Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия

Яценюк представи кандидати за министри в новия кабинет
14 ное 2014 17:33, Елка Василева
164
Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Основният приоритет на Украйна е да изгради достатъчно силна армия, за да спре руска военна агресия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Изграждането на армия, способна да спре агресия от Русия, е задача номер едно", каза Яценюк.

Украйна обвинява Русия, че изпраща войници и оръжия, за да помогне на проруските бунтовници в Източна Украйна да предприемат ново настъпление в конфликта, отнел живота на над 4000 души.

Още по темата

Нарастващото насилие, нарушенията на постигнатото на 5 септември прекратяване на огъня и съобщенията за идващи от границата с Русия военни конвои без обозначения засилват страховете, че крехкото примирие може да рухне.

Украинската армия заяви, че в Донецка и Луганска област през последните 24 часа продължават престрелките между правителствените сили и сепаратистите, при което са загинали войник и петгодишно дете, отбелязва Ройтерс.

Яценюк изтъкна като приоритетни задачи на бъдещото правителство също така децентрализацията на властта, реформирането на съдебната и правоохранителната система, на икономиката и на държавното управление, посочва ТАСС.

Премиерът представи списък с кандидати за министри в новия кабинет. Той предложи своите постове да запазят вицепремиерът и министър на регионалното развитие Володимир Гройсман, вътрешният министър Арсен Аваков, външният министър Павло Климкин, министърът на отбраната Степан Полторак, правосъдният министър
Павло Петренко и министърът на културата Евгений Нишчук. Сред новите предложения за министри са заместник-министърът на финансите Виталий Лисовенко, предложен за финансов министър.

Междувременно депутатите от новоизбрания парламент на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) се събраха на първото си заседание, а назначеният за председател на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин вече няма да заема поста първи вицепремиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес по руските медии показали снимка (дарение от американец) от американски или английски разузнавателен спътник как украински изтребител сваля боинга.....Да видим сега Яйцето какво ще прави!
93
15
 
5
 
! Отговори
Краят на Путин идва преди 9 години
Дори и тъпите руснаци започнаха да се усещат че никак не си заслужава да се умира заради шовинистичните прищевки на Путин. "Вот призывники в Ростове воспротивились заключению контракта, когда один подполковник, по фамилии Мединский, на полигоне под Ростовом сказал им, что "вы сейчас у меня все подпишете контракты, я у вас забираю военные билеты, забираю жетоны, и мы отправляем вас в Луганск". По словам секрет. союз солд. матерей Валентина Мельникова, таких бунтовщиков оказалось 250 человек.
92
8
 
18
 
! Отговори
majorski преди 9 години
тоя ще свърши в някоя канавка ....сигурен съм ! Дали руснаци ..дали укринци ще го направят ...ама на там отиват нещата ....в най добрия варянт ще го приспят с радиоактивни сприцовки..По голям предател, фашист и народен изедни ...и България не имала ...може би Соломон Паси
91
1
 
9
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До бандеровче 115Бързо се прибера вкъщи, момче, и да живеем в мир!
90
1
 
18
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Основната цел Порошенко е да се получи повече пари "за Украйна "от ЕС ! Но кой ще вземе тези парите ? И за какво?
89
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да, номер 109, веднага се сещам за Катинската гора. И преди това как нацискта Германия и комунистически СССР буквална смачкаха страната и си проведоха съвместен парад на 22.09.1939 в Брест-Литовск.
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците ще ги натикат в меча дупка.
87
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко???? Вие с едни опълченци неможете да се справите, тръгнал Русия да спирал. Е голям виц :))))))
86
17
 
4
 
! Отговори
Михалчо преди 9 години
До Влади-Мир--105 Много прости русофилски тикви сте.
85
1
 
16
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
До 99,Никакви реверанси повече, до берлин са ходили три пъти и още не им е увряла главата, затова най-добре е до Лисабон, а още по добре е до фашингтон(на туристическа обиколка сред радиоактивни отпадъци;-))
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99, в 1945 година Берлин беше гнездото на осите и тогава беше достатъчно. Сега прословутото гнездо се е преместило на запад, но до там танкове по суша не могат се добра.
83
9
 
3
 
! Отговори
Федор преди 9 години
до 96:Питай финландците (зимната война от 1939-1949). Вярно че накрая финландците се принуждават да поискат мир, тъй като от Запад помощ така и не пристига, само че малката финландска армия дава такъв отпор на Червената армия, че тогава рухва митът за "непобедимата Червена армия".Тъй че, хайде да не ги хвърляме такива големи приказки!
82
7
 
3
 
! Отговори
Михалчо преди 9 години
До Анонимен---98; Абе "знаещ"не драскай глупости. От 24.06. до 06.07.41г става най голямата танкова битка до ДУБНО, ЛВОВ и ЛУЦК. Командващ на Руснаците е Ген. Кирпонос,а Рокосовски е ком. на дивизия. Руснаците са размазани.Сталин иска примирие с Хитлер но той отказва, До края на 41 г СССР губи 6,3 милиона единици стрелково оръжие и 20 500 танка. До края на 41 г САЩ и Англия дават на Русия 2200 танка и друго оръжие.САЩ влизат във ВСВ на 11.12 41 г.Чети телеграмите СТАЛИН< РУЗВЕЛТ И ЧЪРЧИЛ.
81
2
 
14
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До СТРАНДЖАТАСтранжа, видя ли новите сателитни снимки? Много са интересни, уверявам те...
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди малко прочетох следното заглавие :"Силите на ДНР и ЛНР панически настъпват по всички фронтове.Украинските сили героично и планирано отстъпват без никакви загуби." За мезе ги вземат вече мелезите.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Влади-МирИ до берлин ще е напълно достатъчно.
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МихалчоАко сталин разчиташе на западняците, щеше да избяга. По скоро англетата са били благодарни, че хитлер напада на изток. Иначе щеше да ги смачка на скапания им остров.Само за сведение. Когато немците ядат бой пред москва, амариканците още не са влезли във войната.То и наполеон навремето се е разходил до москва. Даже е поплячкосвал малко. Ама накрая кво стана. Избяга позорно към париж, оставяйки армията си да измре от студ и глад, и да бъде клана от руснаците.
77
17
 
4
 
! Отговори
Михалчо преди 9 години
До К-2--86;Гледай да не им прекипи кръвта. През ВСВ германците за 3 месеца бяха до Москва,въпреки позорната заповед на Сталин--227.Добре че САЩ и Англия им помогнаха иначе сега щяха да говорят немски.
76
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Тоя Яйцеглавия пак сънува нещо , или пак му говорят черните задокеански маймуни . Да изградели били армия способна да се опъне на руската хахахаха... Ох, ще ме уморят такива смешници като почнат да си вярват че това е възможно ..... Да да, ама точно те, едва ли някога ще успеят дори на 1/10 от руската да се равнят....
75
1
 
1
 
! Отговори
Miихалчо преди 9 години
До Анонимен--77;Kato si dawat viwota za rodinata,za]o rusnacite dadoha6 miliona plennici prezWSW