Русия и Китай против намеса във вътрешните работи

Двамата президенти апелират за отказ от едностранни санкции
Обновена: 20 май 2014 11:26 | 20 май 2014 11:26, Елка Василева
171
Русия и Китай против намеса във вътрешните работи
Владимир Путин и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Русия и Китай ще се противопоставят на намесата във вътрешните работи на други държави и апелират за отказ от езика на едностранните санкции. Това се посочва в съвместно изявление на лидерите на двете страни, прието след днешните разговори между Владимир Путин и Си Цзинпин в Шанхай, предаде ИТАР-ТАСС.

Държавните глави на Русия и на Китай призовават да не се финансира или насърчава дейност, целяща да се промени конституционният строй на друга държава.

Те отбелязват "неотклонно засилващата се взаимна зависимост между страните и народите в общия свят", приканват "да бъде пазена стабилността в международните отношения, мирът и сигурността на регионално и глобално равнище" чрез уреждане на кризисните ситуации, борба срещу тероризма и трансграничната престъпност, мерки срещу разпространението на оръжия за масово унищожение.

В съвместната декларация се отправя призив към всички региони и обществено-политически организации в Украйна да започнат диалог и да изготвят нова конституция, отчитаща правата на гражданите. Русия и Китай изразяват загриженост по повод продължаващата украинска криза и настояват за намаляване на напрежението, проявяване на сдържаност и търсене на мирен изход от нея, заявяват двамата президенти.

Двете страни са обезпокоени от използването на технологиите за информация и комуникация във вреда на държавния суверенитет и неприкосновеността на личността. Те призовават за разработване на правила за поведение в информационното пространство, се казва още в изявлението на двата президенти, разпространено след срещата им в Шанхай.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименФЕД Е В ШАХ И МАТ...НЯМА ИЗХОД ОТ СИТУАЦИЯТА...ДОСЕГА СЕ ПЕЧАТАШЕ БЕЗКОНТРОЛНО ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВЯРВА ЧЕ САЩ СА ВОДЕЩА ИКОНОМИКА..ВЕЧЕ НЯМА ПОЛИТИК И БИЗНЕСМЕН ГОТОВ ДА ИНВЕСТИРА В САЩВСЕКИ ПОЛИТИК И БИЗНЕСМЕН ПРЕДПОЧИТА ДА РАЗВИВА И ИНВЕСТИРА В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА В КОЯТО ЖИВЕЕ ОТКОЛКОТО ДА НАДУВА АМЕРИКАНСКИЯ СПУКАН БАЛОН...
149
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименАмериканските акции поеха надолу във вторник, като Dow Jones Industrial Average се смъкна до 5-седмично дъно след коментарите на представители на Федералния резерв,предава CNBCШирокият бенчмарк S&P 500 изтри 0,65% до 1 872,83 пункта.Индексът на сините чипове Dow Jones изгуби 0,83% до 16 374,31 пункта,докато технологичният Nasdaq Composite отстъпи с 0,70% до 4 096,89 пунктаВъпросът, който чувам най-често,е дали резкият спад в лихвените проценти сигнализира за слабост в ИКОНОМИКАТА
148
1
 
2
 
! Отговори
terminator преди 10 години
rysia e syper sila i koito se opitva da i vredi rano ili kasno shte sazalava :a za draska4ite koito mraziat rysia ,ne zabravaite ili ako ne znaete pitaite baba i diado kakse osvoboti balgaria ot tyrsko vladi4estvo:ade laite...........
147
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Русия против намеса във вътрешните работи"XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA ok.
146
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
всичко ок братия руснаци американците са гадове ама защо не могат да направат някав сносен живот в русия няква икономика дет да викат хората е глеи кво беше кво стана едни и същи глупости една кола не направиха дето да е по джоба на руснака и да става еми телевизири или кво то и да е Само се замислете кво щеше да е ако немците имаха тези соровини
145
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Акциите на руския газов гигант Газпром започнаха да падат днес сутринта на фона на новината, че договорът за доставяне на руски природен газ за Китай не е бил подписан.На Московската борса цените на акциите паднаха с 2,33% до 144,60 рубли за акция. По-рано президентът Владимир Путин посети Пекин с надежда да подпише контракт за енергийно сътрудничество с азиатската държава. Посещението обаче не се увенча с резултат в тази насока. хахахахахахахаахахах
144
2
 
8
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Вижда се, че Путин е отишъл с много добре подготвено домашно и договорите ще са сериозни, за разлика от ... санкциите на мистър Обама.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе философи ние даси оправим нашта къща па после да говорим за другите
142
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лоша работа на московската борса газпром пропада хихихи
141
0
 
4
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
И още: "Строительство первого моста через Амур между Россией и Китаем начнтся в ближайшие месяцы и завершится до 2016 года. Меморандум об инвестициях в строительство железнодорожного моста уже подписан."
140
0
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
И още: "Стороны намерены предпринять новые шаги для повышения уровня и расширения сфер российско-китайского практического сотрудничества: налаживать тесное взаимодействие в финансовой сфере, включая увеличение объмов прямых расчтов в национальных валютах России и Китая в торговле, инвестициях и кредитовании.У нас общие приоритеты и в глобальном, и в региональном масштабах. Договорились теснее координировать наши внешнеполитические шаги, в том числе в рамках ООН, БРИКС, АТЭС, сказал Путин.
139
0
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
За икономическите споразумения: "Президент России Владимир Путин предложил обнулить налог на добычу полезных ископаемых для газовых месторождений, которые будут поставлять газ по будущему контракту в Китай, китайская сторона заявила о готовности отменить импортные пошлины на газ из России, сообщил глава Роснефти Игорь Сечин.
138
0
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Ето част от съобщението за посещението на Путин в Китай: За външната политика: "...противостоять вмешательству во внутренние дела других государств, отказаться от языка односторонних санкций, от организации помощи, финансирования или поощрения деятельности, направленной на изменение конституционного строя другого государства или его вовлечение в какое-либо многостороннее объединение или союз
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
145 Ненич ти китайските медии на какъв език ги четеш да не е пак на руски кажи си
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе кво става с Газпром , нещо май май
135
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aГоляма гордост, руски . Развитите държави строят заводи в Китай, знаеш защо. А Китай строи заводи в изостанала Русия. При това за автомобили. Русия няма един свестен модел автомобил. Срам и позор !
134
2
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Подписан е и договор за строеж на завод в Русия на китайската компания Great Wall,на стойност 18 млрд. рубли
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ядрена война между свръхсилите НИКОГА няма да има.---------------Доста погрешна представа.Рано или късно ще се стигне до кокал, който не може да се раздели без пряк военен конфликт. Оттам ядрен война е напълно реалистичен сценарий. Достатъчно е да се погледне актуалната доктрина на Русия, която прибягва до ядрен удар ако сигурността и е сериозно застрашена.Като гледам, че краварите вече търсят да се настанят до границите на руснаците, определено с всички сили бутат натам. Просто залязват.
132
3
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
До АнонименОгромната територия си е....огромно предимство!При ядрена война със САЩ от Европа нищо няма да остане,от САЩ ще остане нещо,а от Русия-много,но не достатъчно.С Китай е по-друго-нямат системата за отбрана на САЩ и Русия и населението е много концентрирано.Колкото до руската военна доктрина-тя отдавна е официално представена,естествено без детайли.А за Русия бъдете сигурни че няма да загуби територия,каквото и да струва на нея и света!Прочетете за Мъртва ръка(Периметър)!
131
2
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 143 Той е подписан,чети и малко китаиски или руски медии.