Французите могат да приемат най-много 30 хил. бежанци

Европа не може да приеме всички бягащи от Сирия, заяви Манюел Валс
25 сеп 2015 11:54,
14
Французите могат да приемат най-много 30 хил. бежанци
Снимка: bgonair.bg

Франция може да приеме на своя територия не повече от 30 хил. бежанци през следващите две години. Това заяви френският премиер Манюел Валс в ефира на телевизия France 2. Той подчерта, че тези, чиито молби за убежище не срещнат одобрение, ще бъдат ескортирани до границата.

Манюел Валс заяви, че Европа не може да посрещне всички, които бягат от диктатурата в Сирия. Той изтъкна, че всяка година Франция посреща по 200 хил. души по лични и икономически причини. Валс допълни, че имиграцията винаги е била възможност за Франция, но по думите му всичко това трябва да се случва организирано.

Думите на Валс идват, след като в началото на седмицата ОИСР предупреди, че през тази година в Европа се очаква да потърсят убежище рекордните един милион души, бягащи от войната в Сирия и Ирак. Почти половината според организацията ще получат убежище.

Продължават и мерките на европейските страни за справяне с бежанската криза. Германското правителство реши да отпусне над 4 млрд. евро еднократна финансова помощ за своите федерални провинции през 2016 г. Средствата ще се използват за нуждите, свързани с приемане и настаняване на пристигащите в страната мигранти и бежанци.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледйте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 8 години
Не съм във Франция, но по количеството франсета, които се изсипват последните години в Монреал ( около 200 000 за две години) , означава че нещо не е в ред с Франция.
8
4
 
3
 
! Отговори
диктатура,а преди 8 години
Значи един избран на свободни и демократични избори президент е диктатор за вас,така ли?Защото тихичко пусна да се върнат онези 80 заловени спецназовци,дето ги пратихте да го събарят!?Вместо да ги разстреля публично пред ТВ,та целия свят да ви види демократическото лицемерие?Егати наглоста,егати чудото...
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целенасочен акт за унищожение на Европа или самоубиитво по непонятни причини. Пясъчните живеят поне 10000 години преди Христа.
6
3
 
7
 
! Отговори
manupulaciika преди 8 години
"Манюел Валс заяви, че Европа не може да посрещне всички, които бягат от диктатурата в Сирия."Хората бягат от Ислямска държава, не от режима на Асад, при който са си живяли като пичове толкова дълго...
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжат. Поне 300 000 задължително, а 3 000 000 строго препоръчително.
4
2
 
7
 
! Отговори
Пламен К преди 8 години
Лъжат се , няма проблеми и 4 милиона да приберат, има накъде да им пада стандарта, докато тук и 40 хиляди ще ни съборят.
3
3
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Това там не знаеш Европа ли е или Африка. Е на това му се вика да си го нахендриш сам
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция е отдавна бита карта. Никой не иска да ходи във Франция, дори арабелите. А пък белите там ги бият по график - сутрин, обед, три пъти вечер
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ ще им ударят Пежо и Ситроен, че имат проблем с емисиите от двигателите и банкрут. Както германците. В най-подходящия момент да сложат Европа на колене