САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия
11 май 2014 21:23, Елка Василева
217
САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник
Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати не са в състояние на война с Русия, но я смятат за противник в контекста на ситуацията в Украйна, заяви в интервю за Ей Би Си американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Русия продължава да се изолира заради ползи в краткосрочна  перспектива. Руснаците може би смятат, че по някакъв начин печелят, но в света не става въпрос само за краткосрочна перспектива", подчерта ръководителят на Пентагона.

Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.

От своя страна в интервю за телевизия Фюжън директорът на ЦРУ Джон Бренън определи Русия като "голяма държава, ползваща се с огромно влияние, особено в своя район на света". Той каза това в отговор на въпрос на водещия дали смята Русия за враг на САЩ. Части от интервюто бяха излъчени днес. Пълното интервю ще бъде показано на 13 май, посочва БТА.

Не трябва да се влиза във война с Русия, посочи от своя страна френският министър на външните работи Лоран Фабиюс в интервю за американския в. "Вашингтон пост", цитирано от Франс прес.

Дипломат номер едно на Париж обаче предупреди, че не може да се приеме анексиране на части от Украйна или пък контролиране или нахлуване в Украйна.

Запитан относно нови санкции срещу Москва, Фабиюс посочи, че това зависи от украинските президентски избори. Ако се предприемат действия, за да се направи този вот невъзможен или да му се отнеме легитимността, то тогава санкциите трябва да бъдат затегнати.

Най-интересното е обаче, че руският президент Владимир Путин призова за отлагане на референдума в източната част на Украйна, посочи Фабиюс. Някак си той приема президентските избори, които трябва да се състоят на 25 май в Украйна, добави министърът. Фабиюс е в на посещение в САЩ до вторник, като първо е в Чикаго, а после във Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
1
 
! Отговори
Маке преди 9 години
Русия показа на Турция какво да прави с тъпите Бьлгари .
133
1
 
10
 
! Отговори
batevale преди 9 години
"Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.".....Къде да ги изпратят? В Сибир или извън Русия? Те все още са на собствената си територия ,докато американските войски са навсякъде по света..............
132
2
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Рано или късно Русия и САЩ ще се сблъскат открито и това ще бъде краят на света. Нравственост, морал, почтеност,традиции, човешки права, справедливост - всички тези понятия се разбират по различен начин в двете могъщи във военно отношение държави. Война отдавна се води, но с тайни средства, затова само тлее. Страшно става когато президентити натиснат копчето за изстрелване на атомните ракети. Когато духът излезе от бутилката.
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен америкосите кат навлезнат тогава ще ги гониш. Сега go home кат те са си дома. Но да твърдиш це Червената армия /както се самонарича и досега/ ни е освободила от турско робство си е най-малкото невежествено да не кажем нахално. Същата Червена армия унищожи Бялата армия, наследена от цар Александър Втори , която именно освободи България. Така че стига с дрънканиците за двойните освободители - нямат основа всред руската държава. Виж на руския народ, на украинци и финландци - благодаря
130
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и в кримската война ли е равен или в първата световна, а може би в руско японската
129
1
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименС изключение на войните!Победа или равен.
128
5
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
"Не трябва да се влиза във война с Русия!" А,добър ден!На кой му се мре!Вярно,САЩ опитват да нагласят други да умират за тях,ама трудно им се получава-само най-големите *** са съгласни!
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руски анализатори пишат че винаги когато русия се е противопоставяла на запада е губела
126
5
 
6
 
! Отговори
до 194 преди 9 години
пък руснаците бързат да си обръщат рублите в долари
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като са почнали с референдуми,мисля,че трябва да има в Кавказ дегестан поволжието и където искат да се отделят от русия
124
4
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
тоз да не плямпа много , ами да бърза да си обръща парите в рубли , ако не иска да плаща след време по 10 000 долара за една кока кола
123
2
 
3
 
! Отговори
КУКАТА преди 9 години
ВАСИЛЕВ Е АГЕНТА ШМЕКЕР ! ОПЕРАТИВЕН ОФИЦЕР МУ Е КОМИСАР ПОПОВ!!! ВАСИЛЕВ - РАЗОБЛИЧЕН СИ !
122
3
 
7
 
! Отговори
до 191 преди 9 години
Още в първото ти изречение откривам грешка. Съвременна Русия не е социалистическа, на Европа е. А за "суверенната" държава няма и да коментирам.
121
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаврата със социалистическата *** Русия е пълна :)Тепърва кремълското недоразумение ще разбере цената на тероризма, с който избра да тормози една суверенна държава.
120
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪН НА ГАДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И СЛАВНАТА РУСКА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО
119
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевМного си *** бе Василев баща ти те е правил когато не му се е ебяло! Събрал те е с лъжица от чаршафа ама тя била решетъчна затова си с такова извратено мислене
118
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
obedinenie na vsichki beli narodi i vun na talibanite semiti ..... beli patrioti ot vsi strani obedinqvaite se
117
7
 
24
 
! Отговори
иванов преди 9 години
а французите какво правят в половин африка
116
2
 
8
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
< До Позорен списък> Георги Пирински е бил зам. мин. пред. и е роден в САЩ !Имамали сме и американец почти премиер на България ! Яко......>>>>>
115
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно било, че Путин приемал президентските избори в Украйна и поискал да се отменят референдумите, за да спадне напражението...И КОЕ МУ Е СТРАННОТО?А че западняшката империалистическа преса демонизира постоянно Путин и сега, когато ТОЙ призовава за деескалация и те веднага - ааа, ама това е само хитър ход от негова страна? Ние не сме ***, алооо! Миналата седмица дори и в едно предаване по немската национална телевизия ZDF доказаха връзката между големите вестници и америнански лобита.