Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол"
8 ное 2017 19:10, Елка Василева
91
Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!
Снимка: архив, Reuters

Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя днес да се легализира вписването на "трети пол" в актовете за раждане, с което Германия се очаква да стане първата европейска държава, признала това понятие, съобщи Франс прес.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара срок до края на 2018 г. да гласуват за легално използване на графа за "трети пол" в регистрите за ражданията наред с думите "мъжки" и "женски", уточнява агенцията, като се позовава на съдебното решение.

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да въведат в съответните документи термини като "междинен", "различен" или всякакво друго "позитивно определение на този пол".

От май 2013 г. и досега в Германия бе възможно да се оставя празна графата за пол, а след това заинтересованите лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 г. обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отказа да отиде по-далеч и да признае юридическото съществуване на трети пол с мнението, че това "не е законно". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 г. и регистрирано като човек от женски пол.

С подкрепата на сдружение за подпомагане на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция - Конституционния съд, и представи на върховните съдии хромозомни анализи, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят искането на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала официално съществуването на трети пол.

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол", предложен в молбата на лице, родено без пенис и без вагина, напомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това едноклетъчно показало документи че нито е жена нито е мъж??? Е какво си тогава бе? Щом нито е мъж нито е жена какво е тогава? Това да не е някакъв майтап? От кога започнаха да се раждат без полови? Бах *** му а аз се чудя защо света е тръгнал към свършека си!?
6
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам защо ама у нас има една група от хора предимно от средите на патреотете и БСП които много интензивно се интересуват от всички въпроси свързани с гейовете. Явно и те са гейове.
5
0
 
36
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Няма проблем,когато Германия стане Халифат(а натам върви),тоя закон ще бъде отменен,ха-ха.То мю*слитата такива неща не признават-всичко под ножа.
4
0
 
16
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
е в Аустрейлиа нашия сиднито се води в личната карта ,,Сидни 1,, като неутрален пол...
3
2
 
13
 
! Отговори
Стига бе преди 6 години
....да се легализира вписването на "трети пол" в актовете за раждане.....Значи, тия знаят и определят предварително - когато се роди бебе: това е третополово ?Науката извади гаси "прогреса".
2
2
 
4
 
! Отговори
KAK DA GI IMENUVAME? преди 6 години
A KAK SCHTE SE KAZVA TRETIQT POL 1 MYJ 2 JENA 3 KVO?
1
2
 
41
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Радвам се че Германистан се занивама с такива жизнено важни въпроси,швабите да оставят на страна факта че до 2040 ще са малцинство в собствената им държава,но виж правата на третополовите е с приоритет!