Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379

Полицията отмени шествие на крайнодесните в града
9 яну 2016 20:24, Анисия Иванова
225
Броят на жалбите за нападения в Кьолн достигна 379
Снимка: БТА

Броят на жените, които подадоха жалби за нападения през новогодишната нощ в Кьолн, достигна 379, предадоха Франс прес и ДПА.

Около 40 на сто от случаите засягат обвинения в сексуални нападения. Съобщава се, че мнозинството извършители са били от северноафрикански произход, според изявление на полицията. Повечето заподозрени са бежанци или нелегални имигранти.

Досега се съобщаваше за 170 жалби във връзка с нападенията, извършени през новогодишната нощ.

Още по темата

Полицията в града отмени шествие на десни групи в Кьолн, след като по силите на реда бяха хвърлени бутилки и пиротехнически средства, предадоха Ройтерс и ДПА.

Полицията призова участниците, някои от които скандираха "Меркел да се маха", да се върнат на площада до гарата, откъдето започна шествието им в Кьолн. Когато те продължиха да хвърлят бутилки и бомбички, полицейските сили за борба с безредиците използваха две водни оръдия срещу излезлите на протест десни екстремисти, включително поддръжници на антиислямското движение ПЕГИДА. Двама души са ранени при сблъсъците.

По данни на местни медии са били нападнати журналисти. Голяма част от участниците в протеста на десните сили са били в състояние на алкохолно опиянение, отбелязва ТАСС.

Днес в Кьолн се състояха едновременно няколко протеста, свързани със събитията, случили се в новогодишната нощ. Първоначално ПЕГИДА събра няколкостотин души, към които се присъединиха десни екстремисти и футболни фенове, съобщи БТА.

"Цари много напрегната ситуация", отбеляза говорителка на полицията. В контрапротеста срещу расизма, сексизма и в защита на бежанците се включиха към 1300 души. Около 1700 полицаи се грижат за опазването на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
Киро преди 8 години
Отново типичния слугинаж на полицията към властта дори когато с това предават нацията. Тия заради заплати и послушанието към заповеди извършват предателство към Германия. Първоначално успокояваха че Нова Година била минала мирно и тихо като съзнателно лъгаха немския народ за да защитят паплачта като предадоха народа си а сега бият и пречат на тези които милеят за бъдещето на Германия.
125
0
 
5
 
! Отговори
Изход преди 8 години
Няма ли най-накрая да се създадът неонациски отряди за саморазправа с пришълците.
124
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо ни плюха, че вдигаме ограда, чак ни пращаха разни провокатори-журналисти; ние бяхме изверги и пр., че единствени спазвахме режима за регистрация; куп поръчкови статии, че обществото ни било мракобесно и против евроценностите и какво ли не... Само ще кажа, както казваше гранфатер (лека му пръст), като някой се о....ре, след като е бил предупреждаван: Честита Варвара, братя немци. И друго казваше-пуснеш ли кучето в одаята не се чуди на бълхите.Тепърва в Германия ще става мазало, запомнете
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Odysseus, по гръб не падаш?! Така трябва, и на калъп да те хванат, ще отричаш, говореха бабите... :) А че си на заплащане, всеки може да се досети, нали пишеш с ник нейм, иначе как ще ти отчетат трудова дейност и ще си получиш заработеното?
122
14
 
3
 
! Отговори
Минавм само да кажа преди 8 години
Като изключим "икономическите" бежанци-кърлежи- ние нямаме никакво право да откажем подслон и закрила на бягащите и изтормозени от войната хора. В първата конституция пише Всеки роб, стъпил на българска земя, става свободен човек. Нахрани гладния, облечи голия, дай надежда на отчаяния,...или тук сме християни, само когато ни изнася?! Иначе християнските ценности пазим!?Но ние като общество сме много далече от идеалите и величието на тези наистина свободни /и духовно и като мироглед/ българи
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Odysseus, доводите ти май минаха в полето на личните обиди? Изчерпа аргументите? Ами съчувствам ти, срещу истината е трудно човек да се бори и на черното непрекъснато бяло да му казваш!
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Odysseus, ни не разсмивай, човече! Знаем, че за това ти се плаща, но не ни подценявай чак толкова!
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия е на прага на гражданска война ~
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мери,Мери,Мери,какво направи Мери?
117
0
 
9
 
! Отговори
а Шарли? преди 8 години
Къде е Шарли *** в момента?Пръскат с вода германци при -3 , а се изпокрили, докато ограбват дъщерите и сестрите им.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия на България не й пречи, нито тя напълни Европа с мюсюлмани, нито тя създаде ИДИЛ, нито тя я защитава. ВСИЧКО ДРУГО СА ОПОРНИ ТОЧКИ, СПУСНАТИ ОТ КОЗЯК! Знаем отлично кой създаде цветните революции, кой разби държавността в северна Африка и Близкия изток, кой създаде Косово, кой бомбандира Югославия!
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи такива били е.вреите - унищожители на християнството.Значи пропагандата срещу Хитлер е голяма лъжа
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия няма да се оправи, а ще се напълни с още много мюсюлмани, тепърва ще се събират разделените семейства, тепърва ще се плодят и множат. И на България Русия не й пречи, пречи на същите, дето наводняват Европа с неграмотно средновековно население!
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да протестираш срещу "гостите" търсещи "убежище" според защитниците на "гафа" на века, трябва задължително да си пиян?!?!!! А когато разберат, че всъщност са ги излъгали и от тях се очаква да са евтина и безгласна работна ръка, че къщите, колите, парите, дето ще им ги дават просто защото са хубави хора и "дашните развратни" европейки са лъжа, какво ще се случи?!
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ни навиваха, че ужким Хитл.ер. бил лошия.А се оказва, че реалностите са съвсем други.Евреите на Меркел унижожават християнския свят в момента. Даже и водни струи ползват. Утре - отварят пещите за християни
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойчланд- к.ап.***(капитулира)
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба,ако има десни екстремисти против кои са-еестествено срещу леви такива,значи бежанците които влязоха уж са опозиционери на лявото правителство на Асад уж таквиз се писаха та да навлязат требва да са десни и това ИД щом като вече ги отъждествяват екстремисити вече са десни екстремисти и или те са на площада и още там местните такива,или са се обеденили,а дали са един против друг,десен срещу десен,а левите в защита на тез опозиционери требе да се обидинят с сирийските леви,а те не ги искат,то...
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пойде коньо у реката.
108
0
 
23
 
! Отговори
чичко Сталин преди 8 години
Грозната лелка направи огромна глупост. Да приемеш толкова *** в християнаска държава е като да вкараш вълка в кошарата и да се чудиш после защо яде овцете....
107
0
 
15
 
! Отговори
EUSSR преди 8 години
Пострадалите да заведат дело срещу държавата за това, че не е осигурила сигурността на нова година и да търсят обещетение. Хайде адвокати ДЕЙСТВАЙТЕ!