1300 мигранти акостираха успешно в Сицилия

Те са били спасени от два кораба
26 юли 2015 10:40, Александър Попов
30
1300 мигранти акостираха успешно в Сицилия
Снимка: Reuters

Над 1300 мигранти, предимно от Африка, пристигнаха на остров Сицилия, след като бяха взети в Средиземно море от два кораба - норвежки и ирландски, съобщи италианската брегова охрана, цитирана от Франс прес.

В Палермо са дебаркирали 785 мигранти, сред които 133 жени и 27 деца, които били превозени от норвежки кораб след няколко спасителни операции край либийските брегове.

В Поцало, в югоизточната част на острова, са пристигнали 468 мигранти, сред които имало седем бременни жени. Те били докарани от кораб на ирландските ВМС.

Накрая още 102 мигранти, сред които две бременни жени, пристигнали на пристанището на Трапани, в западната част на Сицилия. Петима мъже били приети в местната болница с неуточнени наранявания.

По оценка на Световната организация за миграциите към 10 юли над 150 000 мигранти са пристигнали в Европа по море от началото на годината. Половината от тях са дебаркирали в Италия, другата половина - в Гърция.

И двете страни регистрират увеличение на мигрантския поток спрямо миналата година. Над 1900 души са загинали тази година край бреговете на Либия при опит да стигнат до Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Сицилиямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Lollypop преди 8 години
Абе тия европейци слепи ли са, не виждат ли какво се случва?! Какво бъдеще ще има за нашите деца?
17
0
 
1
 
! Отговори
МАНИЯК преди 8 години
До история23 Ало *** историче , не Русия създаде арабската пролет из цяла северна Африка , а твойте Хамерикански приятели ,, при Кадафи нямаше бежанци ...в нито една от така приятно демократизираните Африкански страни , нямаше бежанци по времето на старите им управници ...питай защо ....*** ....краварите пак се наместиха да сърбат петрола на тези държави ...пък за хората им...каквото ще да става..
16
0
 
9
 
! Отговори
балама преди 8 години
"Спасени", друг път - това си чиста проба военна операция по предислоциране на огромни маси черни, посредством ресурсите на НАТО. Целта е да се заличи европейската ХРИСТИЯНСКА идентинчност. Това е една мащабна АНТИХРИСТИЯНСКА операция. Поредната след османската и арабската инвазии, само че днес под прикритието на "хуманитарна операция". И на зап. европейците нали им промит мозъка от медиите с толерастия и мултикултурализъм, сами си го вкарват, че и ние ще го отнесем.
15
7
 
0
 
! Отговори
история преди 8 години
Африканските държави бяха под НЕЧИЯ власт: английска, португалска, френска, италианска: от 1950 до 19980 ги каниха на ПОЛИТИЧЕСКИ курсове в СССР и Източна Европа, за да ги образоват КАК се води РЕВОЛЮЦИОННА БОРБА! Снабдиха ги с оръжие, ОСВОБОДИХА СЕ!Но не могат да живечт, ако някой не ги РЪКОВОДИ.СЕга ОТНОВО бягат при ПРЕДИШНИТЕ си "ПОРОБИТЕЛИ"!!!!????Е????Само че трябва РУСИЯ да ги приеме, защото точно СССР им замъти главата! НО сега Путин се спотайва,кани ЛИТОВЦИТЕ в Русия? Да кани АФРИКАНЦИ!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако карат в същият дух след 15 години основното население на Италия ще са ***.На мен лично не ми пука особено щом обичат *** това си е техен проблем доста ме тревози фактът,че Европа ще се превърне в Африка.А Африка е доста гнусно място.Милиардите двукраки човечета се грижат гадоста да не спира от хиляди години.
13
3
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
na 40 godini sym i imam 32 zyba, moi.
12
2
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
nula evro e, osiguriavam se vyv aok obache i ne na minimalnoto. :)
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"В Германия здравно осигурените плащат 0 евро дори за зъболечение" Информацията ти е невярна. Живея в Германия и за здравно осигурените дори почистването на зъби струва58 евро. А сметките за зъболечение са често четирицифрени, в евро.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей да това е идея - да върнем робството и сами ще искат да избягат в свободна Африка :)
9
0
 
4
 
! Отговори
odessa преди 8 години
a spartak sa go izlygali. choveka iskal da se mahne.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко и това ще стане (да ги връщат в Африка) - сега например в Германия здравноосигурените плащат 0 евро дори за зъболечение. Но с тия пришълци рано или късно държавните пари ще свършат и представям си да накарат немеца да си плати някой пулпит, за да има за бременните негърки. Германските племена хич не са кротки - питайте римските императори ;)
7
0
 
33
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 8 години
като са ги хванали ги карат на африканският бряг и ги пускат
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато има и за бели и за черни всичко е наред и швабата е мирна и кротка, но идва моментът, в който баба Меркел ще каже пари нема и гледайте първо как червените бузки на швабите ще спаднат, след което ще си върнат типичния мрачен поглед от 30-те и 40-те на миналия вел ...
5
1
 
29
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Давайте ги насам.За децата си ще търсим други места. А , за САЩ трябват визи, нали ?
4
4
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Давайте ги насам.За децата си ще търсим други места.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко това си има критична точка, след която в Европа се очаква бунт на бялото население. Критичната точка ще бъде моментът, в който Германия изпадне в рецесия заради огромните социални разходи.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ги спасихте? За да измрем ние ли?
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИГРАНТИ? Има ли такава дума в българския речник?