МВФ прогнозира по-нисък икономически растеж в Китай

Понижени прогнози и за икономиката в света
32
МВФ прогнозира по-нисък икономически растеж в Китай
Снимка: Dnes.bg

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи днес, че по последни оценки на оглавяваната от нея институция икономическият растеж на Китай тази година ще бъде 5,6 процента - с 0,4 на сто по-малко от прогнозата на МВФ от миналия месец, предаде Франс прес.

Фондът освен това очаква ръст на световната икономика от 3,2 процента - с 0,1 на сто по-малко от предишната прогноза, каза още Георгиева на срещата на министрите на финансите и на управителите на централните банки на страните от Г-20 в Рияд.

Епидемията, която досега причини смъртта на 2345 души, може да окаже краткосрочно влияние, но тя дойде в момент, когато световната икономика е в крехко състояние, заяви вчера Георгиева на подготвително заседание.

Днес френският министър на финансите Брюно Льо Мер каза, че последиците от новия вирус за световната икономика, която вече страда от забавяне на растежа, са основна тема на дискусиите в Рияд.

Привилегированият към този момент сценарий е за намаляване на икономическата активност, което ще бъде последвано от бързото й възстановяване, отбеляза Льо Мер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иииииии, баси тая селска мусура е гений ве! Прогнозирала спад на икономиката на Китай. Какъв професор, какъв ум си избраха в МВФ!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 40 години в Китай,организираха"хайки "за унищожаване на врабчетата,понеже им изяждаха оризовите полета.А днес Китай изнася храни за целия свят,даже и за България.А за леката им промишленост мога да каже,че облича поне половината свят с нови дрехи а не с втора употреба от контейнера,както капиталистическия запад облича бедните в Африка и Източна Европа.И това не се дължи на магия,както смятат икономистите тука,а на добре планирана политика и на соц.пазарното стопанство.
25
1
 
3
 
! Отговори
До 21.Васко. преди 4 години
Васенце,прочети книгата -"Червена звезда над Китай" от Едгард Сноу и ще ти се изяснят много неща,за социализма и капитализма.Китай е уникална държава,която няма аналог в света.Та в тоя ред на мисли ще ти цитирам и един български историк(няма да му споменавам името)Та той каза още преди да рухне соца в Източна Европа,че не в СССР а в Китай ще бъде направена"перестройка"на соца а впоследствие и в целия свят.И на мене тогава не ми беше ясно,какво е всъщност това,но днес съм напълно наясно.
24
1
 
3
 
! Отговори
До 21.Васко. преди 4 години
Васенце,прочети книгата -"Червена звезда над Китай" от Едгард Сноуборд и ще ти се изяснят много неща,за социализма и капитализма.Китай е уникална държава,която няма аналог в света.Та в тоя ред на мисли ще ти цитирам и един български историк(няма да му споменавам името)Та той каза още преди да рухне соца в Източна Европа,че не в СССР а в Китай ще бъде направена"перестройка"на соца а впоследствие и в целия свят.И на мене тогава не ми беше ясно,какво е всъщност това,но днес съм напълно наясно.
23
0
 
6
 
! Отговори
хе преди 4 години
ноо гадна тая ! как не я лепна некой коронавирус ми пак в мизерията отрудените селски китайчета измори
22
2
 
3
 
! Отговори
бикини преди 4 години
дреме ми на дудата ! в Барцелона е топличко и нема вируси , кат ми доскучее ходим до Париж за нов бански и сетне на Алпите на ски - имаш ли евро си е добре
21
2
 
5
 
! Отговори
МВ Балон преди 4 години
Международния валутен балон каквото и да си прогнозира, капитализъма фалира, а комунизъма победи в Китай.
20
1
 
1
 
! Отговори
леле преди 4 години
то май и 2мата трябва да четете повече Маркс и Енгелс и останалите там от школата икономисти и въобще комунизма социализма и капитала в Китай не ни е много ясен като ви чета
19
3
 
