Пхенян празнува приповдигнато! Фойерверки за водородната бомба

Хора размахваха изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените
7 сеп 2017 12:07, Елка Василева
171

Снимка: Reuters

Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси.

Още по темата

Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад "Ким Ир Сен". Там се бяха събрали десетки хиляди.

"Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен Ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история", се четеше на един от плакатите.

"Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето", гласеше друг.

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия "ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извратено е да се радваш на нещо с което можеш да избиеш милиони. Лошото е че и тука има болни мозъци които умират то щастие.
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ КОГАТО ЧИФУТОкопитните Ш О Р О Ш О И Д И СЕ АКТИВИЗИРАТ МНОГО ПО ФОРУМИТЕ ТОВА ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО,ЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СА ЯКО ОНОДЕНИ И УНИЗЕНИ И ТОЗИ ПЪТ ТОВА НЕ Е ОТ ОМРАЗНИТЕ ИМ ПУТИН И РУСИЯ ,А ОТ МАЛКИЯ КИМ И СЕВЕРНА КОРЕЯ.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то какъв по-голям фойерверк може да има от гръмването на водородна бомба?Сигурно се е виждала от Космоса и е осветила цяла Северна Корея. На всички е добре известен факта, че Северна Корея от Космоса се вижда като едно тъмно петно на Земята щото там нямат ток, няма улично осветление и живеят на тъмно. Може би само в панелките вътре си светят, но не и навън. А сега тия фойерверки сигурно са като слаба ракия на фона на водородния термоядрен фойерверк!!!
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На български е Пхенян, както и Пекин
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и Путин е изпил поне една водка за празненството на Пхенян
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не знам защо червените тролеи пишат още глупости в българските сайтове. Отдавна Русия разсекрети архивите и се оказа, че първите руски ракети са дело на германец, пленник след Втората световна. Те САЩ отдавна не крият, и никога не са и крили кой им създаде космическата програма. Но болшевиките не казваха. Нещо ги беше срам, че сами не могат.
68
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плажовете в СК завършват с бодлива тел. Т.е. можеш да се печеш, но не може да влизаш в морето.Дрогарите ги е страх населението да не избяга плувайки на Юг.
67
4
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
Някой външен елемент от североизточна евроАзия, който още използва двигателите на прословутите Фау 2, разработени от немците още по времето на 2-та световна война !
66
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните произвеждат всичко и то на неверояно качество, другите рупат трева.Разликата в двете системи е очевадна.Само нашите *** червени, урунгели по на 70 и кусур години захапали опорните точки на Кутев и повтарят като папагали.
65
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея не могат да произведат прашка, произвели водородна бомба.Тука е намесен някой външен елемент или външна държава. Ракетните им установки са 1:1 копие с руските. Или са откраднали, или са им подарили (продали).
64
5
 
12
 
! Отговори
До kim преди 6 години
Явно този който се е опитал да го направи, не го е довършил докрай, а може би е трябвало .... Сага вместо да го има Грухчо с костюмчето и бомбето от времето на френския шансон и сухия режим в Америка, щеше да има една Корея със стандарта на Япония, какъвто между впрочем ЮК и сега има !
63
12
 
6
 
! Отговори
kim преди 6 години
1950-1953...Северна Корея е изравнена със земята ....ОТ КОГО ЛИ!?
62
0
 
3
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Мъкааааааа, мъка, мъка!
61
4
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До българин-юнак ..... По-добре е да не се радваме на подобни постижения, другарю, защото подобни оръжия не защитават територии, а ги изтриват от лицето на земята, а и цялата ни планета може да се изпари с тях .... !!!
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
казва се Пьонгянг, няма такава измислица Пхенян
59
15
 
6
 
! Отговори
българин-юнак преди 6 години
А ние кога ще празнуваме подобно постижение? Кога и ние ще завършим създаването на подобни оръжия, за да защитаваме територията си при ннужда?
58
19
 
18
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Каквито и да са, Севрнокорейците дръзнаха да се озъбят на Империята на злото и запазиха страната си от американските разбирания за демокрация. Нещо, с което ние дето все сме много умни, красиви и работливи не можем да се похвалим.
57
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севернокорейците продължават да се гаврят с краварската гмеж.
56
8
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Строй, маршировки, лозунги и манифестирища труженици, възторжено приветстващи Върховния си Лидер. Подобна картинка я имаше и у нас, а основния лозунг беше: "КПСС - БКП -Вечна дружба", като и "комунизЪма светло бъдеще на човечеството". За радост Човечеството обърна гръб на комунизЪма, след фиаското на СеСеСерето, затова пък СК водена от Слънцеогряния си Вожд, реши да му даде втори шанс. Сга остава да се уточни кой ден е по-велик за СК, рожденния ден на Грухчо или зачеването на водородната бомба ?
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и специални плажове само за северно корейци целият плаж е посипан с камъни.