Джихадистите от Брюксел искали да ударят пак Франция

Абрини е обвинен за атентатите и в Париж, и в Брюксел
10 апр 2016 12:57, Елка Василева
20
Джихадистите от Брюксел искали да ударят пак Франция
Снимка: архив, Reuters

Целта на базираната в Брюксел джихадистка клетка е била да удари отново Франция, но се е наложило спешно да промени плана и да атакува белгийската столица, съобщи белгийската прокуратура, потвърждавайки вече появила се в пресата информация, предаде Франс прес.

 "Федералната прокуратура потвърждава, че, съдейки по няколко елемента от разследването, целта на терористичната група е била да удари отново Франция, но в крайна сметка (членовете й) са решили спешно да ударят Брюксел, тъй като са били притиснати от напредващото с бързи темпове разследване", обяснява прокуратурата в кратко комюнике ден след ареста на Мохамед Абрини, ключов заподозрян.

Още по темата

Абрини, на когото вече са повдигнати обвинения за атентатите в Париж, бе обвинен в терористични нападения и за атаките от 22 март в Брюксел, посочи прокуратурата.

Белгийски съдия го обвини в участие в дейността на терористична група, извършване на убийства и опити за убийства от терористични подбуди.

Абрини призна, че е "мъжът с шапката", когото властите издирваха след атентатите на летище Завентем в Брюксел на 22 март. Този мъж беше заснет от охранителни камери на летището заедно с двамата атентатори камикадзе, които се самовзривиха там. Оттогава властите се опитват да установят самоличността на мъжа от кадрите, чието лице беше скрито под шапка и оттам дойде прякора му.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дошлите от Ада да се връщат в Ада ! Там е тяхното място и няма никаква причина да остават в Европа
12
0
 
3
 
! Отговори
МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА преди 8 години
ДА ЖИВЕЯТ ВЪВ СЪЖИТЕЛСТВО ДВЕ РЕЛИГИЙ КОРЕННО РАЗЛИЧНИ. Мюсюлманите никога няма да приемат един християнин като един от тях.Християнина винаги ще бъде "друговерец". Тогава защо ние трябва да ги приемаме и бъдем толерантни?Семействата на всички заподозряни във тероризъм ДА БЪДАТ ИЗПЪДЕНИ. ВЪН ОТ ЕВРОПА А НЕ ДА обясняват колко добрички и послушни били те.Втрещих се че французите не отказват гражданство на хора обвинени във тероризъм.За мен фр. си търсят терора. Тогава да го търпят. !!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 8 години
Франция им обещаваше помощ,евреина Оланд Бакалино казваше че дните на Башар Асад са преброени.
10
0
 
1
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 8 години
"Джихадистите от Брюксел" - страшно и тъжно в същото време. Сбогом Европа, такава каквато те знаехме.
9
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 8 години
А в България турските джихадисти си правят нова партия - ДОСТ.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко са били сигурни че няма да ги хванат и ще прескачат от Брюксел до Франция да убиват невинни хора .Да ги предоставят на близките на загиналите !
7
2
 
3
 
! Отговори
едно преди 8 години
Все се повтаря,че Исляма е против всякакъв вид репресии ,за убийство да не говорим ама ха кой да проумее.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никакво значение какво са искали и какво са направили джихадистите.Факт е че са слуги на злото и убиват невинни.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божество, което е забранило да се пие алкохол не ми го хвалете.
4
6
 
3
 
! Отговори
едно преди 8 години
Подигравките с вероюто на хората не е правилно!Всеки има право да вярва в каквото иска ама като гледам, Черквите са празни,Джамиите също та такива коментари от безбожни същества са нормални!
3
0
 
13
 
! Отговори
666 преди 8 години
"Федералната прокуратура потвърждава, че, съдейки по няколко елемента от разследването, целта на терористичната група е била да удари отново Франция, но в крайна сметка (членовете й) са решили спешно да ударят Брюксел..."Колкото и в подобни статии да изкарвате ИД неорганизирани е факт, че удариха успешно Брюксел. Било по спешност. Представям си какво щеше да стане, ако не беше по спешност, ами планувано. Истината е че Европейските служби за сигурност са неадекватни.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Джихадистите от Брюксел искали да ударят пак Франция..." Еми французите си го "заработиха" сами това нещо, след като си позволиха да се ГАВРЯТ с божеството на една от най-разпространените религии в света!!!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЛАГОДАРНИ СА ЗА 30 ГОДИШНИЯ БЕЗГРИЖЕН ЖИВОТ ОТ СОЦИАЛА.И СЕГА ВЕЧЕ ИМ Е СКУЧЕН,ТА СА РЕШИЛИ ДА СЕ ПОЗАБАВЛЯВАТ.