Турция поробител, Русия – освободител... а не бива

Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС
21 дек 2015 11:07,
550
Турция поробител, Русия – освободител... а не бива
Снимка: bTV

След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия – освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV.

Тя коментира визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас през миналата седмица.

Още по темата

Според Нейнски конфликтът между Турция и Русия е преминал на друго ниво. Тя припомни, че макар напрежението да продължава словесно, на хоризонта не се забелязват санкции в сферата на енергетиката.

Посланикът ни в Анкара обясни, че страната ни има интерес да поддържа добри отношения със съседите си. Тя съобщи, че посещението на Давутоглу у нас е било само за опипване на почвата. Сериозната среща между България и Турция предстои през април, когато двете правителства ще разговарят.

По време на визитата на Давутоглу миналата седмица темите са били две – изграждането на интерконекторна връзка между България и Труция и пускането на високоскоростен влак от София до Истанбул.

Нейнски обясни и че доминантната тема в момента е сближаването на Турция и ЕС. Според нея страната ни има полза от съсед, за който важат европейските правила. Затова България може да е добронамерен глас за Турция в ЕС, но без това да е в ущърб на интересите ни.

Посланикът ни в Анкара съобщи и че България и Турция работят по възстановяването на желязната църква Свети Стефан в Истанбул.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая полудя
291
5
 
8
 
! Отговори
урок по история преди 8 години
България съществува ВЪПРЕКИ мераците на бившите руска и турска империи...Независимостта на България идва 30 години след руско -турската война през 1908.А България в днешния и вид е създадена от Съединението, против което са били всички, най-вече имперска РоссияВсякакви мераци за руски освободители са пресилени, а турците са ясни - българското дьонме Ататюрк им изби мераците за величие...
290
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кратък поздрав за всички туркофили и американо-европофилски ***:"ТИРАНИ, ВСУЕ СЕ МОРИТЕ!НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ!ЛУЧАТА, ЩО Я ДНЕС ГАСИТЕ,ТЯ НА ВУЛКАН ЩЕ ПОРАСНЕ!"Мъдро... ;)
289
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективенПрочетох внимателно доста от постовете ти. РЕСПЕКТАко повече българи показваха тази осъзнатост и решителност, нямаше да сме на това дередже
288
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция поробител, Русия освободител... а не бива" Бива Наде ,бива...отразява исторически реалности"Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС" - а не трябва..."Много точно казано.
287
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както се вижда по-долу, ЛЪЖА е, че Турция премахва робството 1550 г.Много други подобни твърдения са също лъжа.
286
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТази тема е пълна с голям брой чисти лъжи, че и повтаряни, явно за да станат истина... :))) Ето само една:Отпреди няколко страници: До Анонимен"Турция премахва робството 1550 г... " По-нататък не ми и трябва да чета :)Браво, бе! Ама те даже преди европейците! :)))Я виж що пише у уикито: "As late as 1908, slaves were still sold in the Ottoman Empire" А за твое сведение робството в някои форми съществува дори и в съвременна Турция"Мъкааа...Прочети още на: dnes
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28До АнонименТази тема е пълна с голям брой чисти лъжи, че и повтаряни, явно за да станат истина... :))) Ето само една:Отпреди няколко страници: До Анонимен"Турция премахва робството 1550 г... " По-нататък не ми и трябва да чета :)Браво, бе! Ама те даже преди европейците! :)))Я виж що пише у уикито: "As late as 1908, slaves were still sold in the Ottoman Empire" А за твое сведение робството в някои форми съществува дори и в съвременна Турция"Мъкааа...ОтговориАно
284
0
 
17
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Олеле,олеле,олеле,къде са я намърдали (хубавото-корумпирано до мозъка на костите си)Наде. На сухичко и топличко с възможност да дрънка глупости от време на време....Има ли някой да не знае какво представлява г-жата?....
283
0
 
