В разговорите на Г-7 - нищо негативно за Москва

"Ролята й е важна за уреждането на кризи като в Сирия"
18
В разговорите на Г-7 - нищо негативно за Москва
Снимка: Ройтерс

Г-7 е заинтересована от връщане на Русия на международната сцена, заяви след края на срещата на върха на Голямата седморка днес италианският премиер Матео Ренци, цитиран от ТАСС.

Ренци увери, че в разговорите в Баварските Алпи, в Германия не е имало нищо негативно по адрес на Москва и е била призната важната й роля за уреждането на кризи като тази в Сирия.

Още по темата
Връщането на Русия на международната сцена ще зависи основно от изпълнението на Минските споразумения за Украйна, подчерта в същото време италианският премиер.

Ренци предупреди днес ЕС, че трябва да направи повече, за да се справи с десетките хиляди мигранти, навлизащи в Европа, предаде Ройтерс.

Премиерът на Италия обаче отрече твърденията, че сред местните органи на властта в Италия имало полемика относно споделянето на разходите по приютяването на мигрантите.

ЕК предложи спешен план за разселването на 40 000 еритрейци и сирийци от Италия и Гърция в други страни членки.

Планът обаче породи критики от страна на Франция и Германия, които би трябвало да приемат най-много мигранти при това разселване.

Според Ренци 24 000-те мигранти, които сега са в Италия и които ще бъдат разселени според плана е недостатъчно усилие.

Ренци добави, че повече трябва да се направи по въпроса на следващата среща на върха на ЕС на 25 и 26 юни. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
bb преди 8 години
Много са задлъжнели тези в Клуба на хитреците. Скоро и Ислямска държава ще им подпали чергата. Як пердах ще има тоя път. Почетния шамар ще е от Русия, а решаващия - от Китай.
5
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени ***, лаете ли? Лайте по-силно, иначе няма руско кокалче. Предатели долни!
4
1
 
9
 
! Отговори
мНЕНИЕ преди 8 години
Форматът Г7 или Г8 е мъртъв. Държавите в него като и Италия и Канада че и Япония нямат място там . Те отдавна са почти фалирали и са изпреварени по БВП от Китай, Индия, Бразилия.... В момента едно Г7 прави около 34% от БВП преди е било над 70% .ТОВА Е ФОРМАТ НА МИНАЛОТО КОЙТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ВЕЧЕ ГЛОБАЛНО . САЩ ОБАЧЕ СИ ГО ХАРЕСВАТ ЗАЩОТО ТАМ СА ДЪРЖАВИ ПУДЕЛИ КОИТО ИГРАЯТ ПО ТЯХНАТА ***
3
0
 
12
 
! Отговори
правилно! преди 8 години
Канадският министър-председател Стивън Харпър каза на Г-7: Путин ни направи на ***! Правилно!
2
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
В българския език има разлика между 'ѝ' и 'й'. По принцип журналистите го знаят.
1
41
 
6
 
! Отговори
Крьомълски Траляльол преди 8 години
Важното е, че ми плащат да плюя по ЕС и да защитавам работодателя си от Кремъл!ЦЕЛИЯ НАРОД НА РУСИЯ Е ОТГОВОРЕН ЗА УБИЙСТВАТА В ДОНБАС И ЛУГАНСК АБСОЛЮТНО ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА КОЯТО Е БИЛА САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА СЪС СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ ДО 1921 ГОДИНА КОГАТО ВЛИЗА В СССР!ВЪВ МОМЕНТА ЧОВЕК ДА СЕ НАРЕЧЕ РУСНАК Е ПОВЕЧЕ ОТ СРАМНО СЛЕД КАТО ПРЕДВОДИТЕЛЯ НА РУСИЯ ИЗБИ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ЗА ДА ПОСТИГНЕ ЕДНО АБСОЛЮТНО НИЩО!