Традиционно, в Русия: Политически убийства без разкритие

Борис Немцов, Анна Политковска... Ще има ли виновен?
27 фев 2017 10:07,
55
Традиционно, в Русия: Политически убийства без разкритие
Снимка: Reuters

В Русия има традиция да не се разкриват политическите убийства, пише "Ведомости" в редакционен коментар за втората годишнина от смъртта на опозиционера Борис Немцов.

Съпредседателят на Партията на народната свобода (РПР-ПАРНАС) Борис Немцов, депутат от областното законодателно събрание в Ярославъл, бе убит в Москва, недалеч от Кремъл, през нощта срещу 28 февруари 2015 г.

Шумните политически убийства в Русия се разследват продължително; поръчителите или не се посочват, или се посочват, но не може да бъдат открити, отбелязва вестникът, цитиран от Би Би Си. И дава за пример случаите с журналистите Пол Хлебников, Анна Политковска и Наталия Естемирова, бившия офицер от КГБ Александър Литвиненко и чеченския политик Зелимхан Яндарбиев.

"Разбра се, че политическите убийства са естествено вплетени в днешната руска реалност. Властта не е мотивирана да търси поръчителите. Обществото не иска "отплата". Всъщност обществото не се и чувства оскърбено", пише изданието.

Дори едно политическо убийство да шокира обществото в Русия, това трае само ден-два. "Фактически неразкриваемостта на едно подобно убийство мълчаливо се признава не за провал от страна на държавата, а за норма", констатира "Ведомости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Кaдиров преди 7 години
'Ние сме бойнaтa пехотa нa въховния глaвнокомaндвaщ.нa рускaтa дуржaвa,aрмия и нaрод- президентa Влaдимир Путин и сме готови по неговa зaповед дa дa смaжем всички врaгове нa Русия - вътрешни и външни! Aллaх уекбaр ! "
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кaто се сетв кaк убихa предaтеля Немцов душaтa ми се изпълвa с рaдост !
36
12
 
1
 
! Отговори
Мечо-туриста преди 7 години
Да. В Америка не е по хубаво, но в Русия е още по зле. Хайде....болшевичета ***. Докажете, че в Москва е по-гот от Лос Анжелис или Ню Йорк.Докажете , че *** живеят по зле от руснаците....,щото аз *** в руската столица не срещнах, но просещи бабички.....с лопата да ги ринеш.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMI TAKA E AKO NE SE IZCHISTI MIASTITO OT ZIONISTKI MARIONETKI SHE ZAGINAT MILIONI RUSNAZI STIGA IM 80 GODINI UPRAVLIAVAHA RUSIA ZATOVA NAI GOLEMITE BOGATASHI SA RUSKI EVREI KRADIASHI PARI OT RUUSIA A JIVEESHI V UK
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Първо искам да задам въпроса, защо името на проруския журналист от украински произход е написано на латиница???"Защото го цъкнах в гугъл и първата статия ми излезе от вестник Guardian (знам английски.. не знам руски). Съответно го копирах директно от там.Не един про-руски журналист има брутално убити... без особено жалеене от Запада и САЩ. Не ми се губеше време да вадя чак списък с имена. Който има желание за пет минути в гугъл ще намери достатъчно случаи и то на какъвто език му харесва
33
1
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Нещо не си много наясно.Първо, кратките публикации под които коментираме на воля, нямат атрибутите на статия. Второ, Анна Политковская не е политик, но е публична личност с обществени изяви и дейност противопоставяща се на официалната власт, в рамките на закона. В отстраняването на подобни хора има повече от политически интерес и мотив, затова и се определя като "политическо". А и новината може да се стори някому ***, но има логика и завръзка, поради което няма как да е буламач
32
0
 
6
 
! Отговори
мм преди 7 години
В Aмерика да не са по-хубави? Традиционно масови екзекуции десетки невинни в училища, пред хипермаркети и т.н. Или като не са политически , това ги прави по-приемливи. Да ги сместитим тях някак си в морала си защото сега САЩ са ни приятели.
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците знаят къде се крие убиеца - в Кремъл.
30
9
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Властта не е мотивирана да търси поръчителите." Как ще е мотивирана като най-вероятно тя ги е поръчала! Никоя власт особенно тираничната не е склонна към самоубииство!
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анна Политковска не е политик,а статията е соро-со-иден буламач.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички виждат "новите дрехи" на царя, но никой не смее да каже, че е гол.
27
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро руснаците ще поискат сметката на кръвожадното джудже!
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са традиционни православно - славянски ценности от Евразия. Въпрос на бонтон е да разстреляш неудобните ти личности, всички да знаят, че ти си поръчителя, но никой да не го казва на глас и всеки да се прави, че на ударен. Слава России!
25
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Анонимен (28)"А за Немцов: от какъв зор трябваше да го убият точно до Кремъл?"Едва ли обикновеният американец би си задал толкова отвлечен и академичен въпрос :)
24
7
 
19
 
! Отговори
Сорос колко сребърни преди 7 години
Сорос колко сребърника ви плати за тази статия анти-Руска пропаганда?
23
6
 
17
 
! Отговори
Немцов е доказан Аме преди 7 години
Немцов е доказан Американски агент. Всяка държава си има *** предатели, хора, които ще забият нож в гърба на сънародниците си. И в България има Русофоби, те са най-вече онези с Турско самосъзнание.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо за неразкритите убийства в българия ще споделите ли? Георги Стоев може би?Щото вече са стотици публични разтрели, взривявания и т.н. ... ама ние се правим на луди и се оправдаваме с другите държави дето и те били лоши.То хубаво, ама не ви виждам журналистите тука да натискате ежедневно правителствата от 89та насам за разкрития на тези показни убииства.
21
6
 
14
 
! Отговори
... преди 7 години
Добре че са "новинарите" да припомнят от време на време за такива "незабравими" личности, чиято заслуга за хората е единствено да умрат при загадачни обстоятелства!
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха..Раша е като 52-ро. Всички знаят, но се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се нещо не се казва за убитият с разтрел в Киев, Украйна журналист Oles Buzyna.Аааа защото той бил про-руски нали. Ясно.Политическите убийства на неудобни журналисти от страна на САЩ и Запада се покриват отново.