Всеки 18-годишен с дар от ЕС - гратис билет из Европа?

Идеята ще се гласува в Европарламента идната седмица
1 окт 2016 08:33, Петя Славова
89
Всеки 18-годишен с дар от ЕС - гратис билет из Европа?
Снимка: Reuters

Всеки младеж от ЕС да бъде дарен за 18-годишния му рожден ден с безплатен билет за обиколка на Европа.

Тази примамлива перспектива ще се осъществи, ако проектът за нея бъде одобрен в Европарламента другата седмица, пише "24 часа", позовавайки се на “Daily Mail”.

Идеята е на германския евродепутат от Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер. Тя предвижда всяка година европейските тийнейджъри, навършващи 18 г., да получат едномесечна карта Interrail, с която да си вземат гратисни билети за 30 страни на Стария континент - от Швейцарските Алпи и норвежките фиорди до Южна Италия и най-западната точка на Европа в Португалия.

Младежите от страни, които не са членове на Interrail (балтийските държави, Кипър и Малта), ще получат билети за автобус и ферибот, за да осъществят пътуването.

"Искаме да покажем на младите изумителната Европа. ЕС трябва да им даде възможност да опознаят съседите си и възможностите, които отделните страни предлагат за всеки европеец. Младите имат ключова роля като противотежест на евроскептицизма", каза Вебер. Той обясни, че картата Interrail струва от 200 до 479 евро.

В зависимост от цената може да се пътува от 5 дни до 1 месец. Всяка година около 5,5 млн. младежи в ЕС навършват 18 г.

Идеята за безплатния воаяж среща подкрепа в ЕНП и някои други партии в Европарламента, но шефът на групата на социалистите Джани Питела се обяви против. Най-яростни са британците, които нарекоха проекта "опит да се подкупи младежта срещу 1,5-2 млрд. евро годишно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО "МЛАДЕЖА" КОЛОНИИ НЕ СЕ ДАВАТ А СЕ ЗАВЛАДЯВАТ. Така както москва направи с България. Сталин ни направи в СССР за да гласуваме в ООН винаги в полза на москва.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28Австро- Унгария не окупира ли днешна Румъния, Босна и Херцеговина и Хърватска и не се ли държи с тях като с колонии? Германия не загуби ли колониите си след първата световна война? Аре да понаучиш мало история, а?
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, и транспортните компатнии ще се съгласят ей така да возят всеки 18 годишен безплатно. Популисти никъде не липсват, но безплатен обяд няма.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко мобилност не е излишна никому. Но тя не е основният проблем на ЕС. Беше навремето, когато никъде не пускаха, а младите имаха необходимост да опознаят чужди култури и преимуществата на друга среда. Сега се поевропейчихме и много са хукнали към друга държава я на почивка, я на работа. Билетите в момента не са кой знае колко скъпи.
27
4
 
4
 
! Отговори
а бе с.мешник преди 7 години
работя в австрия...какви колонии са имали австрийците за да ми плащат сега такава заплата ?? а немците какви колонии са имали ?? защо немските стоки се купуват от целият свят ....защото са имали колонии или защото са конкурентни ?? айде стига с тези глупости за колониите...хората купуват продуктите защото са качествени и на добра цена а не защото държавата е бивша колониална сила !!!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никой никого в ес не отвлича насила !!! запада привлича младите и не толкова младите с по-добрите условия и заплащане които им прадлага !!!---Прав си на 101%. В България едно че няма работа и достатъчно kенефи за миене, второ дори и да си намериш работа за мияч на keнефи най много да е за 200-300 лева. А на Запад има много keнефи за миете и там за миене на keнеф плашат 500 евро, и като си изкаряш еврата може да си купиш западна кола - нова на 20 години.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 24Ами да ни дадат колонии колкото 5 Българии да експлоатираме 300 години и да си внасяме роби. След такова зобане и ние ще можем да предлагаме европейски условия за живот и труд на европейците
24
5
 
9
 
! Отговори
18 годишен преди 7 години
Аз искам да отида до най-красивия град в Европа- Санкт Петербург. Съмнявам се обаче да ми отпуснат безплатен билет тия сме.шници за там. Нали и той е в Европа все пак? Що така, бе соро.соидни Мимета?
23
3
 
3
 
! Отговори
а бе робовладелеца преди 7 години
никой никого в ес не отвлича насила !!! запада привлича младите и не толкова младите с по-добрите условия и заплащане които им прадлага !!! нека нашите бизнесмени да започнат да се държат като западняците и никой няма да бяга от България !! затревожил си се , че няма млади които да работят за 600-700 лева ...ами проблема е на бизнесмените ни а не на младите
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един "швед" умрял и отишъл при свети Петър да го съди. И свети Петър му казва: "ти си извършил много кражби през живота си, което е грях. За сметка на това другите хора са дискриминирани етноса ти и много от тези твои грехове са извършени от немотия. За това ще те оставя сам да решиш къде искаш - в рая или във ада." При което "шведът" отговорил: "ам бате, ни можи ли у Белгия ве?"
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейски предизборни кебабчета за току що навършилите пълнолетие. Ама как точно им хрумна след брексита е мистерия хахах. Хайде, не е нужно да се баламосваме, вижда се от километри.
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ МНОГО "ОТВОРЕНИ" СЕ ПРАВИТЕ ПО ЕВРОПЕИСКИТЕ ЗАКОНИ И ИМ ГЛЕДАТЕ В БЮДЖЕТА. ОТ РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЛИ ВИ "СВЕТНА" ПО ЕРОПЕИСКИТЕ ПРОБЛЕМИ
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен18Точно така! Искат да оберат качествените, можещите младежи а, тука да останат само лошият матриал които после да използват за земеделската им работа.
18
4
 
0
 
! Отговори
до Серюжка преди 7 години
обмислят и за Съюза същото.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баш подкуп си е откъдето и да го погледнеш. Замислете се защо точно на 18 годишните им го предлагат и защо са решили да харчат пари от европейския бюджет? Просто ей така от добро сърце ли? :)
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха дано, та и децата на европейския данъкоплатец поне веднъж да получат нещо даром. Нали като остареем, те ще заработват и нашите пенсии, и издръжката на едни други, които по силата на обстоятелствата живеят в Европа или пък напират към Европа.Е, от тези билети ще се възползват и нашите шведи, но какво да правиш, и те са "европейци"!
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 13 КАК НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ. ЕВРОПА НЕ Е ЮЖНИЯ ПОЛЮС ИЛИ ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК. СИГУРНО ИМ ЗЛОБНО ЗАВИЖДАШ.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така, дайте им карти да идват да се напиват в България.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 14. НЕ Е ВЯРНО. НИКОИ НЕ ПРЕЧИ ДА ПЪТУВАШ НА 34 ГОДИШНИТЕ. Както И КУНЕВА НЕ Е КОМУНИСТКА
12
1
 
13
 
! Отговори
До номер 2 преди 7 години
Ами вместо да харчат по 5 бона за бала на чадото, по-добре е мама и тати да му дадат половината и с тях един месец и ще спи, и яде. Сега в Европа има всякакви евтини варианти за младежки пътувания, не е само стозвездни хотели. А и така детето ще научи нещо, не само последния хит на Азис, Криско, Калина-Малина и пр.