Откриха 100 тела на мястото на разбиването на руския самолет

Спасители са чули гласове в единия отсек на машината
Обновена: 31 окт 2015 13:44 | 31 окт 2015 13:37, Елка Василева
58
Откриха 100 тела на мястото на разбиването на руския самолет
Снимка: Reuters

На мястото на разбиването на руския самолет на Синайския полуостров в Египет са намерени телата на 100 души. Това съобщи РИА Новости, като се позова на спасители, които работят на мястото на инцидента.

„Самолетът се е разцепил на две. Извадихме най-малко 100 тела, останалите се намират вътре“, каза говорител на египетската спасителна служба.

По-рано беше съобщено, че спасители са чули гласове в един отсек на разбилия се в Египет руски самолет. Това предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите на мястото на катастрофата.

Още по темата

Спасителните екипи се опитват да влязат там и се надяват да намерят оцелели.

Всички 224 души на борда на разбилия се в Египет самолет са били граждани на Русия. В самолета е имало 217 пътници, сред които 17 деца, както и 7-членен екипаж. В списъка на пасажерите фигурират заместник-ръководителят на Псковска област Александър Купилов и неговата съпруга.

По последни данни е намерена една от черните кутии на самолета.

Главният прокурор на Египет Набил Садек разпореди разследване на днешната катастрофа в страната на руски самолет с 224 души на борда, предаде Ройтерс, като се позова на негов сътрудник. Той е наредил на прокурорски екип да отиде на място и да проучи отломките.

За момента египетските власти не са установили причината за катастрофата, заяви правителствен представител, цитиран от ТАСС.

По-рано те изключиха възможността за терористичен акт.

Самолетът се разби в район на нестабилния Синайски полуостров, където са активни ислямистки бунтовници.

По данни на специализирания интернет портал Flightradar24.com скоростта на "Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е паднала рязко, преди да бъде загубена връзка с него, предаде още ТАСС.

Самолетът е излетял от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите, съобщиха по-рано официални източници.

По данни на специализирания портал самолетът се е движил в 7.11 ч. московско време със скорост от 748 км/ч на височина от 10 210 метра. Две минути по-късно скоростта вече е била паднала до 341 км/ч, а след това - до 172 км/ч. Тогава самолетът се е намирал на височина от 8649 метра. След това връзката с него била загубена.

По-рано източници от Кайро заявиха, че причина за катастрофата може да е отказ на двигател.

Междувременно руският президент Владимир Путин поднесе съболезнованията си на роднините на жертвите при катастрофата с руския самолет в Египет. Путин е разпоредил на няколко министерства да окажат незабавна помощ на роднините на загиналите.

Роднини на жертвите са започнали да се събират на летище Пулково в Санкт Петербург. Към момента администрацията на аерогарата се готви да ги закара заедно с голяма група журналисти в близък хотел, където ще бъде дадено изявление за ситуацията. Руското министерство на извънредните ситуации е открило гореща линия за роднините на пътниците.

Руската главна прокуратура е организирала проверка по случая. Говорителят на Следствения комитет (СК) на Русия Владимир Маркин заяви, че СК е образувал наказателно дело за катастрофата по члена за "Нарушаване на правилата за сигурност при полети или подготовката за тях". Руски следователи заминават за Египет, за да участват в разследването на произшествието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До hmmmЗа " Ройтерс" всичко е възможно! Жалко за загиналите и близките им, дано душите им намерят покой и да бъдат на едно по-хубаво място където няма войни и омраза!
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЧАКВАМЕ ПО РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ПОКАЖАТ СНИМКИ КАК УКРАИНСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ СВАЛЯ РУСКИЯ САМОЛЕТ
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А СЕГА ЕГИПТЯНИТЕ ДА ПРЕТЪРШУВАТ ТЕЛАТА НА МЪРТВИТЕ РУСНАЦИ,ДА ИМ ВЗЕМАТ ЛИЧНИТЕ ВЕЩИ И ПАРИТЕ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА ТЕГЛЯТ ПАРИ С КРЕДИТНИТЕ ИМ КАРТИ КАКТО НАПРАВИХА МИРИЗЛИВИТЕ ВАТАНКИ С МН-17
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги журналисти като копирате то поне правилно го копирайте и не прибавяите собствени измислици
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"абе да падне самолет от 10км и да има оцелели .."Самолетът може и да е планирал, като са се надявали да се приземят върху някой равен участък.
32
3
 
9
 
! Отговори
hmmm преди 8 години
абе да падне самолет от 10км и да има оцелели ... нещо малко на чудо ми прилича ...
31
2
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Spored men,tova e atentat otvutre v samoleta.Ako sa napadnali pilotite.Do kulite ne e stignala nikakva informaciya,ako sa spreli dvigatelite...ostava ili atentat s raketa ili otvutre.
30
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен38Става дума за паднал самолет и загинали пътници между които и много деца...................................................................Като свалиха малайзийския самолет друга песен пеехте. За лошите бандеровци и фашисти. И никой не споменаваше загиналите.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BBC потвърди, че няма оцелели :(
28
29
 
3
 
! Отговори
сваления холандец преди 8 години
око за око и зъб за зъб!
27
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стиа с тия русофобчета и американофобчета ! Става дума за паднал самолет и загинали пътници между които и много деца. Как не ви увряха тъпите тикви че утре това може да се случи на всеки от вас. Това е тежък нещастен случай. Независимо къде и с какви хора това е нещастие да пази Бог.
26
7
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Естествено, че ако се каже нещо против руското, задължително те квалифицират като русофоб...така е то мизерии не стават в тази прекрасна страна, всичко върви по мед и масло. Типично за времето на комунизма. Колко сте ограничени.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Загубата на скорост за такова кратко време, значи че пилотите са се вдигнали носа при липса на мощност, демек са се пънали да изкачват висини без двигател
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до29 Не знаех, че русофобчетата ще се унижат да ходят да се возят по вътрешните линий на упадачна Русия! Въийй
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потвърдено е че няма намеса на тероризъм, Техническа повреда в двигателя е станала причина за падането. Пилотите няколко пъти са информирали и са искали кацане, най близкото летище е било Елат но все още не е ясно защо не са поискали помощ от Израел за кацане на Елат. черните кутии ще покажат какво е станало в самолета. Едната е намерена, търсят и другата.
22
2
 
1
 
! Отговори
тото преди 8 години
До отговорПада ти оная работа.Не лъжи.
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два пъти съм се возил на руска авиокомпания по техните вътрешни линиий, какво да Ви кажа просто няма такъв цирк :) трягедия абсолютна, пари да ми дават 3-ти път нема да се кача
20
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочети #10 и престанете да се излагате вече с тия опорни точки.Холандската комисия, каза че малайзийският самолет е свален с ракета БУК-1М-3, руско производство. Тези ракети са свавени от въоръжение от руската армия още през 2003 година. Такива ракети са останали единствено в държави, бивши сателити на някогашния СССР - Латвия, Естония, Литва и ... УКРАЙНА.Имаш ли нужда от повече разяснения или си си недоразвит умствено по рождение ?
19
19
 
6
 
! Отговори
отговор преди 8 години
ил ту и ан падат абсолютно всеки ден по необятната територия на рашка - вътрешните им полети са някакъв, меко казано, кошмар
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имат си ту, ил, ан, за какво са им тия щайки еърбъс, така като се отказват от надежните си самолети