Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия

Яценюк представи кандидати за министри в новия кабинет
14 ное 2014 17:33, Елка Василева
164
Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Основният приоритет на Украйна е да изгради достатъчно силна армия, за да спре руска военна агресия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Изграждането на армия, способна да спре агресия от Русия, е задача номер едно", каза Яценюк.

Украйна обвинява Русия, че изпраща войници и оръжия, за да помогне на проруските бунтовници в Източна Украйна да предприемат ново настъпление в конфликта, отнел живота на над 4000 души.

Още по темата

Нарастващото насилие, нарушенията на постигнатото на 5 септември прекратяване на огъня и съобщенията за идващи от границата с Русия военни конвои без обозначения засилват страховете, че крехкото примирие може да рухне.

Украинската армия заяви, че в Донецка и Луганска област през последните 24 часа продължават престрелките между правителствените сили и сепаратистите, при което са загинали войник и петгодишно дете, отбелязва Ройтерс.

Яценюк изтъкна като приоритетни задачи на бъдещото правителство също така децентрализацията на властта, реформирането на съдебната и правоохранителната система, на икономиката и на държавното управление, посочва ТАСС.

Премиерът представи списък с кандидати за министри в новия кабинет. Той предложи своите постове да запазят вицепремиерът и министър на регионалното развитие Володимир Гройсман, вътрешният министър Арсен Аваков, външният министър Павло Климкин, министърът на отбраната Степан Полторак, правосъдният министър
Павло Петренко и министърът на културата Евгений Нишчук. Сред новите предложения за министри са заместник-министърът на финансите Виталий Лисовенко, предложен за финансов министър.

Междувременно депутатите от новоизбрания парламент на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) се събраха на първото си заседание, а назначеният за председател на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин вече няма да заема поста първи вицепремиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
3
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До ukrainecЗабравих . Хората изгорени там са от палатковия лагер който е пред провсъюза просто майдановците се саморазправиха с тях . Това както и събитията в Мариопол предизвика най-много изтока. Има един много хубав филм на Елена Йончева "Пътят към Славянск" . Добре е да го прегледаш. За съжеление само ТВ7 го пусна на наша милост зрителя .
113
0
 
3
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До ukrainecЧетох , четох даже се начетох . Има си видеозапис точно с това събитие и не са футболни хулигани , а майдановци и същества от десен сектор . Както ти казах прословутия Микола . Всичко друго е плесен.
112
2
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Иван Сотиров------Прочети подробно за запалените в Одесса-проруски да ги кажем по меко младежи,около 50 на брои-стрелят и нападат стотици на брой украински настроени запалянковци от Одесса и Харков,надявайки се да избягат успешно,като очевидно целта им била да предизвикат безредици като тези в Донецк.Обградени обаце от всякъде те се скриват в Профсъюзния дом.Какво очакваш да стане?Ти виждал ли си футболни запалянковци по които е стреляно ?В цял свят изхода е трагичен.
111
0
 
3
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До ukrainecИзлагането на позиция и обективния коментар на нещата не ме праят "Фил " или Фоб" на нещо .Отношението ми към целия конфликт и страданието на хората ли ти е проблема? "Онези" запалениете в одеса ли са терористи ? Чевече не се прави на по-голям злодей от дявола. Всеки има право да живее и никой няма право да му отнема живота за това , че има различно мнение и не отговаря на *** му разбирания за живота.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Armia koqto da vuzpre Rusia - NEMA.
109
0
 
0
 
! Отговори
SS BANDERA преди 9 години
До ruseborn---А ние вече те намерихме.
108
0
 
4
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
Украинец, анонимен борш-писател - ще те намерим. Ухрите ще бъдат по щастливи от теб като мъртви а теб, теб те чака Сибир
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 115бандеровчеДържите летището в Донбас като умрял свещ.....хахамай го изгледахте в гърба......до украйнецти като си украйнец кво търсиш в бг.*** да помогнеш на бандеровчето да държи летището за шлифера.......може и но хохлите в авдеевка щото котлето пак завря......
106
0
 
5
 
! Отговори
До 133 преди 9 години
Прозовавам Икраинец да се изсели в някое поле за добив на шистов газ в любимата си уса и ни освободи от зловонието оси
105
1
 
