Атентатите в Париж: На шест места, загиналите са над 120

Френски експерт: Истинската война, която ИД готви на наша земя, още не е започнала
Обновена: 14 ное 2015 10:36 | 14 ное 2015 10:26, Елка Василева
210
Атентатите в Париж: На шест места, загиналите са над 120
Снимка: Reuters

Атентатите в Париж бяха извършени на шест различни места, жертвите са най-малко 126, а ранените над 200, пише тази сутрин в. "Фигаро".

Няколко въоръжени мъже с открити лица нахлуха в зала "Батаклан", където имаше концерт на американската блус група "Игълс ъф Дет Метъл", и откриха огън, крещейки "Аллах Акбар". Взети бяха заложници за около три часа. Загинаха най-малко 82 души.

Четирима загинаха на стадиона "Стад дьо Франс", където се играеше футболен мач Франция-Германия. Президентът Франсоа Оланд, който беше на мача, веднага бе евакуиран и входовете на стадиона бяха блокирани. Общо три експлозии станаха около стадиона. Жертвите са един човек и тримата атентатори самоубийци.

На улица "Шарон", в източен Париж, се разрази истинска бойна сцена, в която загинаха 18 души при стрелба срещу кафене и японски ресторант.

На улица "Алибер", малко по на север, избухна престрелка в ресторант. Убити бяха 12 души.

На стотина метра от залата "Батаклан", на улица "Ла Фонтен о роа", бе открит огън с картечница. Загинаха петима души.

Самоубийствен атентат бе извършен на булевард "Волтер". Атентаторът е мъртъв.

Всички експерти по борба с тероризма очакваха голямо терористично нападение в Париж, за което силите за борба с тероризма се готвят от отдавна, пише "Фигаро".

 "Онова, което се случи в Париж, е сценарият, от който се опасяваха разузнавателните служби", каза пред вестника Бернар Скарсини, бивш шеф на френското контраразузнаване. "Почерпила от опита на други страни, Франция се готвеше за това", продължи той.

Марк Треведик, бивш съдия, специализиран в борбата с тероризма, заяви, напускайки поста си в Париж: "Убеден съм, че хората от Даеш (Ислямска държава) имат амбицията и средствата да ни ударят много по-страшно, като организират големи акции, несравними с досегашните. Казвам го като експерт: най-мрачните дни са пред нас. Истинската война, която ИД готви на наша земя, още не е започнала".

Над 570 френски джихадисти, отишли да се бият в Сирия, се превръщат в бомба със закъснител, когато се върнат, отбелязва "Фигаро". Силите за борба с тероризма приеха много сериозно заплахата. През юни 2011 г. полицейската префектура организира учение за действия при множество атентати в Париж и взимане на заложници. Още от началото на 21 век силите за борба с тероризма тренираха действия при заложнически кризи, добавя "Фигаро".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, и почитателят на ЛицеМеркел се изказа. Същият двуличник като нея. Подскачаше около ЛицеМеркел, мазнеше се за едно селфи, гледаше я в очите като дресирано кученце, сега обърна палачинката. Що така бе, *** ?
21
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калашников е краден от Хуго Шмайзер. Рашките не могат нищо сами да направат.
20
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 8 години
Париж е столицата на една от 18 държави които преживяха терористични атаки от страна на исляма за последната седмица. Предполагам, че съвсем скоро ще има мирно шествие в подкрепа на исляма. След това ще ни обясняват колко миролюбива е тази религия.
19
4
 
23
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
Чакаме новия брой на Шарли Ебдо...!
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо все с Калашников стрелят из Париж.
17
17
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 10Не уважаеми/уважаема. Бъркаш. Причината е защото първо М16 не се произвежда къде да е, а освен това е много по-трудно да откраднеш един М16 отколкото един Калашников.Освен това руският войник ще ти го продаде за бутилка водка, докато американският войник няма нищо да ти даде. Най-много да загазиш ако се опитваш да се правиш на тарикат.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банални клишета, познати от предишния случай, които служителката от прес-службата избълва за протокола. Универсални модули за всякакъв повод, наподобаващи готовите SMS от паметта на телефона. Не е само борисов. Всичките лицемери ги бълват. ''...шокирани сме, това е варварски акт, няма да ни уплашат, ставаме по-силни...'' Верно, няма да ви уплашат, защото имате три реда охрана. Страхът е за обикновените хора, които ще страдат от мъстта на онези, чиито домове изгориха и чиито деца бомбардираха маститите западни политици
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Масоните сатанисти сами си спретнаха това клане във черният петък 13.За по голям отзвъг по света спертнаха и фътболен двубой забележете между Франция и Германия,двубой който се предава във цял свят,тоест масоните сатанисти осигуриха комфорно наблюдение на своят театър за всеки на тази планета,те направиха всеки на тази планета учатсник във клането което спретнаха
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди около месец СНН разпространиха статия как джихадистите които се били връщали от Сириа нямали намерение да употребяват насилие вече, как те просто били против Асад и затова били станали малко агресивни но иначе били много добри и мили хора. Къде е сега Оланд с неговото - "Асад трябва да си върви?". Жалко че не го взривиха тоя плъх! Мислехме че джихадистите ще си седят в Сирия докато Путин им върши мръсната работа? То беше Чарли, обезгрлавени трупове, сега и това ама няма кой да си вземе поука.
13
6
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Импровизираният лагер на лъжливи бежанци, които се опитват да влязат в Англия, е бил подпален едва няколко часа след атаката в Париж и не се знае колко са жертвите.
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ви толерантност и интеграция!
11
3
 
31
 
! Отговори
Homer преди 8 години
Пуснете още "бежанци", браво на Меркел, RIP EU!!! Купувайте си оръжие братя!!!!!
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"""""Стреляли са с викове "Аллах Акбар"""""....че ние тук в форума това го пишем вече отдавна--само евро политиците не го разбраха навреме.....
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасикане Рома - кюрдите са професионални терористи
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото разбирам, едната четворка първо са стреляли из улиците и после са се събрали в театъра, а втората четворка са се занимавали с бомби около стадиона. Първите са избили 120 човека, вторите един.За тия от втората четворка няма да има 40 девственици!
7
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички терористи по света използват само руското произведение на "изкуството" АК-47 за масово клане? Защо няма нито един терорист стрелят с американското М16? М16 е оръжието на свободата, а АК-47 е оръжието на смъртта и робството.-----------------------------Ами защото "оръжието на свободата" М16 не става! Просто, нали?
6
3
 
4
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Бъркаш Сидни Австралия.На седмица правят по толкова и то с любезното съдействие на родните гранични полицаи, който протестират че нямали добри условия на работа. ...
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На терора с терор! Око за око,зъб за зъб!
4
4
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
убихте кадафи и садам искате главата на асад а сега бройте труповетевръщайте бежанците по родните места хората сами да си свалят когото искати да живеят както искат
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....И цялата тази трагедия се случи в нощта на петък 13-ти.ФАКТ....