Путин нареди: Ударната ядрена мощ на Русия да се засили!

И сега Русия е по-силна от всеки агресор, каза президентът
22 дек 2016 18:00, Елка Василева
292
Путин нареди: Ударната ядрена мощ на Русия да се засили!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин заповяда днес през 2017 г. да бъде засилена ударната ядрена мощ на федерацията с ракети, способни да преодолеят всеки противоракетен щит от рода на ПРО, която Вашингтон планира да разположи в Източна Европа, предаде Франс прес.


Пред колегиум на руското министерство на отбраната върховният главнокомандващ настоя военните да фокусират усилия върху ключовите задачи, съобщи ТАСС.

"Трябва да се укрепва бойният потенциал на стратегическите ядрени сили, на първо място с ракетни комплекси, способни гарантирано да преодоляват съществуващите и перспективните системи за противоракетна отбрана", подчерта по-специално Путин, предадоха ТАСС и Франс прес.

Вместо да обедини усилия в борбата с международния тероризъм, НАТО обяви Русия за основна заплаха и продължава да увеличава военния си потенциал край нашите граници", отбеляза руският президент.

"Много предстои да се направи за укрепване на армията, но дори и сега Русия е по-силна от всеки агресор", каза Путин, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

"Но ако сега ние дори за момент се отпуснем, ако ние допуснем и един пропуск и провал в модернизацията на армията и флота ни, в подготовката на войската, ситуацията може бързо да се промени. Предвид скоростта, с която сега се случват събитията по света, ние дори няма да успеем да забележим това", предупреди руският президент, цитиран от ТАСС.

В Европа са разположени над 200 модернизирани американски авиобомби с ядрен заряд - в Белгия, Италия, Холандия, Германия и Турция, съобщи пред участниците в заседанието руският министър на отбраната Сергей Шойгу. "Това създава допълнителни трудности за Русия, на които не можем да не реагираме", изтъкна той.

Министърът съобщи още, че за първи път в историята на Русия всичките й граници са "покрити от противоракетни системи за ранно предупреждение", предаде АП.

Русия поддържа в добро състояние своята ядрена триада - стратегическата авиация, междуконтиненталните балистични ракети и атомните подводници, въоръжени с ракети, увери Владимир Путин на заседанието. Триадата "играе ключова роля в запазването на стратегическия паритет", напомни той.

Делът на модерните въоръжения в ядрените сили на Русия е почти 60 процента; подобрена е и подготовката на войските, както показа последното стратегическо командно-щабно учение "Кавказ-2016", добави президентът.

Руският държавен глава вече обяви през юни 2015 г. влизането на въоръжение в ядрените сили на над 40 нови балистични междуконтинентални ракети, които са способни да "пробият и най-модерните системи за противовъздушна отбрана" в отговор на американския проект за разполагане на тежки оръжия в Източна Европа, припомня Франс прес.

Русия е обезпокоена от разполагането в Румъния и Полша на елементи от американския противоракетен щит, който според нея е насочен срещу нейните способности за ядрено разубеждаване. Според Вашингтон този щит е предназначен да защитава Европа от евентуална иранска заплаха.

"Трябва да внимаваме за всяка промяна в баланса на силите, трябва да следим внимателно и политико-военната ситуация в света и преди всичко по руските граници и да коригираме навреме нашите планове, за да елиминираме потенциалните заплахи срещу нашата страна", заяви Путин пред военните.

В последната руска военна доктрина, приета през декември 2014 г., не се споменава за възможност за превантивен ядрен удар при каквито и да са обстоятелства. В документа се казва, че Москва си запазва правото да използва арсенала си само в случай на агресия срещу нея и срещу нейните съюзници или в случай на заплаха за самото съществуване на държавата, отбелязва Франс прес.

В края на юни Путин обвини НАТО, че иска да въвлече Русия в трескава оръжейна надпревара и да наруши военния баланс, установен в Европа след разпадането на СССР.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Със засилена ядрена мощ уважение не се печели , а с иновации в живото на хората и силна икономика. В това отношение Сащ и някои други стари капиталистически страни са недостижими. Всичко което ползваме в ежедневния си бит е дошло от там . Като почнеш от ел. ток , телефона, ДВГ , самолета и стигнеш до колите коита се движат без шофьор , до видеотелефоните , е дошло от там.А от Русия ,нищичко.Примитивен народ.
148
3
 
7
 
! Отговори
u4en преди 7 години
ПРО на Рассия се преодолява само от сам. "Чесна" и 20-год. германец! Дори кацнал на Чер.площат пак не могат да го засекат !
147
4
 
4
 
! Отговори
Цитат преди 7 години
" Русия е най добре въоръжения агресор" Путин
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай подполковник !!!
145
2
 