2
 
! Отговори
Васко преди 4 години
Какво означава Социалистическо , пазарно стопанство . В Китай е Капитализъм , вълчи Капитализъм . Всички основни средства са в ръцете на частници и международни отново ЧАСТНИ компании , факт . Когато видиш Китай разбираш , че всички приказки за Социализъм и Комунизъм са лъжа . Няма такова животно .
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле ако я впрегнеш можеш да ореш с нея.Яка кобила е.Китай от изостанала земеделска страна за 30 години се превърна в индустриален гигант,благодарение на социалистическото пазарно стопанстео.И дори сега,при задаващата се поредна криза на световния капитализъм,Китай има ръст на икономиката си почти два пъти по-голям от капиталистическите държави.А САЩ от индустриална държава ,бавно и мъчително се превръща в,земеделска страна с характерното си ГМО земеделие.Хиляди умове забегнаха от САЩ в Китай.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле ако я впрегнеш можеш да ореш с нея.Яка кобила е.Китай от изостанала земеделска страна за 30 години се превърна в и дустриаюен гигант,благодарение на социалистическото пазарно стопанстео. И дори сега,при задаващата се поредна криза на световния капитализъм,Китай има ръст на икономиката си почти два пъти по-голям от капиталистическите държави.А САЩ от индустриална държава ,бавно и мъчително се превръща в,земеделска страна с характерното си ГМО земеделие.Хиляди умове забегнаха от САЩ в Китай.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16, не си ли им схванал рептилската игра? Щом започнат да ти натрапват по медиите някоя лелка или чичка, значи ти го готвят за бъдещ премиер или президент. Техен човек. Ще ти го лансират и назначат без да се усетиш.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"те 90 милиона индианци нали така ги унищожиха"Не 90 а 900 милиона каскет смачкан.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая лелка докога ще ни я натрапвате никаква полза за Бг от нея
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мед им капе на американцитепуснаха вируса защото вече бяха затънали и нямаше какво да правятте 90 милиона индианци нали така ги унищожихас одеяла от болници лекували заразени от шаркаама тая път няма да им стане номера
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите от китай пуснаха това биооръжие в отговор на унищожителните американските мита, икономиката им е рухнала и комунарите са бесни! Вчера сенатор Котън официално поиска Белия дом да притисне китай да бъде допусната МЕЖДУНАРОДНА ЕКСПЕРТНА ГРУПА, която на място в Ухан да разследва произхода на " коронаСПИНА"! Само китай да внимава в картинката, защото ако се ДОКАЖЕ наличието на БИООРЪЖИЕ, това ще е АКТ НА ВОЙНА и САЩ ще имат всички основания да нанесе включително ЯДРЕНИ УДАРИ ВЪРХУ китай
11
2
 
5
 
! Отговори
9 преди 4 години
Вирусът е искуственно създаден. (Прилепите през зимата се прибират в пещерите и не летят на студено.) Тези които са незаразени а имат само симптоми, при повторен тест след ~10 дни дават положителен резултат. Вече е в над 40 държави разпространен. Банките са във възторг защото ще имат много изоставени и непотърсени сметки, рецесията е почти сигурна...на война като на война. Доставките с храна, вода.... И продукти от първа необходимост ще понамалеят и изчерпат в карантинните райони.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прогнозирали по-нисък икономически растеж в Китай. Какви предсказатели, какви специалисти, какво чудо?За всеки средноинтилигентен човек е повече от ясно, че след такъв мащабен удар, по-ниският икономически растеж ще е най-малкото, което ще сполети Китай.В подобно положение беше и Русия след наложените през 14-та год. санкции.Хегемонът активно ползва непазарни методи, за да се справи със заякващите икономически, непокорни и стремящи се към независимост субекти.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10Ти трябваше да вземеш едно одеяло.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия американци винаги са били подли едно време давали одеяла заразени с шарка на индианците сега по същия начин действат с Китай