Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!

Да търсим заедно решение на кризата с Украйна, призова Кисинджър
Обновена: 27 сеп 2014 19:24 | 27 сеп 2014 19:23,
120
Лесно е да се демонизира Путин, но той не е Хитлер!
Снимка: Reuters

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър дава съвети за поведението на Запада спрямо Русия в пространно интервю за британския в. "Индипендънт".

Въз основа на богатите си и дълбоки исторически познания Кисинджър припомня, че от 17 век до средата на 20 век Русия е доказала, че може да играе критично важна роля в поддържането на баланса между страните в света, като е осуетила експанзионистките мечти на крал Карл Дванайсети на Швеция, на Наполеон и на Хитлер. Тук според Кисинджър е ключът към западната реакция на руската инвазия в Украйна, отбелязва изданието.

"Не съм съгласен с Путин", казва Кисинджър. "Но защо някой някъде не предложи решение, което да отчита притесненията и на двете страни в контекста на една независима Украйна? Когато Европа каза, че Украйна трябва да избира между Европа и Русия в търговските преговори, може би тя трябваше да каже обратното и ако тя беше казала: Нека да намерим заедно съвместно решение, тогава може би щеше да се постигне голям напредък", казва Кисинджър.

"Лесно е да се демонизира Путин. Разбира се той не е лесен човек, но ние сме виждали и преди подобен тип руски лидери. Но Путин не е и Хитлер", казва Кисинджър.Той добавя, че отношенията на Запада с Русия не трябва да се дискутират във връзка само с един лидер, а като се вземе предвид тяхната дългосрочност в момент, в който Азия се трансформира, а ислямският свят е в постоянен катаклизъм.

Интервюто Кисинджър дава във връзка с премиерата на новата си книга "Световен ред", в която засяга широк спектър от теми - от създаването на Вестфалската система на международни отношения, установила се в Европа след края на Тридесетгодишната война през 1648 г. до актуални геополитически въпроси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 105Ти и 60 няма да направиш, ще се разядеш отвътре от злоба. Трябва да те копат в яма с хлорна вар!
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 103 "Дъртото" на 91 все още съветва държавни глави, пише добри книги и има повече пари от нашия резерв. Ти на 91, най-доброто на което ще си способен е да наториш 1,2 квадратни метра в "Орландовци".
86
0
 
0
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Анонимен"И Хитлер беше луд, но IQ-то му беше значително по високо.Путин"Да, голям КИ ти трябва за да мислиш, че може да водиш война едновременно с най-могъщата флота в света, най-голямата армия в света и за капак да обявиш война на най-могъщата икономика и да си мислиш, че ще спечелиш. Признавам го - много е умен.
85
0
 
0
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Анонимен64 години е и какво общо има това с темата само гласовете в главата ти знаят...
84
1
 
4
 
! Отговори
Свет преди 9 години
Друга песен запяхте, ама почекайте още малко и ще започнете и да играете на путинското хоро където сте се хванали, дружки американушки.
83
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а дали е писал в книгата си,че средната продължителност на жалкия живот на руския мужик е 60 години ?
82
1
 
13
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Кисинджър е опитен политик, при това образован. Русия е голяма, силна и влиятелна страна с нея трябва да се разговаря без глупави предубедености, а не да се демонизира. Това е рецептата за един по-хармоничен свят. Сегашните политици ме огорчават с фалшивите си и недалновидни послания. Русия винаги ще има важно значение за света включително и за България, това е даденост, която трябва да се отчита, а нашите политици би трябвало да проявяват повече мъдрост без да следват сляпо конюнктурни клишета.
81
1
 
13
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Що лъже тоэи дъртак бе??? САЩ колониэира Украйна, чреэ военен преврат!!! И пак Путин и Русия са им виновни!!! Апропо, в Украйна има само АМЕРИКАНСКА АРМИЯ!!!
80
0
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Вехтия може и да е поизперкал,но добре познава Русия и на какво е способна!Сегашното поколение западни политици въобще си нямат представа за какво става дума и затова са все изненадани!Разглезени от 25-те години безнаказаност,сега не могат да проумеят,че светът е друг!И икономически,и военно разпределението на силите не е същото!Колкото до сравненията с Хитлер-изглеждат много удобни,но полза няма да донесат извън НАТО,необвързаните държави сами си правят сметката кой ги застрашава и кой не!
79
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Хитлер беше луд, но IQ-то му беше значително по високо.Путин, ако му отделиш тренировките от КГБ (сега ФСБ), остава си гол мужик и по мантлитет и по интелект!
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** народ, слаба държава. Какво се радвате бе *** на тия говедари. Нали заради тях ще се напълниме с още повече араби ,сред които със сигурнос има и от Ал Кайда. И утре като ви гръмнат някъде близките ,тичайте да благодарите на говедарите.
77
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 98Ами, то дъртото за какво вече да мисли, освен за заднитр си части?
76
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 100Твърда ръка с мека китка !
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв Хитлер бе, нали почти всеки от нас мечтае за политик, който да пипне с акъл и твърда ръка в нашата държава и да въведе малко ред. Точно като Путин, а не като Боко , от чието управление се облагодетелстваха само една малка част от народа наречена гербаджии.
74
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 70-те Кисинджър и съветският външен министър Громико , много умни и интелигентни хора спасяваха на няколко пъти света от 3 световна война. Сега в САЩ просто са пощурели от световната криза, която отново те предизвикаха и почнаха да пипат грубо и да правят грешки. Това им казват не само Кисинджър, но и други хора с големи имена във финансовата сфера и политиката.
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм възрастен вече и едва ли ще доживея. Но вие младите сигурно ще дочакате хомосексуализма да стане задължителен и да му се наслаждавате.Ето за това съм за Путин, политиката му е в интерес на задните ми части за да останат непокътнати.
72
12
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Това е демокрацията - да има от всичко край тебе, и добро и лошо. А ти и децата ти да ги различавате и да умеете да направите избор. А не БКП да ми казва за коя да се оженя и в колко часа да я оправям.
71
19
 
5
 
! Отговори
мармот преди 9 години
Червените *** заспаха, време е за завиване на шоколад.
70
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почнаха да излизат мишките от дупките си и да говорят че с Путин щега не бива.
69
7
 
10
 
! Отговори
SS преди 9 години
Гнусно еврейско ***!