Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
7
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Европа е християнска хиляди години и трябва да си остане само християнска во веки веков.Амин!!!
159
1
 
9
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Всички протестиращи трябва да отидат и да свалят тъпите си ръководители които толерират всякаква арабска *** да живее и да разпостранява исляма във Франция
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ли ще стане, ако терористите се сетят да използват и дрони?
157
1
 
6
 
! Отговори
Цветан В. преди 9 години
Хайде, поздрави от Белград! Как сте? Плащате ли заема? Живи и здави през новата година, че има вноски да плащате. Ако заете само Дебелянчо какво още ви е намислил през новата 2015 ? Хайде, да илядите, че балъци все по трудно се намират.
156
1
 
3
 
! Отговори
Оруел преди 9 години
Испанският вътрешен министър Хорхе Диас каза , че според него е необходимо също да бъде възстановен граничният контрол вътре в ЕС... Ей така борят правото на свобода на словото...А вие си слагайте значките и вярвайте колкото си искате в телевизорите си, но заради зомбита като вас - правата ни малко по-малко изчезват
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ала бала ! Цялата работа е да върнат евреина саркози на власт ! Един ден преди атентата Оланд е поискал сваляне на санкциите срещу Русия и цру и мосад му спретнаха едно je suis sharly
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наивноста на неолиберастите ще унищожи Европа!
153
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега и камикадзетата от ид да спретнат един контрамарш...
152
3
 
3
 
! Отговори
до Атидот преди 9 години
Добре бъди Шукри щом ни искаш да си Шарли,само се успокой !
151
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега и резултатът от цялото това пошло шоу - ЕС обмисля премахването на правото на свободно пътуване - ще се завръща граничния контрол....
150
1
 
6
 
! Отговори
антидот преди 9 години
АЗ НЕ СЪМ ШАРЛИ,,,аз съм себе си.Нека се запитаме кой печели от нещо съшито с бели конци,първо личната карта,второ единия брат се обажда на живо в телевизията,а в това време в градът в който бяха обградени има блокиране на джс м,радио и телевизия...
149
6
 
4
 
! Отговори
ОТ СКОПИЕ преди 9 години
И АЗ СЪМ ШАРЛИ
148
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах го и аз, он и Боко беше там у третата редица. И мене ме каниха, ама не отидох. Добре че, си беа забравили личните карти у колата, ония терористи с качулките, та ги намериха и ги утепаха. Язе тоя вестник го не бех чувал, он и Боко не беше. Па тия нашите не смеят да пуснат некоя карикатура от техните у вестнико и ние да видим за какво иде реч. Сигурно дебелия, дето майка му беше тотаджийка им не дава.
147
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мразя Волен :Д
146
1
 
5
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Aве Шaрлитa, тероризмът не е мод3н тренд, не е порок нa модернизмa или нещо двусмислено зa дa му кaзвaте НЕ !Товa е престъпление в голям мaщaб, не е нужно дa се отричa или зaклеймявa кaто яденето нa месо или еднополовите брaкове!Нужнa е действенa стрaтегия, зомбитa плaстелинови!!
145
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво се да се покаже единство срещу тероризма. По тоя повод мъча са да си спомня колко европейски правителства заклеймиха Десен сектор, когато негови активисти убиха зверски 31 човека в дома на профсъюзите в Одеса. И колко хора из Европа дефилираха с плакат "Аз съм от Одеса".
144
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
Толкова е фалшиво всичко това,гнус ме е
143
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали единствените лоши мюсюлмани бяха тези от Шарли Ебдо, не разбирам защо синагогата е затворена и окупирана от спец части? Нали ги убиха?
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И докато световните полтит коректни медии ни обясняват как това са само трима психопата и че с исляма няма проблем, как мюсюлмамите по света ни обичат, редакцията на Хамбург морген пост беше взривена, след като вчера публикува карикатурите с Мохамед от Шарли Ебдо.
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой не търси отговора на въпроса защо се случва това - да се убиват показно журналисти в Белград, Багдад, Париж?