ... не чак толкова де!
166
8
 
12
 
! Отговори
българин преди 10 години
Само Волен,Путин и Атака!
165
4
 
14
 
! Отговори
до преди 10 години
нормалните:не се занимавайте с прочистените от ум "русофобчета";те мразят 1-защото е модерно,2-защото са комплексари,3-защото са неудачници по природа,4-защото не знаят,че има нещо такова,което не се вижда и не се яде,но е най-достойното за една личност-доброта и съпричастност към чуждите беди,5-за всичките техни собствени провали винаги са виновни други;те нямат самооценка,затова всякакви доводи са безсмислени;те не мислят,те крещят и козируват пред по-силните крясъци;с една дума-***!
164
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опитват се да вкарат Русия във война жидомасоните, но Путин пак ще ги надиграе както в Крим!
163
4
 
21
 
! Отговори
Мда преди 10 години
Ясно е какво е нужно, за да има диалог: военнопрестъпниците Турчинов и Аваков веднага да бъдат изправени пред международен съд и съдени заради престъпните заповеди, които са издавали за стрелба срещу народа в Украйна. Цялото измислено 'правителство' и 'парламент' незабавно се махат и се предприема разследване срещу тях заради дейността им от 21.02 насам. Забрана за 'Десен сектор', а лидерите им, както и техни членове, участвали в зверския палеж в Одеса, веднага да бъдат арестувани и съдени.
162
1
 
7
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Щом за Войските на РФ 300 км. са нищо , те спокойно могат да учасвуват във Формула 1 , да ги питам тогава тия от Ферари и Маккларън какво ще правят !
161
25
 
9
 
! Отговори
Неволен преди 10 години
Путине, Путине, кой ли ти вярва вече, Путине!
160
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нали голям го вадиха руските *** - но САЩ и ЕС да продажат и усилят санкциите докато се *т тези нещастници