Киев нареди спиране на боевете около мястото на катастрофата

Порошенко: Трябва да бъде обезпечена работата на експертите
21 юли 2014 14:08, Елка Василева
25
Киев нареди спиране на боевете около мястото на катастрофата
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко нареди да бъдат прекратени бойните действия в радиус от 40 км от мястото на катастрофата на малайзийския самолет Боинг-777, предаде УНИАН.

Още по темата

Порошенко съобщи това в посолството на Малайзия в Украйна. По думите на украинския държавен глава е необходимо да бъде проведено обективно и безпристрастно разследване, за което обаче пречат сепаратистите.

"Издадох нареждане: украинските военни трябва да прекратят незабавно операциите си в радиус от 40 километра около мястото на трагедията и да се въздържат от откриване на огън, така че да бъде обезпечена работата на експертите“, каза Порошенко.

По думите му сепаратистите и тези, които ги подкрепят, „вече нямат никакви оправдания дори и за миг да забавят допускането на представители на следствената комисия, нямат повече възможност да бавят предаването на телата на загиналите на представители на страните, за да върнат телата у дома“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Киев нареди спиране на боевете около мястото на катастрофата"Киев отдавна не "нарежда" в Украйна.Там се разпорежда " чичо Сам" Жалко за държавата . *** я.
10
21
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Абе пичаги, тия опорни точки от Москва ли ви ги пращат .... ъъъъъ ииииии после в рубли ли си получавате заработеното?
9
6
 
24
 
! Отговори
ДО 11 МУЖИК преди 9 години
Защото двата самолета този на Путин и боинга са се засекли в Полша, защо от Киев отклониха боинга да мине по този маршрут, над ДНР. Ако беше свален самолета на Путин пак щяха да обвинят опълченците, защото е свален в техния регион.Кой има изгода да свари самолет летящ над 10000 километра като се знае че на тази височина летят пътническите самолети.
8
8
 
34
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Порошенко убиец на невинни хора, включително и на хората от малайзийския самолет! Заметоха следите с "демократите" американци.
7
12
 
4
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
до 11Просто логика празна тикво!
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей това е - олигарх да те води!(не че ние сме вързали с нашите кокошкари)
5
5
 
39
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Какви 40 км радиус? Бойните действия трябва да спрат в целия регион и да се потърси мирно решение. Порошенко, изтегляй своите изверги и убийци! Изтегляй батальоните от 'украински патриоти' (съставени от фашисти от "Десен сектор" и чужди наемници, като оня швед)! Спрете да избивате народа!
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за кой път го обяваява това? че му изгубихме бройката!
3
25
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Само не разбрах що всички русофили ревете че украинците са свалили самолета след като сепаратистите самолети нямат и украинските сили нямат причина да стрелят в небето ... докато сепаратистите се скъсаха да пуцат в небето по военни украински самолети а и като всички видяхме вече и по граждански малайзийски.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То една седмица мина от тогава ве.Кой каквото отмъкнал, отмъкнал. Експертите сега могат само посевите да гледат, дали не са пострадали
1
4
 
10
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Има ли проблем да се посегне на трети пътнически самолет на тази авиокомпания, ако до сега не са разбрали 'тънкия намек' и към нея?