Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия

Руското посолство е поискало разследване на оскверняването на паметника в Пловдив
11 ное 2017 22:10,
830
Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия
Снимка: БНР

Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство, отново се фокусира върху България и подвизите на Червената армия. Този път повод за изявата й стана оскверняването на паметника "Альоша" в Пловдив.

Руското посолство в България поиска разследване на това, съобщи РИА Новости, която се позовава на изказване на говорителката на руското МВнР.

Още по темата

"Нито една обида не може да повлияе на нашата безкомпромисна позиция що се отнася до пренаписването на историята на Втората Световна война и оправдаването на неонацистки прояви", се казва в позицията на Захарова.

"Тогава, през 40-те години, нашите войници защитаваха вас, бъдещите поколения. А сега не им отдаваме дължимото", категорична е тя.

Говорителката на руското външно министерство разкрива и че  получава съобщения от български граждани, които се извиняват за действията на вандалите.

РИА Новости напомня, че монументът в Пловдив е бил изрисуван от неизвестни лица със свастики и антисемитски лозунги.

Българското министерство на Външните работи вече осъди тези действия.

Преди десетина дни друго изказване на Захарова създаде напрежение в българската политика и в отношенията между София и Москва. По повод посегателство върху паметника на Съветската армия говорителката на руското МВнР обяви, че Червената армия е спасила българските евреи.

Това предизвика остри реакции у нас и уточнения от страна на Русия, че България и българите са спасили евреите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


830
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
740
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Откога се позволява да се драскат фашистки и нацистки символи в България- като пречупения кръст?Без да има наказани и осъдени!Има ли прокуратура в България?Защо им плащаме огромните заплати, за нулева работа ли?Къде спи Цацаров, защо не се самосезира?
739
1
 
1
 
! Отговори
от пловдив преди 6 години
Ауу тук е като някакво сборище на русофобите, преброяване на троловете-- хаха. Пловдивчани няколко пъти казаха категорично НЕ на бутането на Альоша и са възмутени от това кощунство.
738
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тежък СоколАко ти и още десетина като теб от коментиращите тук сте били там, то значи отчасти си прав.
737
6
 
6
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Вчера *** до боклукка бяха на честването на 60-годишнината на бокклука на тепето
736
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуууу, елате да си вземете факаните паметници, сложете си ги в дворовете на дачите и спрете да квичите! Нас съветските войници ни освободиха от свободата. Не мразя Русия, но никак не обичам Съветския съюз и лумпенизираната му армия, прекършила нормалното бъдеще на България!
735
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,дебилаборигенчета!Докато ви заглавичкват (без)"съзнанието",с този "глобален" въпрос,питате ли се,какво става с грабежите на века за тикволандия,като КТБ,"безплатното саниране",строежите и ремонтите на великите магистрали,"движението" на еврофондовете по незнайни офшорни пътища и т.н.?!Къде потъват безкрайните заеми?!А после,проф. Христов не бил прав с абсолютно точната си характеритика,за това,което сте!И даже фактът,че така реагирахте срещу него,показва колко точен е бил той!
734
0
 
4
 
! Отговори
до 775 преди 6 години
Ваня, ако цапнеш 200 грама от спирта ти за горене на такова чудо ще заприличаш, че и жена ти няма да те познае после.
733
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и добре да живееш не ти ли прави впечатление, че 80 процента мизерстват...Аз не мизерства, а това, че си сред 80те% заслугата си е твоя.
732
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А паметник на Ванка грабещ кокошки и насилващ български девойки кога ще вдигнем?
731
4
 
6
 
! Отговори
До хаха преди 6 години
А ти какво вдигна и къде беше по онова време?! И не, не ми се ляга Серьожа, винаги се радвам като ви мочам на сурите! Бита карта сте, лайте колкото си искате!
730
9
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Тъпет, когато тези паметници са вдигани ти бил в Ташкент на дъртия мюсли.... Хората са вдигнали нещо за разлика от теб, дръгел... Ти можеш само да мочаш върху тях и то скришом щот си страхливец пък и явно това ти е професията! БЕгай да легаш...
729
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ха ха някакво к.ухо парче ми сложил минус в коментариите за Буров и Хитлер. Ава парче неузряло ти чел ли си ги бе??и се сещам за Ничше който казва: докат съм дремел някаква овца ми изяла лавровия венец и сега блее, демек станала умна.....
728
6
 
8
 
! Отговори
До до Мустафа преди 6 години
Еми ще мизерстват, като вместо да работят се хванали да вдигат паметници на убийци и окупатори. Ти какво какво направи за да им помогнеш?!
727
5
 
2
 
! Отговори
До Мустафа преди 6 години
Колкото и добре да живееш не ти ли прави впечатление, че 80 процента мизерстват... Ако не - значи си самодоволна сви.я.... Типично за минджефци!
726
1
 
5
 
! Отговори
До до Мустафа преди 6 години
Последно дИбили ли са 80% от българите или не? Добре ли живеят или не? Нещо се обърка Серьожа, не се изказвай на пияна глава повече!
725
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И както е казано в великите прастари книги по окултизъм : Каквото е горе такова е и долу..или както казва един бостанджия : ти си глупав и аз съм глупав..иоще: да ти си редържа кафето та дан са залеем и двамата...
724
0
 
0
 
! Отговори
До770 преди 6 години
Ами приличам визуално на баща си за разлика от теб, дрЪгел... Огледай се в огледалото преди да обиждаш другите!
723
2
 
5
 
! Отговори
До до Мустафа преди 6 години
Аз живея добре, казваш, че и ти живееш добре - какъв е проблема тогава?!! За каква мизерия говориш, щом сам признаваш, че живеем добре?!!
722
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до МустафаАма Серьожа, ти сам призна, че 80 процента сте дИбили? Я си прочети постовете по-надолу! Да не ти говорят звездите нещо???
721
2
 
0
 
! Отговори
До Мустафа преди 6 години
В едно съм убеден напълно - от дИбил като теб съм 1000 пъти по-успял и живеят по-добре!