Американският миноносец "Доналд Кук" пристига в Черно море

Москва: Не е ясно какво държави извън региона правят в Черно море
26 дек 2014 18:16, Елка Василева
392
Американският миноносец "Доналд Кук" пристига  в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук" пристига днес в Черно море в подкрепа на мира и стабилността в региона, предаде румънската агенция Медиафакс, като се позова на комюнике, публикувано на страницата на американските военноморски сили за Европа и Азия.

Присъствието на американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" потвърждава ангажимента на Съединените щати за укрепване на партньорството и общия оперативен капацитет между САЩ, НАТО и  регионалните партньори, се посочва в съобщението.

Присъствието на Доналд Кук в Черно море има за цел да предложи осигуряване и същевременно да демонстрира нашия ангажимент да сътрудничим отблизо със съюзниците от НАТО с цел укрепване на морската сигурност, заяви командващият кораба Чарлз Хемптън.

Американските военноморски сили изпращат редовно кораби в Черно море съгласно международното законодателство и Договора от Монтрьо. Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук" вече бе в Черно море тази година, в периода 10-24 април, когато посети румънското пристанище Констанца. Руски изтребител прелетя тогава неколкократно близо до кораба на малка височина, а Пентагонът осъди акцията като "провокативна и непрофесионална", припомня Медиафакс.

Междувременно руският постоянен представител в НАТО Александър Грушко отчете, че Черно море се превръща в място на постоянно присъствие на извънрегионални държави, предаде ТАСС.

Грушко отбеляза, че не е ясно какво правят те там. "Няма никаква необходимост от (присъствието на тези държави в Черно море)", подчерта той по видеомост от Брюксел.

Грушко посочи, че засилената военна активност на НАТО не може да не предизвиква безпокойство. Като нови региони, предизвикващи интереса на Алианса, той посочи Североизточна Европа, Прибалтика и Полша. Тези действия няма да останат без отговор и вече се предприемат необходими мерки, предупреди руският постоянен представител в НАТО.

Грушко не изключи възможността процесът на присъединяване на Украйна към Алианса да бъде ускорен с политическо решение, въпреки че тя не отговаря на критериите за членство. Това ще влоши ситуацията в областта на сигурността в тази страна, но и в цяла Европа, предупреди той.

Руският постоянен представител в НАТО призова Арктика да не  превръщана в зона на сблъсък на интереси по модела на Студената война, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
7
 
! Отговори
Край преди 9 години
До Даниел. Сегашната българска държава се ражда след Руско-турската Освободителна война. В нея нашите интереси и интересите на Русия се преплели така че тя пожертвала хиляди свои воиници и се създала съвременна България. Годините 45-89 г. Ако разглеждаш историята като състезание между държавите, ще видиш че България е била най-напред в това състезание някъде седемдесетте години на миналия век. След промените за съжалени отстъпи назад и нещо повече заплашено е съществуването и. Губи хора.
107
12
 
2
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Руските *** вместо да благодарят на американците миналия път че проявиха човечност и търпение и не свалиха тая допотопна барака без ракети.
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДаниелPo tova li se opredelq koq kauza e pravilna , chtom horata iskat eventualno da jiveqt v amerika , to togava politikata na amerika e spravedliva . Amerika nad 100 godini se rakovodi ot edin evreisko lihvarski elit , koito iska da ni spretne da jiveem v golqm ,,big brother,, , skoro na decata I vnucite ni Chte slojat implanti , Chte premahnat parite v broi I stavame po zle ot krepostnite selqni ot srednovekovieto. bezimotni , koito rabotqt po 60 chasa na sedmica samo za hranata si .
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕЕЕЕ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ТУРСКАТА *** ЩЕ ОБЯВЯ ЗА МОЙ БРАТ ИЛИ ПЪК НЯКОЙ МАЗЕН МАКДОНАЛДЦКИ ДЕБЕЛАК ЩЕ ОБЯВЯ ЗА МОЙ БРАТ, АЕ ХОДИ НА МАЙ*АТА СИ С НЯКОЙ РОЗОВ ***!!!
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я по любопитните д анапишат в гугъл името на същият кораб и до него '"су 24", сигуно повечето сте забравили случката от пролетта със сищия кораб в , която беше намесен и руският су-24
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен; видяхме това лято как мачка сащ.това нее ли същият доналд който подви опашка и половината му екипаж подаде оставка,след като руснаците ги направиха смешни.
102
0
 
1
 
! Отговори
очакваше се преди 9 години
До АнонименКаква е ползата тогава да се бъркат в един конфликт,който отмина?!Повече от ясно е,че ще точат "приятелите"си.Нима Германия,Франция и Турция са слабо въоръжени?Или пък,че не ги интересува какво се случва на континента им?
101
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирНе мога да повярвам че някакъв скапан *** се обяснява в любов към руснаците и се зове българин.Чети Захараи Стоянов, Чети Ботев, Чети Вазов, чети Раковски .. ако можеш да четеш на български ! пфу !
100
1
 
9
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
Присъствието на Доналд Кук в Черно море има за цел да предложи осигуряване и същевременно да демонстрира нашия ангажимент да сътрудничим отблизо със производителите на памперси от НАТО с цел укрепване на икономиката им, заяви командващият кораба Чарлз Хемптън. Той гарантира че памперсите които са закупили от водещи български компании са специално констроирани така че да сберат всичко изпуснато от хамериканските моряци. Същевременно тези памперси са ароматизирани и няма да усеща миризмата .
99
3
 
19
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
Немога да повярвам, че има ***, която защитава политиката на САЩ, че дори над 50% от американците не я защитават ЗАБОГА!!!!
98
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До очакваше сеАмериканците даже не са разбрали за краха на руската рубла, последващата неизбежна банкова криза в Русия и 35-40% инфлация в Русия. Не ги интересува. Наистина. Само ти си мислиш, че понеже в РФ има 80% гладни и жадни и американците са по зле.
97
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирЩо така си решил ? Аз не се обяснявам в любов към турците. Ти обаче обяви всяко руско пиянде за твой брат ! Е, кой на кого и къде ще бърка ?
96
0
 
0
 
! Отговори
очакваше се преди 9 години
До АнонименХубаво е да поразровиш тук там.Не случайно се презапасяват с провизии.
95
1
 
7
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
До АнонименДобре, но да знаеш, че турците скоро ще бъркат в твойте гащички и не само!
94
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирИзглежда твоята родина е Русия - не е България.
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирОфициално мога да ти заявя. Бегай да си бъркаш в гащичките с руските пияндета и не се връщай.
92
6
 
14
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
Искам официялно да заявя!!! Че аз не съм желал моята родина да е в НАТО, че аз не съм желал моята родина България да влиза в ЕС, че аз не съм гласувал за Президента Плевнелиев, че не съм гласувал за нито една от управляващите партии, че не харесвам Борисов, че политиката му спрямо Русия според мен е грешна, че не мразя и не искам да воювам с Русия, че Руснака е мой брат завинаги заради историята ни независимо с какви цели и мотиви все пак са ни доброволци помогнали. ОТ: ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ
91
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До очакваше сеДа бе .. средната раб. заплата в САЩ е колкото средните годишни доходи в РФ. Направо умират от глад в САЩ.
90
5
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До ТопЕ ходи им го обясни на величаещите Кремъл, тукашни форумни ***. Всички много се гъзят на Русия, но никой от тях не би отишъл там да живее за постоянно. Те дори нашите плиткоумниици от БСП не ги блазни тази идея :))))
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КрайВ дагестан има 10 тина атентата на година. вероятно от любов към руския ботуш.