Кери размаха пръст: Обвиненията към САЩ са вредни

Вашингтон нямал нищо общо с опита за преврат в Турция
17 юли 2016 11:42,
89
Кери размаха пръст: Обвиненията към САЩ са вредни
Снимка: архив Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон няма никаква роля в провалилия се военен преврат в Турция, пише Postimees.

Още по темата

По думите на Кери, публичните изказвания на турски официални лица по този повод нанасят вреда на двустранните отношения на двете страни-членки на НАТО.

По време на разговорите с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу е определил като абсолютна лъжа обвинения от такъв род по отношение на Вашингтон, съобщи говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

По-рано Кери подчерта, че за разглеждането на въпроса за екстрадация на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен са необходими доказателства от страна на Анкара, че Гюлен е извършил престъпление.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в разгара на опита за преврат, че разбунтувалите се срещу него турски военни може да са получили указания от САЩ.

Въоръженият метеж започна в Турция в нощта на 15 юли, когато група военни заяви, че взима управлението на страната в свои ръце, за да обезпечи съблюдаването на конституционните права на гражданите. На сутринта правителството възстанови пълен контрол над ситуацията в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: превратСАЩДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
6
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Кажат ли че сестра ти е ***,ходи доказвай че нямаш сестра!А приказката за лъжливото овчарче също е валидна в случея. След Украйна,Египит,Либия и Сирия САЩ се превърнаха в основен световен производител на преврати и смяна на законната власт.През 2013 пробваха с протести и грантаджийство,като в Украйна,да свалят Таип ама не им провървя.Също така факта че метежа е ръководен от база Инджирлик и факато че пилота свалил руския СУ-25 и бомбардирал хотела на Ердоган е един и същ също е показателно.
66
0
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
81 Автономията им беше ограничена защото Милошпевич в опит да съхрани виждайки краха на социалистическата система през 80-те се обърна към великосръбския национализъм.
65
1
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Така нещо за срещите на Джон Маккейн с Ал-Багадади от ИД на едно безопасно място в провинция Идлиб Сирия, април 2013-та година .----Ако има нещо нередно , до сега Американската съдебна система да е погнала Маккейн.United States State Department list of Foreign Terrorist OrganizationsDecember 17, 2004Islamic State of Iraq and the Levant (formerly Al-Qaeda in Iraq aka Tanzim Qa'idat al-Jihad fi Bilad al-Rafidayn (QJBR))WorldwideIraq Syria Libya NigeriaFormerly Jama'at al-Tawhidl
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXКой започна военните действия ? И защо им бе ограничена автономията?
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тролиада 78Не виждам отговор на въпроса за Джон Маккейн . А Че ЦРУ се меша навсякъде-то това му е работата. Въпреки че в твоята глава не се забелязва нищо освен папагалски рефлекс
62
0
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
77 Милошевич като им отне автономията която им беше дал Тито
61
2
 
0
 
! Отговори
Тролиада преди 7 години
До предишния: Америка за България!?! Хехехе Това и ЦРУ ... Само това са ви в главите!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТролиадаТа в Косово кой започна ??
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тролиада А това ли са новите опорни точки от "Америка за България". Така нещо за срещите на Джон Маккейн с Ал-Багадади от ИД на едно безопасно място в провинция Идлиб Сирия, април 2013-та година . А иначе САЩ нямат никаква интерес в Серия само въоръжават "умерените " джихадисти и изпращат инструктори там.
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой, за нищо няма право да обвинява САЩ
57
6
 
0
 
! Отговори
Тролиада преди 7 години
До 70Тази опорна точка е ключова! За Ирак ясно! Афганистан е по-сложно но ти го давам. В Косово - кой започна?!В Сирия Америка няма интерес ... Може би в това е проблемаВ Либия, Тунис и Египет нещата тръгнаха органично.... САЩ се намеси в Либия, но първа беше Франция....Тоест не отричам, че близко източната политика им куца.... Но с опорни точки, които се представят като факти не става ... Айде чао че ми писна
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе важно е че в Турция бяха спасени евроатлантическите ценности и демокрацията и единството на НАТО - според евролидерите и САЩ. Та ми е интересно някой може ли да ми каже кои са тези ценности и как властта в Турция ги пози ?
55
11
 
3
 
! Отговори
California преди 7 години
Аз досега не съм чул някой да мигрира в рУСИЯ !? Всеки или западна Европа , или USA ;)
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко войни и колко атентата в които Сащ не са намесени.На какво заприличаха Сирия,Ирак ,Афганистан,Либия,Украйна,Косово,
53
3
 
2
 
! Отговори
Тролиада преди 7 години
Много обичам да дразня форумните ***!!! Седя си на плажа и гледам как се потят пред екраните!!!
52
1
 
1
 
! Отговори
Тролиада преди 7 години
До 65 а е как го разбраха туй на следващия ден?! Разследваха го? Вече получих два минуса-- толкова КИ сте само тролчетата? Много продуктивни!!! Браво! Ще ви наема за един Кол Център!
51
3
 
14
 
! Отговори
Сащ=атентат преди 7 години
Защо се обесняваш като проститу ка Кери???Така се казва когато крадеца вика дръжте крадеца.Където се намесите след вас само смърт и анархия.
50
9
 
1
 
! Отговори
Костов е виновен преди 7 години
Опорната точка, че за всичко и винаги са виновни САЩ стана като другата - за всичко в България беше виновен Костов!!!! Че Американците се омазаха с войната в Ирак няма две мнения. Но, гледам , че всеки само забравил се диктатор или кандидат диктатор намира смисъла на живота си чрез тях. За Путин ЦРУ направило интернета. За Ердо ЦРУ се опитало да го смени... Света е доста по-сложен и хаотичен от това и само хора с интелигентност на муха могат да смятат че ЦРУ стои зад всичко! Твърде много кредит!
49
11
 
2
 
! Отговори
Тролиада преди 7 години
Долу руските *** са се развилняли! До преди две седмици Ердоган беше най-лошия и кукла на САЩ. Сега като се чу със Путкн ( а те си приличат) стана най-добрия. Америка ако искаше щеше да го свали бе ***! Такъв театрален преврат няма в историята! Никой политически лидер не бе арестуван! 3000 съдии уволнени на следващия ден!?!!! На базата на какво!? Ердоган си играе своята игра и е готов да жертва малко отношенията със САЩ и да инсценира преврат за да вземе още власт! Само гледайте
48
1
 
12
 
! Отговори
лай-нар преди 7 години
Прав е Къри. Зловредно е да се обвинява фащ в неуспешни операции. Следващият път ще вземат по-големи мерки.Айде право куме в очите и да не се лъжем. Както се вика. На никого не му трябва ни ердоган ни турция и ако геополитиката не го изискваше одавна да я няма тая държава. Но като гледам май...вече не им трябва особенно такъв несигурен съюзник, който във всеки момент може да оърне палачинката, следвайки само своята си изгода за сметка на другите. Ясно е, че сащ няма да търпят предателство..