Варварството обяви война на цивилизования свят!

Саркози призова французите за сплотеност
8 яну 2015 13:52, Елка Василева
82
Варварството обяви война на цивилизования свят!
Никола Саркози и Франсоа Оланд. Снимка: Reuters

Нападението срещу редакцията на изданието „Шарли ебдо“ е равносилно на обявяване на война на цивилизования свят и то изисква от всички французи единство и сплотеност пред лицето на нарасналата заплаха. Това заяви бившият президент на Франция Никола Саркози и лидер на опозиционната партия Съюз за народно движение след среща с държавния глава Франсоа Оланд.

„Дори не става дума за демокрацията или републиката, това е въпрос на цивилизация – каза Саркози. - Всички цивилизовани граждани, независимо от своите убеждения, трябва да се обединят. Това е война, обявена от варварството на цивилизованото човечество“.

Той подчерта, че е „впечатлен, да не кажа потресен“ от реакцията на французите на случилото се. В сряда вечерта в големите френски градове се проведоха митинги на солидарност с „Шарли ебдо“. По улиците излязоха над 100 000 души, посочва ТАСС.

Още по темата

„Силно съм впечатлен от поведението на нашите съграждани, които проявиха национално единство и чувство за собствено достойнство в този сложен момент – каза политикът. - Пред лицето на такова варварство цивилизованите хора трябва да се обединяват“.

Следобед Франсоа Оланд ще се срещне с представители на основните парламентарно представени партии. Както посочи Саркози, той е готов от своя страна да окаже цялото възможно съдействие на властите в страната. „Споделяме една и съща гледна точка. Необходимо е обединение“, допълни политикът.

Той посочи също така необходимостта „да се повиши бдителността и да се промени системата за сигурност предвид нарасналите заплахи“.

Саркози е приел поканата на Оланд да участва в поход в памет на загиналите журналисти и полицаи. Проявата, планирана първоначално за събота, беше отложена за неделя поради съображения за сигурност.

За срещата си с Оланд Саркози влезе в Елисейския дворец  за първи път от май 2012 г., когато претърпя поражение на президентските избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да защитаваш религията си не е повод да убиваш! Има и други начини!Но пък от другата страна- ако се чувстваш цивилизован човек с ценностна система не би трябвало да унижаваш друговерци или инакомислещи като ги омаскаряваш с карикатури само за да се изтъкнеш колко си остроумен и талантлив и да се направиш,, по католик от Папата,,! Просто е- липсва УВАЖЕНИЕ господа Европейци!!!и ето го резултата когато не различаваме Свободата / на словото/ от Слободията господа шовинисти!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайки този *** наснимката,що ми се струва четова "кърваво театро"е чифутска работа!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
doyde vreme zapada da sabira plodovete ot sobstvenata si politika (koy napadna libiya,koy razbuni arabskiyat kosher - prolet?). ot kade se isipvat stoticite hilyadi emigranti v evropa? koy prinudi tezi hora da napusnat domovete si i zashto? koy pecheli ot tova i koy gubi? USA PRIBIRA PECHALBATA A EVROPA DA PLASHTA.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това става, но да го почнаxте преди 10 години
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имате 6 милиона ислямисти и към тях прибави 1 милион толерасти,либерасти,малки ви са шансовете..
34
2
 
15
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Заглавието е тъпо и то много. Това , че имаме атомни бомби, интернет, травестити и други радости не ни прави по цивилизовани. Западната цивилизация е силно егоистична и това е прави силно уязвима.
33
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Само че не се знае кои са варварите. Ще ви светна проверете колко войни и жертви е имало предизвикани от така наречената цивилизация и колко от презизвикани от ,,варварите". Навремето на северните германски племена римляните им казвали варвари. Ако под цивилизация разбират омраза и не зачитане на хора с друга вяра и неуважение на други религи това означава че иде края на света.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати карикатурата е тая снимка.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ovcho ovcho nali ste s amerika dosta shte patite.i ne samo vie .
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
терористите в света се въдят във и от сащ,които са най -големият терорист+израел.атентатът е провокация която цели франция да поддържа американската политика.същевременно нагнетява напрежение в европа която американците целят да отслабват
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V staria Zavet na Bibliata pishe"Koito ni postroi, toi i shte ni razrushi"
28
4
 
0
 
! Отговори
ppppp преди 9 години
До Наблюдател oo si ti
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започнах да завиждам на северна корея и куба.там няма такива тер.атакиНие тук в европа ни е страх,това е истина която никой не иска да признае.Демокрацията е застрашена от самата себе си
26
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Мерки за оцеляване на Европа:1. Спиране на емиграцията 1.Спиране издаването на гражданство на лица от неевропейски произход2. Всички без признато гражданство да бъдат върнати3. Всяко противообществено криминално деяние на чужди граждани,вкл. с придобито,наследено гражданство, да води до експулсиране4. Да отпадне безусловното право за признаване на обичаите в чуждите религии.Напр.,ислямист обвинен за убийство винаги ще се позове на корана, където пишело,че невярващите нямат право да живеят
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А амерам нужно заставить Францию бомбить Сирию - под соусом борьбы с амерами же сотворенным ИГИЛом. Так что это спецы устроили и массовые поджоги автомобилей, и этот теракт. И вброс об Алькаиде организовали. Привет Олланду от двух стран. Чтобы не сбивался с фашингтонского ***... Чтобы даже дргаться не думал.
24
7
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Много нестыковок в этом теракте. И вопросов. Как-то живенько так Алькаида, якобы, вдруг прорезалась со своей такой подозрительно своевременной, но зело запоздалой местью... НЕ ВЕРЮ! 1) Карикатуры начал печатать датский, а не французский журнал, который только вс перепечатывал. Так почему не на Данию напали? 2) Недавно Франция, как и все, проголосовала в ООН за признание Палестины. Против были 2 страны:амеровка и одна - заинтересованная, но с очень крутым спецназом. 3) А тут еще Олланд чой-то против санкций проблеял... А амерам нужно заставить Францию бомбить Сирию - под соусом борьбы с амерам
23
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато стане атентат на запад,всички са потресени и се говори за това по един месец.ако стане нещо такова в друга страна която не е западно европейска или америка,ще се спомене само за печата и толкова.за тези 12 човека всички плачат,а за 5000 те убити в украйна никой на запад не го е еня(пука).
22
1
 
3
 
! Отговори
глас преди 9 години
До "Като оставим на..."-точно там е въпроса-защо ! Защо силните думи не са силни,така както трябва да бъдат! Защо да вярваш в доброто е толкова изопачено,че да правиш зло! Защо хората които са мюсюлмани мълчат! Мисля ,че тази общност в момента трябваше да е начело в шествието! Страхуваме се всички,но това трябва ли да ни прави мълчаливи наблюдатели!
21
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
До Като оставим на ...Исляма
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проамериканската политика на франция доведе до атентата.американци, евреи, французи ,британци и останалите западняци ;всички са в кюпа ,всички са обречени .останалият свят разбра че,по западните стандари само западняците са хора аостаналите роби.затова в света вече не може да има мир