Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Един от тях е участвал в документален филм, озаглавен "Моите съседи джихадистите"
5 юни 2017 22:00,
242
Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Британската полиция съобщи имената на двама от тримата нападатели от Лондон, предадоха световните агенции.

Още по темата
Шефът на звеното за борба с тероризма към полицията Марк Роули каза, че първият е 27-годишният Хурам Шазад Бут, който е британски гражданин, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Те обаче не са разполагали с елементи, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.

Вторият е 30-годишният Рашид Редуан, който е претендирал, че е от мароканска или либийска националност и който е бил непознат на службите за сигурност. Редуан е използвал и друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар и е твърдял, че е на 25 години.

Двамата мъже живеели в квартала Баркинг в източната част на Лондон, където полицията задържа няколко души в последните дни.

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по Канал 4 и озаглавен "Моите съседи джихадистите". Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт, твърдяха медиите, цитира БТА.

По-рано ирландската държавна телевизия РТЕ съобщи, като се позова на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка.

Тримата нападатели убиха 7 души в Лондон и раниха близо 50, от които 36 остават в болници. Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин.

Сред ранените има трима полицай, които са били на работа и един, който е бил в почивен ден. Ранени са и седем французи, двама германци, двама австралийци, двама новозеландци, един българин и един грък.

За българина от българското МВнР съобщиха, че той се лекува в болница и че е в стабилно състояние. 

Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
14
 
6
 
! Отговори
Пустиняк до 182 преди 6 години
Хаха! Хайде стига си се пенявил. Малко са чистите българи със същите черти вид и излъчване. Дори не е нужно да ходиш по селата, за да ги видиш.
69
3
 
23
 
! Отговори
eвроатлантик преди 6 години
истински евроатлантици
68
1
 
25
 
! Отговори
Петьо преди 6 години
Ислама е тероризъм Коран сатанински строфи
67
0
 
60
 
! Отговори
Ислямоведъ преди 6 години
Погледнете ги на снимката - уродливи, сатанински изчадия, плод на стотици години кръвосмешение, насилие и ислям! Докато и последния от тези мицели на Сатаната не бъде физически унищожен, за мир на Земята и дума не може да има!
66
1
 
44
 
! Отговори
Нова Телевизия преди 6 години
Добри хора, мирни хора, мюсюлмани (ох, разтопих се от умиление), ние от Нова Телевизия (воглаве с Лора Крумова от "Комбина") имаме невероятно хубави хора приятели-мюсюлмани! Виновни за този, а и всички подобни "инциденти" (както ние в Нова наричаме ислямските джихадистки терористични атаки) са само и единствено белите, етнически англичани, които се отнасят ужасно с милите мюсюлмани (аллах акбар) и ги подтискат! Ние от Нова подкрепяме исляма - религията на мира! (Иншалла!)
65
1
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Току що изгледах повторението на новините на БиТиВи.Пълна неадекватност, както на западняците, така и на нашите управляващи !На Запад - пак плюшени мечета, пак измислени герои извадени от обикновените хора на улицата, пак кухи и смешнозвучащи фрази като: "Няма да позволим тероризма да диктува дневния ни ред" ...У нас - безсмислени акции на ГКПП Свиленград, които ще заловят най-много някой стек с цигари пренасян от българските турци ..Отново обект на репресии и проверки са обикновените хора !
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муспи..думата синедрион знееш ли каква е ? И знаеш ли на кой народ е ? И какво се е наричало и казвало с тази дума ? И кой се е събирал ?Жокер --- Не, не е евреиския народ . И няма нищо общо с юдаизма и ционизма.
63
2
 
15
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Изверги мръсни, и вместо да застанат със решения срещу подобни маймуни Борисов каза как "се изисква креативност за да намериш какво да напишеш в съболезнователна нота".
62
3
 
21
 
! Отговори
ФИКРЕТ СТОРАРО преди 6 години
ТЕЗИ СА БЪЛГАРИ, ОТ СЛИВЕН..ПОЗНАВАМ ГИ . МАШАЛЛАА.
61
0
 
43
 
! Отговори
Милен преди 6 години
И после ни обесняват, че заради 3-те % читави араби трябва да търпим останалите 97% човешки ***.
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
западни ценности баце.. дайте им по едно плюшено мече на тези последователи на "религият на мира", орден "демократ на годината" и лична похвала от Меркел. Тогава някак си ще бъде по европейски, да отговорим на терора с толерантност и възмущение!
59
3
 
13
 
! Отговори
дедо поп преди 6 години
"Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им" - и пак грешни имена. истинските имена са са баща и син Буш. Кога ядохте кифтета не ревахте сега ривете
58
4
 
2
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
До Анонимен 159Къф си ти уе
57
4
 
3
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
Каде е оня *** ли я миник ли я
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като им гледаш мутрите и е ясно какво става от тях - ненужна биомаса. Само хитлер може да се справи с това, в пещите.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕЙ, вижте им физиономиите и брадите, тия сто процента са от "миролюбивата" религия...Турци, араби, снежнинки, виждате ги какви са. На хора не приличат...
54
3
 
6
 
! Отговори
White Wolf преди 6 години
турци и араби си приличат.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, приятелю, тоз Сурай много зле. Тоз е някой, нисък,пиян и плешив от Разград,дето е набил жена си, опънал болонката, осъзнал е че му миришат краката, но го мързи да се изкъпе и сега му е скучно и ни дразни. Сурай, лягай си вече. Утре ще те чакам на вратата с моя ятаган да видиш дали ще ти понесе
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви джихадисти, та това са си типични британци :) Който е бил там знае за какво говоря.
51
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Сред ранените има трима полицай--- ЕЙ ДНЕС БГ _ научете български език, че вече ми омръзна от *** младоци (админи) незнаещи български !!!!