Джихадистите вредят на исляма повече от карикатурите!

Лидерът на Хизбула: Те са най-лошите действия, които са навредили на пророка
Обновена: 9 яну 2015 20:00 | 9 яну 2015 20:00, Красимир Ангелов
67
Джихадистите вредят на исляма повече от карикатурите!
Лидерът на Хизбула шейх Хасан Насрала. Снимка: Reuters, архив

Джихадистите по света вредят на исляма повече от творбите, които се подиграват с пророка Мохамед, обяви ръководителят на ливанското движение Хизбула Хасан Насрала, без да споменава пряко атентата в редакцията на седмичника "Шарли ебдо", предаде Франс прес.

"В този момент е по-необходимо от всякога да се говори за пророка поради поведението на някои терористични групировки, които претендират да са вярващи", заяви Хасан Насрала.

Шиитското движение Хизбула се бие редом със силите на Башар Асад срещу бунтовниците в Сирия, които са джихадисти-сунити. Според движението, така то защитава Ливан от екстремизма.

"Чрез своите отвратителни, насилствени и нечовешки действия, тези групи навредиха на исляма и мюсюлманите повече, отколкото техните врагове, повече от книгите, филмите и карикатурите бяха обидили пророка", добави лидерът на Хизбула. По думите му това „са най-лошитедействия в историята, които са навредили на пророка".

Насрала обаче нито спомена, нито осъди атентата в сряда срещу редакцията на седмичника, при който загинаха 12 души. Той направи алюзия за случая само, като заяви че след зверствата, извършени от джихадистите в Ирак, в Сирия, в Ливан, в Пакистан, в Афганистан и в Йемен, "бичът достигна днес и страните, които изнесоха тези екстремисти към нашите страни".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ХизбулаХасан Насрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да не казва, че Западът е изнесъл екстремизма. Той е xарактерен за тази религия Западът само им даде допълнителен стимул. Историята ни показва, че насилието и ислама си вървят ръка за ръка от векове
36
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
кога ли мусюлманите ще проумеят че не християните са врагът а съюзникът им срещу този враг.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е жалко, че не осъзнаваме, че сме гости на тази земя. Животът е толкова кратък и крехък. Някой хора са толкова завладяни от пари и материални облаги, че не осъзнават горното. За свободата на словото съм, но когатои се мине границата и се гавриш с карикатури с религията и недопустиво и някой трябва да сложи спирачката, за да не стига до крайности и смърт.
34
0
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Дали ще дочакаме деня,когато тъпите араби ще разберат,че цялата дандания с джихада е евре.йски план!С цел предизвикване на кървав световен конфликт, в края на който Израел и слугите им САЩ да изплуват като еднолични господари на света!Както създаването на комунизма и фашизма и последвалата II световна война бяха тяхно дело,довело до световната им доминация,така е и сега!Европа ще бъде удавена в кръв,ако не следва плановете за Новия световен ред и средството са ислямистите!
33
0
 
7
 
! Отговори
Да попитам: преди 9 години
В гл. закон на мюсулманите Шериата какво е записано, че всеки който убие немюсулманин отива директно на небето при Аллах, където го чакат точно 40 девственици и че всеки, който не живее по законите на Шериата тоест не е прововерен трябва да бъде със сила принуден да приеме исляма и ако не се подчини се убива!?! Е тогава ми кажете къде е толерантността на тая религия?!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименУмник! Явно имаш нужда да почетеш още доста! Няма лоша или агресивна религия, има изопачена такава. Примери много, но ти едва ли знаеш нещо за кръстоносците, за християнинът екстремист Брайвик, който отне живота на 77 души и още куп примери в и извън исляма. Мюсулманите са около 25% от населението на планетата, което сам сметни, ако можеш разбира се, колко терористи прави по твоите сметки, а мюслито е зърнена закуска. За информация-аз съм християнка, мразеща голословни
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хасан Насрала....кат се е насрал...да не ме занимава с *** си повече...сами са си виновни че всеки 2ри мюсли е терорист.. и както се казва... "може не всички *** да са терористи... но всички терористи са *** !!!"
30
4
 
12
 
! Отговори
Мдааа... преди 9 години
Много усилия, много пара и оръжие хвърлиха американците за да си създадат структори, като ал-кайда и ислямска държава, за да контролират ситуацията на Близкия Изток, а и в Африка, като цяло с нейните природни ресурси.Назрява сериозна битка за природните ресурси между "големите" САЩ, Китай, Русия, ЕС, Япония... в тази битка "малките" неминуемо ще го отнесат.Светът се променя, сянката на злото е покрила земята, ужасът тепърва предстои!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е моя любимец - Шейх Хазан Насрала.. Лидер от голям калибър , на нивото на Путин , Махмуд Ахмадинеджад , Аятолах Хомейни.
28
5
 
17
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Ирaнците живи и здрaви дa сa и Хизбулa, тия бойци срещу Ционисткия и Ислямисткия рaдикaлизъм и те дa сa здрaви!Нaродът трябвa дa рaзобличи пaлaчите с костюми от ЦРУ, които изтрепaхa цели нaроди в Либия Ирaк Aфгaнистaн Източнa Укрaйнa Югослaвия и т н т н
27
1
 
10
 
! Отговори
. преди 9 години
Ама това е много важно да се знае, Focus information agency: "Бившият екс министър Цветанов награден от организацията Хабат"Първият български политик награден за култ към евреите.Исус е Господ.
26
2
 
18
 
! Отговори
, преди 9 години
До neo5Мюсулманите в тяхната религия(не съм мюсулманин)вярват,че Исус е Месията и го почитат и,че ще се върне и унищожи антихриста.Е,не вярват,че той е единствения път до Бог но поне не го Богу хулят както сатанистките учения на други.В света се води война на антихристите за световно господство и фалшивия им месия описано в Откровението.
25
2
 
13
 
! Отговори
риторично питане преди 9 години
"..Познайте кой имаше най-голяма полза да се припише атентатa..."Как кой ,кой награди Цветанов за заслуги?
24
4
 
4
 
! Отговори
михаил преди 9 години
35- турция има наи голяма полза. Така е нали
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
французите признаха ПАЛЕСТИНА и започнаха да им се случват поред странни и много трагични инциденти ,, както преди години с танкера на ,,тотал,, в персийския залив - някой печели от тази трагедия ,, нетаняхо призова всички страни да се обединят с/у ислямистите от ХАМАС и ХИЗБУЛА,, каква съпричастност, каква солидарност, направо да се разплаче човек
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познайте кой имаше най-голяма полза да се припише атентата в Бургас на Хизбула
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И къде са доказателствата, хизбула има нещо общо с бургаския атентат бе другари.Ставате смешни като повтарате папагалски, казаното от израелците.Като се има предвид че хизбула и Асад са най големия трън в очите на сащ и израел, режисутата е повече от очевадна.
20
7
 
3
 
! Отговори
Възродителен Процес преди 9 години
нашия прословут Проект Възродителен Процес къде да го скрием , че теа Терористи набират бате
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Израел си спретна бургаския атентат, стига сте *** на умряло.
18
1
 
14
 
! Отговори
михаил преди 9 години
в България има етнос които склонен да поеме пътя на джихадистите.Знаете кои е тои. Не мога дави го напиша щото *** трият.