Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия

Санкциите ще я принудят да изпълнява споразуменията, каза Балтажи
20 фев 2017 11:20, Елка Василева
173
Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия
Кадър: Bulgaria ON AIR

Западът трябва да засили дипломатическия натиск върху Руската федерация, която от самото начало не спазва международните споразумения. Това каза посланикът на Украйна в България Микола Балтажи в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него най-правилното поведение на Европа и САЩ е да се засилят санкциите, защото те са един мирен инструмент, който ще принуди Русия да изпълнява споразуменията си.

"От днес трябва да започне примирието, за което се договориха министрите на външните работи от Нормандската четворка в Мюнхен. Дано работи, но аз не храня големи надежди, защото всички наши опити да се възстанови мирът бяха неуспешни", заяви Балтажи по повод предложението за прекратяване на огъня в Източна Украйна от външните министри на Германия, Франция, Русия и Украйна.

Балтажи посочи, че опитите досега са се проваляли, защото Русия и контролираните от нея боевики не искат да спазват задълженията си.

"А обратно - те обвиняват в това украинската власт", подчерта посланикът в студиото на Симеон Белев и Лора Инджова.

Посланик Балтажи изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че Киев държи на мирно регулиране на конфликта и пътят трябва да върви чрез преговори и дипломация.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже знам историята на България и мога да направя елементарни анализи на случващото се с нас когато сме близо до Русия знам че трябва да я държим на дистанция,и то малко по голяма заради предубеденото им отношение към нас като към лична тяхна собственост!И не ми се прави на загрижен за българския интерес защото тои е тояно в това да се държим на дистанция от нея!
60
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 77Е каква е разликата с Косово?
59
2
 
13
 
! Отговори
52 до 53 преди 7 години
Много сте заблудени тези които сте станали като плазмодий пред ЕС НАТО САЩ. Мен не ме интересува Русия. Интересува ме бъдещето на моята страна. И не виждам нито една от тези сили, да ги интересува ни най малко за нас. Аз не знам ти и такива като тебе, имате ли представа за реалност??Махни розовите очила и се огледай около тебе. Виж си страната и народа на какво е заприличал.
58
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ползва вече въглища?!А не дрънкаите глупости!И да,Русия наистина е подобие на Хитлериска Германия,не може най без церемонно да заграбваш чужди земи по военен път!Дори не говоря за международно право!
57
0
 
4
 
! Отговори
стар виц: преди 7 години
Един укроп пита другият:Микола, як москоли наше выво называют?Як? Пиво.Поубивал бы хады.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че какви и къде са тия санкции,та нали казаха границата им е такава дълга,че ако и всички да застанат по нея все едно ще се разсеят дори и да си подвикват по веригата и като ехо да си предават през един или няколко наведнъж все ще мине нещо,пък и те ще пратят по предварителен запис на желаещи по ред.
55
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 71 Миналата седмица в Днес БГ имаше статия, че в Украйна може да се наложи режим на тока и това ли е в следствие на ръста от 4,7% и изобщо не е добре да се говорят глупост, вредно е за всички.
54
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
След като взехме Украйна и натикахме руснаците в Донбас, е ред на Беларус.
53
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 7 години
До 52 до 53Това пък от къде ти хрумна.Те украинците са близо 10 000 15 000 назад и губят от обикновени селяни къде ги слагаш победители.
52
1
 
8
 
! Отговори
Смяххххххххх преди 7 години
"...защото всички наши опити да се възстанови мирът бяха неуспешни..."И какви са били тези опити? Явно са били секретни, защото дори западните медии не ги забелязват.
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Соросче,само,че най хубавата мръвка от Украйна -Крим и богатия на ресурси Донбас си ги взе руския мечок ,затова и така яростно *** западните ционистки гусита."Само че някак му заседнаха в гърлото на руския мечок Донбас и Крим и сега се чуди как да ги изплюе обратно без да се изложи окончателно пред света.
50
0
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Русия + Украйна = САЩ. Русия - Украйна = Канада. ............Збигнев Бжежински.
49
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52 до 53А теб те съветвам да грабаш калашника и да отиваш да защитаваш рускоезичните в Донбас че напоследък голям бой ядат горките.
48
1
 
5
 
! Отговори
52 до 53 преди 7 години
Времето ще ми даде право, и умните хора. А тебе те съветвам, грабвай едно украинско знаме и бягай пред руското посолство да протестираш.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕМА ВЕЧЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!! "Окраината" си е била покрайнините на Руската империя и там и е мястото и сега! фашани нещастни, що народ изпотрепаха! Тия не само Нюрнберг-2, тия ако има и Вселенски трибунал трябва да ги осъди!!! Нещастници, и още си отварят устата! Оооооо, как ще ги заврът в миша дупка тия НОВИ републики ДНР И ЛНР, НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ ОТ куев, ще остане едно село!
46
1
 
2
 
! Отговори
цигания преди 7 години
....украинците първо да си пребират глуп ака от б сп....
45
1
 
4
 
! Отговори
52 до 53 преди 7 години
Само че казвам истината, а тя много боли нали??
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна посрещаха Хитлер с цветя. После Гьоринг каза за тях че са едни варвари, които просто ще служат на Раиха, никаква благодарност нито уважение. Сега ЕС и САЩ ги подведоха с обещания, и в крайна сметка ще ги вземат в ЕС само на сънища. За тяхна жалост руснаците ги направиха хора, и само към тях могат да се присъединят. САЩ виждат в тях, територия за бази. Боли ги онази работа, за свободата им. Толкова ги интересува и за България
43
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Това е най- голямата лъжа казана някога от посланник сигурно. Гледайте новините по френската нац. телевизия и ще разберете какви ги дрънка тоя "посланник"!
42
1
 
7
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Този не разбра ли че ленин съсипа русия, както еврейна порошенко ще съсипе украйна, евреите държави не правят, те ги разбиват. За това си нямат, а им я подариха върху чужда територия, но и на това му идва края