6
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Има една древна мъдрост, която за съжаление е валидна и до ден днешен."Искаш мир? - Готви се за война!"Платон
144
1
 
20
 
! Отговори
Ккк преди 7 години
Стига сте се джавкали умници мамини.Невиждате ли,че руснаце,американци китайци,еврей си гледат интереса.Само българите се дърлят един другиму и затова сме на този хал.Защо като говорите така кампетентно не си напишите имената?Защото сте страхливци.99% отбългарите живеят в страх и това ще ни погуби като нация.И аз не съм от бабаитите но поне не говоря нецензорни думи.Спазвайте малко приличие.
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Той - продълж. русия дори 4ушко пеци не правяи като хората
142
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай дали ще позволи на жалката си колонийка русия
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
71 са броя на жертвите от Боярашник,или както му беше името на този препарат за бани.Един водещ вчера по ОРТ-нарече това ,,тероистична,,атака:-) :-) :-) Но после го поправи колегата му че няма как Боярашник сам да е Нападнал Стомасите на ***.Смешници,скотове..При цена на най евтината водка 100рубли/6 лева/
140
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жертвите от лосиона за бани стана 71..Путин съобщи че 20 000 000 да точно толкова каза,са руснаците които пият подобни хим.вещества заради алкохола в тях.При цена на най евтината водка 100рубли/6 лева/.Бати богаташите и добрия живот ....Скотове.А нашият,,***,,мурзилски я веднага да започне с троленето за рая на замята Русссиииия
139
6
 
7
 
! Отговори
Той преди 7 години
184 Тръбите дето са край Варна за Патока са немски а щеше да ги полага италианска фирма . Руснаците нямат нужната технология .
138
7
 
5
 
! Отговори
Той преди 7 години
Изнасят технологии--------------Я пак , какви технологии изнасят Да си чул за нещо руско в производството в медицината , нещо си , някакъв апарат . Та не виждаш ли че дори в добивната промишленост без западните технологии няма да могат дори петрола да си извадят
137
3
 
4
 
! Отговори
Той преди 7 години
184 Независимо че се занимава и с това е на последно място по патенти дори сред посестримите си от неосъщественият БРИКС
136
7
 
6
 
! Отговори
Той преди 7 години
181 Държавен резерв на нефт , казваш . Най голям е на американците и той определя световните цени , ако е в повече падат ако е в недостиг се покачват Анадък сесресмин
135
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Путин!
134
3
 
5
 
! Отговори
Той преди 7 години
175 мммманго нали са междуконтинентални , за какво са му бази до Русия Четеш ли какви глупости пишеш
133
8
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ТО и СеСеСеРето, се фукаше с голем ядрен арсенал .....ама сае помина скоропостижно!Сев.Корея и тя ------ОРЪЖИЕ ИМАТ , АМА ПАСАТ ТРЕВА ОТ ГЛАД...!ВИНАГИ ТРЕБВА ДА ИМА ПО ЕДИН "СВЕТОВЕН ГЛАДиатор"......за да има къде и на кого да продава гнилия Запад продукцията си!СВЕТА НА "ГЛАДиаторите" -----Е НАЙ-ДОБРИЯ ПАЗАР!ТОВА ГО ЗНАЕ-----ВСЕКИ ПРЕЖИВЯЛ СОЦ-а!ВИЕ ,ЗА КАКВО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ЕРДОГАН СЕ ЗАЛЮБИ С ПУТИН...???/.....за да си пласира производството ,бе...ха,ха,хаааааааааа/
132
2
 
4
 
! Отговори
Той преди 7 години
172 Финала някой хора като мен а го виждали а пуббберите им предстои да се запознаят с финала
131
1
 
8
 
! Отговори
Полюсите преди 7 години
Путин нареди: "" Ударната ядрена мощ на Русия да се засили! ""Тръмп: "" САЩ трябва да разширят своя ядрен потенциал ""(investor.bg/sasht/337/a/trymp-sasht-triabva-da-razshiriat-svoia-iadren-potencial-230804/)БЕЗ коментар! За да работи машината, какво трябваше да има в нея? Ток! А за да има ток, какво трябва да има? Напрежение, т.е. разлика на потенциалите в краищата на проводника! А за да има разлика на потенциалите, какво трябва да има? "+" и "-", т.е. два заряда с обратен знак!
130
8
 
7
 
! Отговори
Той преди 7 години
169 Богиньо точно човешкият потенциал е най-слабото звено на Русия защото той именно е виновен най-богата на природни ресурси страна в света да е винаги догонваща Европа и въпреки че е Империя да е все още Развиваща се страна