Пхенян празнува приповдигнато! Фойерверки за водородната бомба

Хора размахваха изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените
7 сеп 2017 12:07, Елка Василева
171

Снимка: Reuters

Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси.

Още по темата

Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад "Ким Ир Сен". Там се бяха събрали десетки хиляди.

"Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен Ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история", се четеше на един от плакатите.

"Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето", гласеше друг.

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия "ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Мирнят атом - във всеки дом!
93
2
 
7
 
! Отговори
ядрена заря преди 6 години
това е най голямото щастие на един комунист
92
4
 
4
 
! Отговори
Viva USA преди 6 години
Тръмп що не вземе да им устрои едни истински фойерверки с Н-бомби и ***, че да разберат за какво става дума?
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТОВАРИЩИ99,-*** КОЛКОТО И ДА ТЕ БОЛИ ,,*** ЛИ ВИ КИМЧО НА КАШЕРНИТЕ ***-***.ХА СЕГА ПИШИ ПАК КАКВОТО СИ ЩЕШ
90
2
 
5
 
! Отговори
ТОВАРИЩИ, преди 6 години
АПАЗЕТЕ СИ ЗЛОБАТА ЗА ПОНЕДЕЛНИК, КОГАТО ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ЕМБАРГОТО. ТОГАВА СПЕЦИАЛНО ЩЕ ВИ СЕ ПОДИГРАВАМ ТУК ЗА ГЛАСА " ЗА" НА РУСИЯ И КИТАЙ! А СЕГА - 2-РОТО ХАПЧЕ ЗА ДЕНЯ, ЧЕ СЕ ПРЕВЪЗБУДИХТЕ. В ПОНЕДЕЛНИК - НА ДВОЙНА ДОЗА! АЙДЕ!
89
1
 
6
 
! Отговори
аве преди 6 години
ГЛЕДАМ ТУКА И РАШКИТЕ ПРАЗНУВАТ ЗАЕДНОО С БРАТСКИЯ КОРЕЙСКИ НАРОД - КОМУНИСТИ - ***. И МН. ИМ Е ВЕСЕЛО! А НЕ СЕ СЕЩАТ, ЧЕ ГРАНИЧАТ С КНДР. А НИЕ СМЕ ДАЛЕЧЕ... НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА, ТОВАРИЩИ, КАТО ПАДНАТ БОМБИТЕ ВИЕ ЩЕ СТЕ НАБЛИЗО - И ЯПОНИЯ, И КОРЕЯ СА ДО ВАС. ТОГАВА ЩЕ ИМА ДА СЕ ВЕСЕЛИТЕ...
88
5
 
0
 
! Отговори
редник преди 6 години
В четвъртък Китай съобщи, че е изразил протест срещу Южна Корея, след като Сеул обяви засилено разполагане на американската противоракетна система в страната след скорошното ядрено изпитание на Северна Корея, предаваAFP.Ние призоваваме Южна Корея и САЩ да приемат сериозно притесненията за сигурността и интересите на Китай и държавите в региона, да преустановяват разполагането (на системата) и да изтеглят цялото оборудване, заявиха от китайското Министерство на външните работи, Фокус
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците не заплашват никой с атомни бомби, *** селянинo !!!За разлика от любимите ти диктаторчета Путин и Ким, които които се държат на власт само благодарение на заплахата от ядрени бомби, ***, червен, неграмотен селянинo !!!
86
4
 
0
 
! Отговори
Г-Н тРЪМП, преди 6 години
НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА! НАЛИ УЖ БЯХТЕ НАЙ- ВЕЛИКИЯ ПРЕЗИДЕНТ? АЙЗЕНХАУЕР НАПРАВИ ТАКА - ПЪРВО ПУСКА БОМБИТЕ, ПОСЛЕ ПРИКАЗВА! А НЕ ОБРАТНО КАТО ВАС...
85
3
 
5
 
! Отговори
ИДИОТИТЕ преди 6 години
ПРАЗНУВАТ ПОБЕДАТА ПРЕДИ МАЧА... КИМЧО СЕ ХИЛИ НАГЛО ПРИ ТЕСТОВЕТЕ.. ЩЕ ГИ ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ ОЗЪБЯТ В ПОНЕДЕЛНИК СЛЕД САНКЦИИТЕ ...
84
1
 
6
 
! Отговори
Крас преди 6 години
Устрема към бъдещето към който са се запътили е да ядат скоро водородни бомби вместо треви.Дебеличкия такъв ще го яде скоро,че си няма идея.Само ако обаче китайците не се изнесат от там.Що си мисля че Китай си пробва оръжията там,срещу какво всеки се досеща.ИГРАЯТ СИ НА ВОЙНИ!
83
2
 
0
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Работодател 84 Работим господин началник , работим ! А вашите калашници американски ли са?
82
6
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 88А нещо за краварския мирен атом няма ли да изплюеш?
81
1
 
7
 
! Отговори
haha преди 6 години
ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, - значи опорните точки на Путиназите ги пускат директно чрез днес.бг от КИМ
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите червени селяни също имат повод за празник ... сега към 'мирния' руски атом се добави и севернокорейски 'мирен' атомкакво значение има, че ще пада върху тях щом е от братските СССР и КНДР !
79
1
 
6
 
! Отговори
До 85 преди 6 години
Ти добре ли си ве.Направили някаква бомба исмислена преди 70 години и вече голямата работа.Всеки Ядрен Физик ако му осигуриш необходимото финансиряне може да ти направи Атомна Бомба.На тея им трябват 100 години за да ни стигнат нас и то при условие че режима падне.
78
1
 
1
 
! Отговори
,,, преди 6 години
Nqma turpenie da doidem i da vi shibame jultite *** i da ubiem debelaka
77
5
 
1
 
! Отговори
Работодател преди 6 години
По времето на социялизма хората ходеха с насилствено на манифестации под дулото на калашници (руски), а днес дорбоволно ходят на интервюта. Нали се сещате, че рано или късно всеки от вас ще го уволнят и тогава няма да можете да си плащате сметките. А на интервюто питат - какво стана с последната ви работа, и ако кажете че са ви изритали автоматично ще ви предложат поне 30% по ниска заплата зающото сте на зор. Ако излъжете рано или късно ще се разбере и тогава лошо. Затова работете здраво!
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета и се чудя, колко ненор.малници ръкопляскат на друга отка.чалка! Вие напълно сте изпе.ркали! Абсолютно незапознати със севернокорейския режим, ежедневието на Корейския полуостров, опасностите за света в тази обстановка. На по 15 години ли сте, тролчета? Кой ви раздаде опорните точки?? Мал.оумна история
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките нацапаха ли гащите от гърменето на фойеверките в Пхенян? Япония и Южна Корея засякоха ли трусовете по скалата на Рихтер?