Забраниха на израелските войници да играят Pokemon Go

Това може да доведе до изтичане на поверителна информация
1 авг 2016 16:52, Елка Василева
4
Забраниха на израелските войници да играят Pokemon Go
Снимка: архив, Reuters

Израелската армия обяви, че забранява на войниците да играят популярната игра за мобилни телефони Pokemon Go на територията на израелските военни бази от съображения за сигурност, предаде Асошиейтед прес.

Израелските военни посочиха, че са инструктирали войниците и офицерите, че при играта се задействат всички камери на телефона и услуги за местоположение, а това може да доведе до изтичане на поверителна информация като например за местоположенията на бази и снимки от обектите.

Израелската армия предупреди също, че военнослужещите е възможно да изтеглят фалшиво приложение, което само привидно да е на Pokemon Go, и това да доведе до изтичане на информация от телефоните на войниците.

Израелската аварийно-спасителна служба "Маген Давид адом" също издаде предупреждение за Pokemon Go, като заяви, че израелци са получили средни телесни наранявания по време на игра, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: армияизраелPokemon Go
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Защо им е на израелците да играят на Pokemon Go,като си имат Palestin Go????
1
0
 
7
 
! Отговори
Мечти... преди 7 години
Такава армия да имаш - тип израелска или швейцарска, която да държи хората близко до семействата им и цивилния живот. Само че не! Нашите *** имат мечта да изолират младежите по горите и да им промият мозъците, тип Ердоган. Един вид да ни върнат в годините на студената война!