Китай с 36 нови случая на COVID-19, 35 от тях - "внос"

76 238 са излекуваните в Китай
1 апр 2020 10:50,
25
Китай с 36 нови случая на COVID-19, 35 от тях - "внос"
Снимка: БГНЕС

Броят на заразените с новия коронавирус в Китай за изминалото денонощие се е увеличил до 36, като 35 от тях са внесени случаи. Както съобщи в сряда Държавният комитет по здравеопазване на страната, броят на смъртните случаи се е увеличил на 8, а 186 души са оздравели, предава ТАСС.

Още по темата

„Според данните в 24:00 (18:00 часа българско време) на 31 март общият брой на случаите в Китай достигна 81 554, от които 76 238 са лекувани и изписани от болници, 3,312 са починали“, се казва в документа.

В провинция Хубей се регистрира един нов случай на инфекция за деня - той е внесен. Шестима души загинаха в Ухан - епицентърът на епидемията, 173 души се възстановиха - всички те също в административния център на региона.

Още един фатален изход е регистриран в Шанхай.

Общият брой на внесените случаи на коронавирусна инфекция от нов тип в КНР е достигнал 806, от които 691 са все още под лекарско наблюдение (20 в тежко състояние), а 115 са излекувани и изписани от болниците.

Асимптоматични пациенти

От 1 април китайските власти започнаха да публикуват данни за броя на заразените хора, при които болестта отминава без никакви клинични симптоми. Според данни към 31 март в страната са идентифицирани 1541 души с асимптоматична болест, от които 205 са внесени случаи на зараза. През изминалия ден са регистрирани 130 нови случая, 302 от тези пациенти са изписани, още двама са показали симптоми на заболяването.

Така броят на пациентите с безсимптомно протичане на заболяването на ден намалява на 174 случая и възлиза на 1367 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Зомби апокалипсис преди 4 години
Зелените зтролчета пак с чужда пита помен правят.Внимавайте какви ги плещете че смяната на лидера на света вече се чувства!Ще останете без работа!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АлисияНа крива демокрация все комунистите (руснаци и китайци) са и виновни!А с вируса краварите се простреляха сами в краката - защо им беше да го пускат?!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще се цитират като достоверни информациите от Китай за брой на жертви, заразени и т.н. Това е все едно да се цитира Северна Корея. Тази държава е една голяма клоака и заслужават изключване от останалия свят най-малкото заради консумацията на 14 млн кучета и котки годишно и касапското отношение към тях.
17
3
 
3
 
! Отговори
Алисия преди 4 години
До Wiki Эа китайците войната е беэкраен път на хитростта!!! Връх на военното иэкуство эа тях е да победиш беэ употреба на оръжие!!! Нали и бойните им иэкуства са на таэи основа!!! Това е геноцид срещу човечеството и трябва да има въэмеэдие!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Wiki преди 4 години
Cui bono?, в превод: В чия полза?) e въпрос, с който се изказва становището, че съмнението при едно престъпление пада по-скоро върху този, който има най-много полза от това.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми трябва да пуснат харпа.
14
1
 
4
 
! Отговори
Алисия преди 4 години
Китай раэкаэа играта на целия свят!!! Едно иэкуствено эеметресение да им спретнат американците эа да сме квит!!!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой им верва па на тия хунвейбини - никой! четемЕ и други медии, иностранные! иноСМИ! исината била много по различна! а, и "шефа" сутринта нали ви каза колко млн. тест ленти и маски и кво ли не им връщат от цел свет - негодни!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е много удобно. Пак те не са виновни за нищо. Какво става в Китай както и в Русия - всичко е секретно. Обявиха, че вече се били излекували, а `новите` били отвън. *** какво искаш.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекари и учени не очаквай да се върнат тук, та правилно си ги сложил в скоби.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай ще е сила, докато ЕС и САЩ си изнасят производствата там. Дръпнат ли ги, ще си проличи каква точно сила е Китай.
9
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Новина от комунистически Китай е равна по истинност на новина от БКП ( БСП - Нинова ) !!! Т.е. = на лъжа !!! Помним Чернобил - някой да каза тогава , че има зараза ( радиационна) ? Не ! А и до днес ( и в бъдеще( продължават последствията от тогавашната скрита истина от комунистите !!! Мамка им *** !!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и нашите са вносни,ама на кой управник му дреме.Калинка Захариева продължава да събира безотговорните ни сънародници по света,които носят заразата,а после страдаме всички.Госпожата си въобразява,че ще ги задържи тук,при очертаващата се безработица и ниски заплати.Не случихме на управление,ей!
7
2
 
4
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
също като в БГ, 99% от новите случаи са от патриоти, връщащи се благодарение на мерките взети от правителството- 1200кинта месечно , нали нещо такова обещаваше бащицата
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е новата суперсила, свиквайте.Нищо подобно няма. А и човек от бял на черен хляб трудно свиква :)
5
4
 
6
 
! Отговори
ТСВ преди 4 години
Докато няма ваксина или лекарство нищо не е приключило! Света го чакат много тежки 2 г
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Справели са се друг път. Пълно е с интервюта на китайци които казват друго. Незнам кой вярва на китайските власти след като 1 месец криха от света и от своите граждани че има вирус
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2,Наскоро стана ясно, че китайските мобилни оператори са загубили около 20 млн. номера в последно време :)Благодарим за такъв пример.
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Китай, справиха се изключително организирано с надвисналата опасност и цял свят взима пример от тях. Краварчетата само могат да се учат. Там вече са 200 000 болните, имат недостиг на маски и тоалетна хартия. Смях.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плъхоядците лъжат, друго от комунисти не може да се очаква!КОй знае колко хора са болни и гинат като лабораторни мишки, но за да си запазят икономиката работеща, прикриват фактите!