Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?

Британски и американски издания коментират конфликта
Обновена: 8 окт 2015 09:13 | 8 окт 2015 09:05,
255
Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?
Снимка: Reuters

За първи път американските власти разпространиха конкретни данни за ефекта от руските въздушни удари в опустошената от война Сирия.

САЩ твърдят, че над 90% от руските въздушни удари не са били насочени срещу Ислямска държава, пише "Гардиън".

Още по темата

Както знаете Русия вчера изстреля ракети от бойни кораби в Каспийско море по цели на ИД, а силите на Асад започнаха сухопътна офанзива. За пръв път операциите се извършват в явна координация със силите, верни на сирийския президент Башар ал Асад, един от малкото останали съюзници на Кремъл в Близкия изток, посочва "Дейли телеграф".

Изданието цитира изказване на командващия американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Марк Фъргюсън, че военноморските сили на НАТО са изправени пред по агресивни и по-способни руски военноморски сили, а Кремъл налива пари в нови бази и техника.

"Вашингтон пост" цитира официален анонимен източник, който посочва, че макар и да е все още на ранен етап, предприетото вчера координирано нападение по суша, въздух и вода разкрива очертанията на току-що задълбочен и оперативно координиран съюз между Сирия, Иран, Русия и Хизбула.

Ходовете на Путин в Сирия може да принудят Обама да действа или да отстъпи, пише "Вашингтон пост". Вестникът отбелязва, че руската военна стратегия променя облика на сирийската гражданска война, а някои се безпокоят, че репутацията и външнополитическите цели на САЩ може да пострадат, ако Обама не реагира решително.

Руската военна кампания в Сирия и растящото напрежение между Москва и НАТО се очаква да бъде основна тема днес на срещата на министрите на отбраната от Алианса.

Заседанието в Брюксел ще се проведе, след като Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното ѝ пространство. Заради инцидентите Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни.

От своя страна Съединените щати обявиха, че няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия. Вашингтон и Анкара твърдят, че руските удари се нанасят по цели, които не са на "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
6
 
! Отговори
Do 33 и 44 преди 8 години
До АнонименСССР подмолно...мога да пиша още много!...По-добре недей - пишеш глупости . :)
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова им смачкаха фасона на американците и ги унижиха ,а и като се имат предвид изказванията на Меркел и Оланд , който едва ли не всеки момент ще почнат да гонят членки от ЕС , че няма да се учудя ако използват Турция да започнат по голяма война.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 81Тойотите явно сега тайфуна ги е прехвърлил!:)
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците днес изстрелват 9 военни спътника с РД180 ?!Нали нямаше да си сътрудничат с руснаците във военната сфера?*** са фурнаджийски лопати!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевСеляк!
48
2
 
14
 
! Отговори
Прилики преди 8 години
През 19 век велика Британия се задъхвала от постоянното икономическо присъствие на Германия из целия свят.Пресата в Англия особено настоявала за поддържането пазарите в колониите , и постоянно се питала къде остана английското превъзходство в производителността.Пресата принудила Англия да изкове такава стратегия срещу Германия ,че на практика Англия решила,че единствено военен конфликт може да спре икономически Германия.
47
2
 
21
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Прекалено много сте зомбиран с евроатлантическа пропаганда. Прогледнете.
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Лавров като ги пита къде са спонсорираните от тях светски ислямисти и терористи - краварите мъчаха като комунист на разпит!А сега - 90 % били пострадали те!
45
1
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
статията подсказва страх граничещ с ужас ще отстъпват западът както 2013 г на никои не му се умира само приказки и пропаганда им остана
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краварите кога ще се научат да различават казарма от болница?
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те САЩ твърдяха и за сваления боинг, но освен рисунки, друго за доказателство не показаха :)и сега мъчат гузно...и сега е така!
42
2
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
.....и ...се дрогират ежесекундно...
41
2
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Русия е в Крим.*** плачат,не можем да спим!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ твърдят, че над 90% от руските въздушни удари.Щото тоягата играе наред краварите вият наумраяло :)
39
1
 
21
 
! Отговори
... преди 8 години
Значи не и подържам путин и путинофилията, ама какво очакваьа хамериканките, че само те ше изпращат армии където и когато им скимне ли!? Беше само въпрос на време и други да го направят! Така, че сега само могат да стоят и да гледат както правеха другите преди!
38
2
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Смехотворни обвинения на САЩ предвид как току що попиляха една болница в Афганистан, а всички които подготвиха уж за борбо с-у ИДИЛ /с изключение на 6 човека!/ заедно с оръжията си се присъединиха към тях или Ал Кайда. Просто се опитват да отклонят вниманието от безобразията дето самите те вършат в района. Не че и руснаците са "цвете".....
37
2
 
18
 
! Отговори
sylar преди 8 години
Русия това Русия онова хварляй бомбите в ИД и навсякаде покрай Сирия и като свършите там подкарвайте и Щатите че взеха да се правят вече на голямата работа
36
2
 
27
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
В Сирия е сложно.Има терористични групи подчинени на САЩ - умерена опозиция, ал нусра.Има терористични групи неподчинени на САЩ - ИД.Русия мачка всичките, а САЩ гледат като препикано мушкато
35
1
 
9
 
! Отговори
браво преди 8 години
До Анонимен 53Само 2 примера:В афганистан победиха талибаните с подкрепата на сащ, ама на теб май ти харесва да управляват такива, ако мове и към Европа да дойдат според теб , а? Украйна е стара държава колкото и македония - прочети първо и после пиши.Айде със здраве!
34
1
 
14
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Важная новость дня совершенно неожиданный удар, который Россия нанесла по позициям "Исламского государства" при помощи высокоточных крылатых ракет. Причем здесь Россия использовала все преимущества своей огромной территории. Ракеты были выпущены с военных кораблей, находящихся в Каспийском море. То есть, примерно за полторы тысячи километров до целей в Сирии, которые были успешно поражены. Это было первое в истории России боевое, а не учебное применение крылатых ракет.