Армения поиска светът да признае арменския геноцид

В петък ще бъде отбелязана 100-годишнината от кланетата
Обновена: 22 апр 2015 08:33 | 21 апр 2015 20:20, Красимир Ангелов
156
Армения поиска светът да признае арменския геноцид
Снимка: Reuters

Арменският парламент прие единодушно резолюция, с която призова международната общност да признае за геноцид избиването на милион и половина арменци в Османската империя преди 100 години и да го осъди като тежко престъпление срещу човечеството, предаде ДПА.

В петък Армения ще отбележи 100-годишнината от кланетата през 1915 и 1916 г., при които по данни на историци са избити 1,5 милиона арменци.

На церемонията в Ереван ще присъстват президентите на Русия Владимир Путин и на Франция Франсоа Оланд. Турция - държавата приемник на Османската империя, отхвърля думата геноцид и твърди, че числото на жертвите е силно преувеличено. Армения и правозащитници пък обвиняват Анкара, че отрича геноцида, отбелязва ДПА.

Досега над 20 страни са признали кланетата за геноцид. Сред тях са Русия, Франция и Ливан. Думата геноцид използват Европейският парламент, папа Франциск и други институции.

Германското правителство съобщи неотдавна, че ще подкрепи внесено в парламента предложение за признаване на геноцида. Но други държави, като Съединените щати, Великобритания и Израел, отказват да признаят геноцида с аргумента, че това би влошило отношенията с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
14
 
! Отговори
Tony преди 9 години
Armencite sa nagli I glupavi muleta.taka im se pada...na kogk mu puka kvo e stanalo predi godini....voyna imalo I jertvi...tva e...
61
6
 
3
 
! Отговори
Сабайдин преди 9 години
А на тебе мястото ти е в Анадола в ролята на секс играчка на пехливани за мазни борби Тракиецо.
60
10
 
9
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 9 години
НА ГЪРЦИТЕ МЯСТОТО ИМ Е ПРИ БРАТЯТА ИМ ОТ СОМАЛИЯ И ЕТИОПИЯ!!!! А НА АРМЕНЦИТЕ ПРИ БРАТЯТА ИМ ОТ ПАКИСТАН И ИРАК ХАХАХА
59
2
 
4
 
! Отговори
Гадорян преди 9 години
Тракиеца! Купи си кечбалсам за смазкааа! В *** то с тоз отвор има толкова простор. Бърчиш чело , щракат кости. Пак съм ти дошъл на гости!
58
5
 
14
 
! Отговори
Сабайдин преди 9 години
Мале мале накъде е тръгнала България. Като гледам кви болни хора се подвизават из форумите. Ей го на този тракиеца си е втълпил че е по ариец и от германците през 40те години. Кой знае кой черкезин е опъвал прабаба му, ама човека си вярва.
57
6
 
13
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 9 години
ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО БЯЛ ГРЪК НЯМА НЯМА И ДА ИМА!!!! ВСИЧКИ БЕЛИ ХОРА НА БАЛКАНИТЕ СА ОТ ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД!!! ГЪРЦИТЕ СА ЕТИОПСКИ НАТРАПНИЦИ(НЕГРОИДИ) ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ПСВЕДО ГЪРЦИ КОЙТО СА БЕЛИ СА ОТ ТРАКИЙСКИ ИЛИ ИЛИРСКИ ПРОИЗХОД НО В НИКАКЪВ СЛУЧЕЙ НЕ И ГРЪЦКИ......... ГЪРЦИТЕ СА ЧЕРНИ!!!!!
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Kemal AtaturkНЕ Е БЕ ЕРДОГАН!ОПЛАЧИ МУ СЕ НА ЕРДОГАН ЧЕ ТОЙ И ФЕЙСБУК СПИРА И НЕТАКАКВА ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА Е ТУРЦИЯ ХА ХА ХА ХА!!!!!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
Гадорян преди 9 години
Бай Кемале и мен *** трият. Че и банват. Бъди рахат.
54
5
 
6
 
! Отговори
Гадорян преди 9 години
Абе на някой да са намира противогаз случайно? Че вони на псевдотракийска ***.
53
1
 
3
 
! Отговори
до 84 от славянин преди 9 години
Има и една Библейска максима която казва че ''който нож (или ятаган) вади, от нож (ятаган) умира!''
52
7
 
5
 
! Отговори
Ястре Велики преди 9 години
До dadyГюзел кардешим, не се нервирай и не спадай до нивото на българите. Те са наши братя и сестри, вардили, хранили и поили сме ги 500 години, и пак ще се грижим за тях. Малко са объркани и мозъците им са промити от 50 годишното руско-куманазко робство, но все ще поумнеят един ден. Имай търпение към тях!
51
4
 
5
 
! Отговори
Гадорян преди 9 години
Ок Соколче! Явно споделяш идеологията на пантюркизма. Навремето турски държавник се присмял на арменците защо на знамето им е планината Арарат след като тя е в Турция вече. Арменеца му казал - Ми тя и луната е на вашия флаг, ама нивгаш няма да я притежавате. :)) Лека нощ и на теб. Поне ставаш за лаф за разлика от лаещото псе Тракиеца.
50
6
 
6
 
! Отговори
Ястреб Паша преди 9 години
До ГадорянГенерале, има една турска поговорка "Там де е текло, пак ще тече!" Можеш да го преведеш и така - там дето се е развявал турският байрак, пак ще се вее! Засега ще оставя така, и ви пожелавам лека нощ и приятни сънища, драги ми съформуници!
49
3
 
3
 
! Отговори
славянин преди 9 години
От 2007 г. 22 страни декларират официалното признаване на събитията от този период като геноцид, също както тях, тази гледна точка се приема и от повечето изследователи и историци. Повечето членове на арменските общности по целия свят са оцелели от арменски геноцид както и техните потомци.Паметта на жертвите на арменския геноцид се почита всяка година на 24 април.
48
5
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 9 години
Оо Ястреба явно е в Цариград. Само да не си в Анадола чоджун, че там нали знаеш че опитите продължават. Наздраве с йени ракъ!;)))
47
3
 
5
 
! Отговори
dady преди 9 години
za6to triete qstreb velikolepni a/ZA6TOTO PI6E SAMATA ISTINA,ILI za tova 4e ne moje te go zatapq?orospu cocuklari
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреб Великида си стоиш там
45
5
 
4
 
! Отговори
славянин преди 9 години
След арменския геноцид ще последва и признаване на българския геноцид извършван от османските диваци в продължения на повече от 5 века! Анадолските наглеци един път завинаги ще разберат, че с лъжи и кражби на история, култура, фолклор, население не може да се върви напред! Както е казал Учителят Дънов: ''С лъжата се стига донякъде, с Истината до края''!
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като минал Хасан границата при връщането си в България казал- то болката беше голяма,ама срамът още по-голям
43
1
 
4
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
До 69Въпросът ти е много интересно ***! Не знаеш къде съм. Случайно да ти е минавало през ума, че интернетът може да се простира и отвъд твоето село?