1
 
! Отговори
Михалчо преди 9 години
До Анонимен--114;Стеб да споря е все едно да си говоря с ТЕЛЕГРАФЕН стълб.
104
5
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Иван Сотиров-------------------------------------Призовавам русофилите да напуснат България или да замълчат за винаги. Нека не мислят, че нашата добрина и толерантност, която проявяваме към радикалния ислям, гейовете, ромите и т. н. ще се разпростре и върху тях. България е с такова географско местоположение, че не може да си позволи русофили. Ако искат те може да отидат в Сибир.
103
0
 
7
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До ukrainec Просто на единия то тези фенове вече ми отрязаха главата. Микола май се казваше . с пистолета който стреляше по хората на прозорците. Терористи казваш.? Всичко на този свят се връща. Както гледам футболните фенове само на мачове ходят и бият и убиват жени и деца . Пълнят си стадионите в Крайна и бягат от мобилизация за да не се срещнат с друга група "терористи" , но този път не подготвени за уръфляци като тях.
102
11
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ruseborn------Това в Оддеса не бяха убийства-просто група руски терористи имали глупоста да нападнат украински футболни запалянковци,побягнаха и се скриха в леснозапалима зграда.
101
2
 
12
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
Украйна си е вече победена от Донбаските републики, па и предизвикват Русия?!? А ако този смеяник ще ръководи идващата война, е, мале, мале, тя си е вече загубена... Ако някой си мисли че Русия ще забрави убийствата в Одеса, о хо, всичките ще свършат или на стълбът или в Сибир.
100
3
 
8
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
До ukrainecЛюдмила Улицкая (1943),талантлива руска писателка и киносценаристкаТази ако е била като нашите културни РуждиВодката или Асеннехулигана Генов, сигурно е изгнила в някой лагер. Точно тогава когато руснака умираше на фронта за вашата световна свобода, НЕГОДНИЦИ!Прочети още на: dnes.bg/iztochna-evropa/2014/11/14/zadacha-1-na-kiev-silna-armiia-koiato-da-vyzpira-rusiia.245366
99
12
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен------ "Моята страна всеки ден приближава света към нова война, нашият милитаризъм вече е изострил нокти в Чечения и Грузия, а сега тренира в Крим и Украйна. Сбогом, Европа, боя се, че никога няма да ни се удаде да влезем в европейското семейство на народите. Нашата велика култура, нашите Толстой и Чехов, Чайковски и Шостакович, нашите художници, артисти, философи, учени не успяха да обърнат политиката на религиозните фанатици на комунистическата идея в миналото, нито на алчните безумци днес." Людмила Улицкая (1943), талантлива руска писателка и киносценаристка
98
15
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Тоя пааааААААА--------"Има две Русии. Първата-Киевска има своите корени в световната, или най-малко в европейската култура. Представата за добро, чест,свобода, справедливостсе се възприемат в тази Русия така, както в целиат западен свят. А има и друга Русия-московската. Това е Русия на Тайгата, монголска, дива, зверска. За тази Русия националалният идеал е кървав деспотизъм и дива жестокост. Още от дрвноста московска Русия е била, такава е сега и ще си остане пълно отрицание на всичко европейско и яростен враг на Европа"
97
14
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен----------страшната фраза на Волтер или на Дидро, която във Франция е отдавна забравена: Русите са изгнил преди да узреят( стр. 104 ) руският народ се е превърнал в абсолютно негоден за нищо друго народ, освен за завоюване на света. (стр. 217) А един народ, който няма какво да научи народите, които се опитва да подчини, не може задълго да запази превъзходството си над тях.( (стр. 218 ) Астолф дьо Кюстин, Русия и руситеизд. Изток-Запад, София, 2004 г.
96
2
 
19
 
! Отговори
Тоя пааааААААА преди 9 години
Абе тоя Яицето,чува ли се,,,,,,те 40-50годишни чичковци ги направиха къдрави--тръгнали за Русия да говорят.Все повече се вижда неадекватността на Киев,бяха станали за смях,а сега вече и за резил.....
95
15
 
2
 
! Отговори
до 122 преди 9 години
Май само ти още не си разбрал, че това е един бездарен фейк на руските служби направен съвсем неграмотно с фотошопа. Но то явно цялата тази фалшификация е произведена за консумация от хора като теб които не могат да мислят със собствените си глави.