Лъснаха нови 35 свещеници-педофили в Чикаго

Похотливците злоупотребявали сексуално с деца
27
Лъснаха нови 35 свещеници-педофили в Чикаго
Снимка: Reuters, архив

Епархията на Чикаго даде гласност днес на материали за още около 35 местни свещеници, извършвали сексуални злоупотреби с деца. Така чикагският кардинал Френсис Джордж изпълнява обещанието си да стори това, преди да се оттегли в пенсия, предаде Асошиейтед прес.
 
Преди няколко месеца се появиха скандални материали, разкриващи, че настоятелството на епархията години наред е прикривало сексуални злоупотреби с деца от свещеници.

"Ние не можем да променим миналото, но се надяваме да възстановим доверието чрез честен и открит диалог", каза кардинал Джордж, като допълни, че сексуалната злоупотреба с деца е престъпление и грях.

През януари епархията разкри имената на 30 похотливи свещеници, като част от споразумение със съдебните власти, и публикува материали за деянията им на своя интернет сайт. Сега към тях се добавят още 35 имена с данни за техните педофилски деяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Чикагопедофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ви помоля ако попаднете на сайтове с детска порнография да сигнализирате повечето деца са отвлечени и продадени бъдете хора
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ви помоляако попаднете на сайтовес детска порнография да сигнализирате повечето деца са отвлечени и продадени бъдете хора
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в *** брадатите са доносници, щото и да си педофил трябва акъл. Нащи бради избрали ДаСъ милиционери,че по-лесно.
5
3
 
11
 
! Отговори
мен преди 9 години
Аве хора, вие сериозно ли пак ще обърнете коментарите на статия в която пише за сексуални посегателства над деца в политически ? Америка, Русия, ирак и военните свинства на изброените? Стига бе хора. Защо не пише никъде че трябва дживотен затвор, ел.стол или да ги писнат с надписи какво са павили в затвора. Май пак тролираме без да се интересуваме от новината и най-вече от децата, това е тъжно и тъпо стегнете се има и други новини които да използвате. Няма ли други бащи тука?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново под слънцето, поредния ден, поредния скандал за католици педофили. Те по-добре да вземат да направят един списък на тия, които не са педофили... по къс ще е...
3
3
 
8
 
! Отговори
ккк преди 9 години
До Тихомир Томов не използвай фрази от тая велика творба, за мазните педофилски американски истории, ясно!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лостов е виновен!
1
7
 
17
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
А горе от свода през Евроатлантическия дим , Господ гледаше тих , невъзмутим !