"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"

The Independent: Турция може да стигне много далеч в отстояване на влиянието си
31 яну 2016 15:11,
296
"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"
Снимка: Reuters

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Още по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
13
 
! Отговори
Язе преди 8 години
Абе да питам тука тарикатите. какво ще стане ако Турция и Русия се сбият заради Сирия? Гърция ще воюва ли на страната на Турция? Кипър ще воюва ли на страната на Турция? Малта ще помага ли на Турция. Аз мисля, че не. Това ще е края на НАТО. Даже си мисля и, че Франция и Италия няма да си мръднат пръста. Испания също е доста съмнителна. Унгария и Австрия твърдо не. А ние ако се включим на страната на Турците това ще е края на политическата ни класа, Ще ги избеси народа.
175
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 235Всичко подред ако трябва да съм честен и левове и ако щеш валутата на Косово каквато и да е. Веднага бих взел и Украински гривни макар че са Фалирали.ВЪПРОСЪТ Е ОТ КОИ ОТ ВСИЧКИТЕ ВАЛУТИ ПЪРВО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕШ ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ?
174
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ново преброяване на площада:)))-долари+рублиЯвно се срамувате да гласувате по съвест...хахахс
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак да ви попитамАко на червения площат от вятъра се търкалят рубли,юани и долари кое ще търчите да ловите:)))-рубли+долариАма честно гласувайте,не на пук.
172
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заместителите не ми ги хвали,независимо на храни пари или жени.
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааа,викаш СССР и РФ нямат нищо общо....след известно време по твоята логика и РФ и русия няма да имат общо.Прав си.
170
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 225Китай и РФ вече имат заместител на SWIFT. Големите сделки между тях са в Юани. Е Рашките се натискаха с Рублата в миналото за БРИКС ноо в сравнение с Китай са дребосъци.Никой не казва в банката да няма долари. Целта е долара да се държи като ВАЛУТА не като СТОКАЦелта е доларите да не са като запаси за зор заман а примерно златото да е или палитрата на запасите да е много по-голяма.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за мен по-важното е да мога на достъпна цена да си сложа едно ВЕИ на покрива или в двора и лично да съм независим от прекупвачите на електроенергия. САЩ са ми далече. Иначе ги разбирам.
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румчо,кой е по-добре,безмозъчната планина от мускули която пази хилавия мижитурник който му плаща.Отговори си на този простичък за мнозинството въпрос,но твърде сложен за тебе.Ще те улесня:сигурен,съм,че можеш с един удар да убиеш шефа си който ти плаща мизерната заплата,но не го правиш.Защо?:)))))Схвана ли?
167
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 221Знаеш ли защо в САЩ има лоби за прекъсване на връзките между мрежите северна централно/западна и Южна? Защото ВЕИ производителите от Южните щати започват да подбиват цената на тока на север и дори на запад. В Пустинята има Вятър и Слънце идеално за ВЕИ а и земята се купува на безценица.
166
2
 
5
 
! Отговори
Кримски Корсаков преди 8 години
До Анонимен 219?РФ не е изгубила и един м2 бре, кьорек! Ти разлика между СССР и РФ правиш ли? Даже се увеличи преки 2 години с една убавиня на морето.
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската система Периметър даже не изисква някой да натисне копчето - сама взима решение да изстреля ядрени ракети към предварително набелязани цели по целия свят.
164
4
 
5
 
! Отговори
До 217 преди 8 години
В една банка ако няма долари пиши я бегала.И с какво ще оперира тази банка?С рубли,юани или кофи с нефт и китайски презервативи напълнени с газ ли?хахахах...ако трябва да си преведа заплатата в рубли до Владивосток с влакова композиция ли ще я пратят..хаха..Банка с рубли мога да си направя и аз само с две заплати ако ги обърна в рубли.
163
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 216Изхвърляш сеРазбира се Су-34 е първия Тактически бомбер който има добра маневреност и широк набор от Въздух въздух оръжия, но все пак е бомбер не е прехващач, Самолет за завоюване на превъзходство във въздуха или тежък далечен баражиращ прехващач
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименsutu gi svalyme sas praskii va artik.........na.*** pak shte mu gu turm
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение дали ще е ВЕИ или новите АЕЦ, главното е, че икономиката е все по-малко въглеродозависима. И цената на петрола има все по-малко значение.
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНема лошо - когато социализмът победи на цялата земя, всичко ще е ВЕИ, братство и любов! При капитализма не излиза сметката! Ако имаш поне две мозъчни клетки, ще се сетиш защо! Толкоз!
159
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РФ не се е поучила сама,а на другите уроци ще дава:))))От 100 години РФ само губи територии и тенденцията продължава,защо ли?
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 213Я ги питай китайците дали е блата, лед и мочурища и какво има под тях, пневматична главо! Хуахахаха
157
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няколко СУ 34 спокойно ще се справят с цялата турска авиация.