10
 
! Отговори
обективен преди 8 години
в Източна Тракия, която днес е изцяло в пределите на Турция има ли българско малцинство? В България има ли турско такова? При условие, че си турчин- разбираемо, ако си българин обаче, това, което пишеш е недопустимо!
282
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До анонимен 409,Смятай, даже и не можеш да разбереш за кого говоря, че е родоотстъпник! На вас, американо-турцофилчетата май и елементарната граматика на изреченията ви бяга! Сега ще ти докажа, че съчиниенията на този нямат нищо общо с реалността! До ден днешен не съм чул някаде в Турция, ако ще и в европейската част, да се почитат жертвите от клане, отстрана на българи! Питах те Илиева нива знаеш ли къде е и какво се отбелязва там? Накрая- най-общо погледнато...
281
0
 
15
 
! Отговори
обективен преди 8 години
време, когато българските войски се изтеглят от фронта с Турция в западна посока, турците навлизат дълбоко в българската територия и колят местното мирно население, без значение деца, жени! Случайно да си чувал за Илиева нива?
280
0
 
8
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Трябва да си пълен родоотстъпник и нихилист за да даваш пример с тази глупост, написана от Джъстин Макарти! След Руско-турската война от 1877-78г. и пръкването на държавата България на бял свят, всички западни велики сили призовават българите за добро отношение спрямо останалите да живеят в България турци! Това е било почти изцяло спазено отстрана на българите! Що се отнася до турците- те са протопили бързо-бързо българите от Източна Тракия след Междусъюзническата война и дори точно по нейно...
279
7
 
5
 
! Отговори
повторението е майка преди 8 години
Турция премахва робството 1550 г. В Русия 1908 г идва навласт правителството наСтолипин. Той раздава земя на селяните и създава собственици. Комунистите го убиват 1914 г. Първата руска конституция-1908Първата турска-1839Излиза,че" освободителите" ни са си останали крепостни доста дълго след като са ни освободили от робските вериги.Не случайно Дяконът на въпрос какво ще прави след Освобождението отговаря,че ще отиде в Русия ,защото и там има още много робове.
278
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
400 ,добре се чета какво пиша - на този линк има четиво за мозъка обхванат от толерастия.Ако си забравил,мнозина помнят: arseni.blog.bg/history/2015/10/11/strashnata-istina-koiato-vseki-bylgarin-triabva-da-znae-turs.1398543 А и не можеш да цитираш кланет5ата -къде,колко турчина сме изклали ? Колко изклаха арменците?
277
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция поробител, Русия освободител... а не бива" Бива Наде ,бива...отразява исторически реалности "Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС" - а не трябва...
276
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинha ha ha ha hapovete ?????
275
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
393 само ,че Волжка България я затриха татарите ,а не руснаците. В гр.Болгар над 200000 уши на убити българи са биили предадени на татарския хан.Тези там са си татари и само единици от тях се припознават като българи .Справка -на последното руско преброяване -под 500 жители на Татарстан се определят като българи.
274
8
 
6
 
! Отговори
под руско иго преди 8 години
Под руско! Тогава сме лишени от имот,религия и черкви са се взривявали и ползвали за складове,живеели сме в концлагер от който броени избягаха,работихме без пари и всичко първо качество го ядяха советските дрогери, полагало ти се е една баня една тоалетна и една стая. Имаш ли повече и ти го национализират за да вкарат други мързеливи шумкари. имаше режим на тока,трябваше задължително да сме абонирани за руски вестници и списания, чакаш кола половин живот, ако разкажеш някой виц може да не те погребват а да си храна за прасетата.Ако се наречеш българин си фашист. Руснаците създадоха македонска
273
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
391 : До официално българско малцинство нямаше да се стигне защото щяхме да бъдем изклани 1915 или някоя друга година като арменците или малоазийските гърци. Кюрдите са мохамедани - там е разликата.Когато тези решават някакъв етнически проблем пристъпват към кланета ,а не към екскурзии.Надеждата е предател на нацията и обслужва отново чужди интереси .Толкоз.