13-годишно дете във Великобритания почина от COVID-19

Случаят разтревожи и медици, и обществото
1 апр 2020 07:34,
62
13-годишно дете във Великобритания почина от COVID-19
Снимка: БГНЕС

13-годишно момче с положителна проба за коронанирус стана най-младата жертва в Обединеното кралство. Няма сведения той да е имал някакви други заболявания.

Ученикът Исмаил Мохамед Абдулуахаб от южния лондонски квартал Брикстън е бил приет спешно в болница със симптоми на заболяването и затруднено дишане. Исмаил е починал през последното денонощие, което бележи рекорд по смъртни случаи в Обединеното кралство. От семейството на момчето съобщиха, че той е нямал други заболявания. Лекуващите го лекари в болницата също не са открили нищо.

Още по темата

Случаят с 13-годишното момче породи голяма загриженост както в медицинските кръгове, така и в цялото общество, пише БНР.

"Изключително рядък случай е млад човек да се разболее сериозно след зараза с коронавирус, а още по-рядък да умре и то при положение, че е нямал други заболявания", коментира кореспондентът на Би Би Си по здравни въпроси Ник Тригъл.

Последните данни за броя на починалите досега британци са противоречиви. Те варират от 1789 до 1408 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
men преди 4 години
... и даже маски не са им дали а са им казали това е ГРИП. СМЯХ И СТРАХ е този вирус, в зависимост от гледната точка. чума не е. докато в италия уж умираха 800 човека на ден границата със швейцария беше още отворена и 40 000 италиануса от ломбардия ходиха на работа в тесин. там не умират стотици на ден. манипулират ви. идиоците обаче защитават идиоцията си вместо да признаят че са ги излъгали. синдрома на поркостанците.
35
3
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
в швайцария има 400 починали които са тествали позитивно за корона вирус (не за ковид19). това не е същото като има 400 починали от корона вирус. чакаме апокалипсиса вече трета седмицаа. карантия спазват сигурно 3 процента от населението. в неделя бяхме на разходка до една планина имаше стотици хора. никой не беше с маска. при всичките пари дето са в швейцария, тукашните *** политици отказват масово тестване защото ще се види че сигурно 80 процента от хората го носят този вирус и никой не е болен. болниците не преливат от болни. жена ми работи в здравната система и даже маски не са им дали
34
2
 
4
 
! Отговори
Костова преди 4 години
Много се ядосвам на такива новини за починали млади хора-като на 16 год. момиче от Франция! Това за съпътстващи заболявания може да се твърди едва след аутопсия, обаче те няма да я направят, защото тялото съдържа още от вируса!Да не стане така като с починалото 14 год. момиче в чаъ по физическо у нас, оказало се след аутопсията със сърдечен порок!
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това какво ви говори? Ясно е, че вирусът се развива и мутира, става все по-силен и инфекциозен като се прехвърля от човек на човек. Брилятно са го замислили онези зли мозъци.
32
3
 
8
 
! Отговори
One преди 4 години
Ужасно е, но няма да е последното. Тия както си мислеха, че нищо няма.... Сега ще плачат и то много.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите са били расисти и ислямофоби, май?
30
1
 
5
 
! Отговори
да преди 4 години
Това е вторият случай.Вчера младеж на 19 ,без други1 съпътстващи заболявания
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че някой не се е оплаквал не е гаранция за нищо. И аз не се оплаквам и се имам за здрав , но в момента в който реша да избягам повече от километър и съм пред припадък. Сърцето се разхлопва с някаква стряскаща неравномерност. Платих си едни изследвания и ми лекаря каза "Нищо ти няма" и после добави "Нищо сериозно, но гледай да не се претоварваш "
28
0
 
8
 
! Отговори
Momo преди 4 години
Оказва се ,че не подбира този вирус.За мудната система на великите от Англия няма да го обсъждаме.Да си берат грижата.Сблъсквали сме се.Дано не се налага на никой.
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗащо лъжеш? В Швейцария има 433 починали досега. Вируса е коварен и опасен. Толкова е заразен, че не могат да го овладеят от месеци, а броя заразени расте навсякъе. Лепне по повърхности и живее с дни като радиоактивен елемент. За мен това е чисто биологично оръжие.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчето е починало заради неадекватна реакция от страна на здравната им служба NHS. Това не се обявява публично за да не се де-мотивира персонала, даже им ръкопляскаха, определиха час и цялата нация им пласкаше в синхрон. Та в Англия като те приемат в бърза помощ А&Е там чакаш с часове защото процедурата е мудна, комшия отиде с детето си, почти беше загубило съзнание от висока температура - стоя в приемната 7 часа, държат течение за да не се заразява въздуха, когато човекът вдигнал скандал че
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18, "а ти бил ли си в моргите ... "Ако ми кажеш че тези редове ковчези като в царевична нива са били наредени само за камерите на BBC и CNN тогава нямаме база за разговор.
24
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 години
Защо винаги, когато от коронавирът почине здрав млад човек, все се намират някакви дето търсят под вола теле? Здрави млади хора също умират от коронавирусът, колкото и да не им се вярва.
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много коварен вирус създадоха американците, за да елиминират Китай. Всички злини след Втората световна война идват от САЩ. Сега и това дете. ..
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аутопсия? Или ще покаже вродени дефекти на сърце/бели дробове/кой знае какво или сме наистина изправени пред много странен случай!
21
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 15Направо си е с интелект вирусчето, и идва от Марс с метеоритче. И понеже е пристигнал ноща, се закачил за прилепче като за начало. Обича радиация и мръсен въздух, и най му е гот у белиот дроб на човекот!!!
20
2
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Душичка ! Бог да го прости !
19
0
 
7
 
! Отговори
До"интелигентни преди 4 години
Ми вирусът е мОтирал защото е братовчед на Моти от Лудогорец...
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година в Италия по същото време в същите райони където сега са най големите жертви на короната са умрели 99 000 от грип но извънредно положение не е имало, защо сега? И защо в съседна Швейцария само от другата страна на границата няма умрели, или вирусът сигурно си е забравил ес картата та не са го пуснали да мине границата. Има много въпроси на коита не знам отговора но знам че нещо има дето намирисва и рано или късно ще се разбере кое и защо.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимена ти бил ли си в моргите та знаеш колко са пълни, или празни?