Улучиха с яйце германския президент в Прага

Това яйце беше за мен, не за вас, извини се чешкият му колега
Обновена: 17 ное 2014 20:04 | 17 ное 2014 20:00, Красимир Ангелов
34
Улучиха с яйце германския президент в Прага
Охраната пази президентите на Чехия и Германия от летящите предмети. Снимка: БТА

Германският президент Йоахим Гаук, който е в Прага за 25-годишнината от падането на комунизма, бе улучен по главата от яйце, предназначено за чешкия му колега Милош Земан, обяви Франс прес.

На церемония на площад в Прага президентът Гаук бе улучен в слепоочието. „Той бе разтърсен от удара, но продължава програмата си по план", се казва в изявление на чешкото президентство.

Милош Земан се извини на германския си колега и му каза: "Извинявайте, г-н президент, това яйце беше за мен, не за вас".

Земан бе подложен на освирквания и дюдюкания от демонстранти, които са против проруската му според тях ориентация и грубия му език, съобщава БТА.

Освен германския президент в церемонията участваха президентите на Унгария Янош Адер, на Полша Бронислав Коморовски  и на Словакия Андрей Киска. Проявата бе част от честванията на
25 години от "Кадифената революция", довела до падането на комунизма в бивша Чехословакия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
30
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
"Земан бе подложен на освирквания и дюдюкания от демонстранти, които са против проруската му според тях ориентация и грубия му език".. Защо така бе демократи? Какво стана със свободното мнение, а в случая напълно вярно:))))
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той бе разтърсен от удара, но продължава програмата си по план"Представям си ако го беше улучил камък, сигурно мозъка му щеше да опръска луната, ако имаше мозък...
5
6
 
18
 
! Отговори
фюрера Меркел преди 9 години
Германски народе! Национал-социалисти! Прегърбена под тежките проблеми, осъдена месеци на мълчание, дойде часът, когато накрая мога да говоря най-искрено! Когато на 17 ноември 2014 г. Германският Райх получи декларацията за обявяване на война от Чехия, отново се поднови чешкото старание да се направи невъзможен какъвто и да е опит за консолидиране и разцвет на Европа, чрез вероломно нападение над президента на най-могъщата държава. Gott mit uns! Deutschland uber alles!
4
5
 
32
 
! Отговори
медиен слугинаж преди 9 години
А защо в българските новини, никъде на пише за румънците, че с хиляди вчера излязоха за си защитят избора и избраха един германец за президент, за да покажат, че не са съгласни със съдбата световната политическа мафия им отрежда и им е писнало от 25 години политически марионетки. В нашите медии ни ума, ни дума....
3
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Улучили са който трябва - германеца .Замен могат да си го целят винаги , а германеца не им идва всеки ден !
2
8
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Отиди да го обслужиш орално, какво пишеш коментари тука.
1
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яйцето е било предназначено за червената душичка Земан.Хер Гаук, приемете искрени извинения!