Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?

ЕС може да затегне санкциите срещу Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 22:59 | 3 сеп 2017 21:15, Веселина Йорданова
196
Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции.

Още по темата
Пхенян днес обяви, че е извършил успешно изпитание на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.

Това предизвика остра реакция от страна на международната общност.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин нарече поведението на Пхенян "абсолютно недопустимо" и каза, че подготвя нови санкции срещу Северна Корея.

Тръмп свика среща на съветниците си по въпросите на националната сигурност.

Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви, че Съюзът е готов да засили санкциите си срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен днес, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ЕС призовава Пхенян да поднови диалога за ядрените си програми, без да поставя предварителни условия, се казва в изявлението на Туск.

"Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да приеме нови санкции и да покаже по-твърда решимост за мирна денуклеаризация на Корейския полуостров. Залогът вече е много голям", каза Туск и посочи, че Северна Корея трябва да се откаже от програмите си за ядрени оръжия, за оръжия за масово унищожение и от ракетните си програми и това да стане по цялостен, подлежащ на проверки и необратим начин.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива "да се поддава на емоциите", а трябва да действа "спокойно и обмислено", подчертал е, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос Песков каза, че Путин не планира да проведе телефонен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на заседание, посветено на поредния ядрен опит на Северна Корея, предаде Ройтерс. Заседанието е свикано по искане на САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Южна Корея, съобщи американската мисия към световната организация.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ядрения опит, който "сериозно дестабилизира регионалната сигурност" и призова Пхенян да прекрати ядрената си програма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
5
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Професор " Благодарение на американските атомни бомби, днес Япония е една от водещите икономики на света! Жалко, че не американците не пуснаха две бомби и над София че да се отървем от комунистите. " Не тъгувай ! Ще ни пуснат и САЩ и Русия защото сме неблагонадеждни , и ще се отървем от " професорите " по трудния начин !
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувам си маратонки Найк, американски Найк произведен в Китай. Ако не е американската фирма, по-лоши ли ще са маратонките от Китай. Не, същите ще са, но по-евтини. А американците да вземат да прозивеждат пак в северна америка , а не да си прибират само 80% комисионна в препродаването на китайска стока. Ким е само поводът, причината е, че САЩ не може да се конкурира с Китай на равни нога и сделката са свободна търговия им бърка в .......
61
2
 
0
 
! Отговори
ZZP NL преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ-TREBVA MALKO I STORIA I GEOPOLITIKA DA PROCHETES I OT SPORT NE RAZBIRAS MNOGO,KOMENTARITE TI ZA OSMOKLANITSI OT SMESENITE REGIONI. POZDRAVI OT NISKATA ZEMYA.
60
2
 
10
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Аз призовавам да прекратм всякакви търговски отношения с държави финансиращи исляма извън тяхната територия, това е директна атака срещу европа. Нас какво ни интересува северна корея? Но турция и СА са на гъ за ни
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Дрезден преди дестина години пристигна кралицата да им подари една камбана за църква разрушена през бомбандировките и най-накрая възстановена. Хората които бяха там да я приветстват, не бяха от Дрезден. Бяха ги докарали с автобуси от където си искат, но на населението на града не му беше разрешено да влезе при ликуващата тълпа...
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА САЩ СЪМ НО РЕАЛНО ДНЕС КИМ ЧЕН УН ПОБЕДИ!!!!!!!!!!!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КИМ ЧЕН УН, КОЙТО СЕ ПОДИГРА СЪС САЩ КАКТО СИ ИСКА!!!ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ!!!!
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дошло е време не САЩ да обявяват ембарго на света, а света да обяви ембарго на САЩ. Само така ще могат да се осъзнаят,че не са всемогъщи.
56
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последни грухтежи на прасето Ким.
55
12
 
3
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Благодарение на американските атомни бомби, днес Япония е една от водещите икономики на света! Жалко, че не американците не пуснаха две бомби и над София че да се отървем от комунистите.
54
3
 
12
 
! Отговори
редник преди 6 години
Пиете родна минерална вода ? Плащате на американска фирма! Прочетете ситния шрифт на Банкя например ! А да...да не забравя...комунистите са виновни ! :)
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите се уплашиха. Великата империя на еврейските банкери се посраха от страх.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ДОНЕСОХА СВЕТОВЕН МИР И ДО ДЕН ДНЕШЕН С ТОВА, ЧЕ СА ПУСНАЛИ ДВЕТЕ БОМБИ НАД ХИРОШИМА И НАГАСАКИ!!Ти си абсолютен ненормалник! Абсолютен!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що триете коментари ? Без да има използвани обидни думи? Вие политически ли цензурирате? Хайдо холъм и без вашия сайт ще оживея. Сбогом!
50
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО НЕУДАЧНИЦИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОИТО ПЛЮЯТ ПО САЩ!!!---------САЩ ДОНЕСОХА СВЕТОВЕН МИР И ДО ДЕН ДНЕШЕН С ТОВА, ЧЕ СА ПУСНАЛИ ДВЕТЕ БОМБИ НАД ХИРОШИМА И НАГАСАКИ!! КОГАТО СЕ ВОДИ ВОЙНА УМИРАТ ХОРА! А ВТОРАТА БОМБА Е ПУСНАТА ЗА ДА СЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ НЕ Е СЛУЧАЙНО!!!АКО БОМБИТЕ СЕ ПУСНАТ НАД ВОДАТА ЩЕ ИМА ТАКАВА ПРИЛИВНА ВЪЛНА, ЧЕ ЩЕ УМРАТ МНОГО ПОВЕЧЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ЩЕ ПОСТРАДАТ ДЪРЖАВИ СЪСЕДКИ НА ЯПОНИЯ А ЦЕЛТА Е БИЛА ДА ПОСТРАДА ЯПОНИЯ!КОМУНИСТИТЕ ИЗГУБИХА ОТНОВО :D
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ти от къде знаеш, че СССР щяха да използват използват ядрено оръжие да убият половин милион когато Германия беше капитулирала?
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА след като СССР се сдоби с ядрено оръжие 1949 г. и само те и САЩ имаха, защо Сталин не пусна атомбите бомби над Лондон и Париж - тогава никой не можеше да го спре.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петродолара пътува .... Американците го знаят и дефакто в момента беснеят. Русия, Китай и Иран са сключили договор да търгуват в китайски юани, които ще могат да бъдат обърнати веднага в злато на пекинската борса. Дефакто петрол срещу злато....няма държава която да предпочете напечатани хартии пред злато....прсото няма такава
46
8
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Русия и С.Корея са врагове на Демокрацията и Човечеството като цяло. Трябва да има глобално търговско ембарго и над двете страни.
45
3
 
4
 
! Отговори
Теньо преди 6 години
Възхвала за нашият лидер - другаря Ким Чен Ун!
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТИ НА КОЛКО СИ ГОДИНИ ?!СССР В КРАЯ НА СТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЕДВАЛИ ЩЯХА ДА ПУСНАТ АТОМНА БОМБА НАД ГЕРМАНИЯ ПОРАДИ ТОВА ,ЧЕ ПРОСТО НЯМА НУЖДА ,ГЕРМАНЦИТЕ БЯХА КАПИТУЛИРАЛИ !---Не бе, СССР и Сталин са империята на злото, те щяха да пуснат ядрено оръжие над цивилни в Германия, нищо че германците бяха капитулирали, САЩ нямаше да използват ядрено оръжие срещу цивилни.